×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin luncht bij schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida

Vriendin luncht bij schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida
09.12.2014 -

'Eten verbindt ons'


Abdelkader Benali kennen we van zijn romans, maar naast schrijven houdt hij ook van koken. Samen met zijn vrouw Saida schreef hij een Marokkaans kookboek: Casa Benali. Vriendin kreeg van de Banali's een uitnodiging voor een zelfbereide lunch. "Als we ruzie hebben en we gaan samen koken, hebben we in no time weer vrede."

Wat vond je van Abdels kookkunsten, Saida?
Saida: “Hij kookte niet slecht, maar het viel me wel op dat hij zo veel vlees at. Wel 3 keer per dag! Als ik bij hem op bezoek kwam, dacht ik: eten we nou alweer vlees? ’s Avonds at hij grote lappen, waarmee je makkelijk 3 dagen kon doen.”

Abdel: “En het viel mij op dat zij zo weinig at. Ik ben gewend om veel vlees te eten. In de slagerij van mijn vader stond altijd wel een pannetje vlees voor het gezin klaar, ook tussen de middag. Ik weet ook veel over vlees: ik zie meteen of het van goede kwaliteit is en kan moeiteloos het verschil zien tussen kalf en lam.”

Welke Nederlandse gerechten vinden jullie het lekkerst?
Abdelkader: “Haring! Vooral zoute, zeker als ‘ie lekker vet is. Appeltaart vind ik ook heerlijk. En voor asperges met roomboter en een eitje kun je me altijd wakker maken. O ja, en voor een lekkerbekje!”

Saida: “Alles met aardappels: van frietjes tot aardappelpuree. En ik ben gek op stamppotjes met een gehaktbal en een kuiltje jus. Zuurkool is mijn favoriet, maar mijn moeder maakte ook weleens stamppot met snijbonen. Heerlijk!”

Wat is het beste advies dat jullie van je moeder kregen?
Saida: “Dat ik meer uit mijn schulp moest durven kruipen. ‘Laat je meer zien’, zegt mijn moeder altijd. Dat heb ik dus bij dezen gedaan!”

Abdelkader: “Mijn moeder zei altijd: ‘Je krijgt niets voor niets.’ Ik moest vooral niet denken dat het makkelijk was. En dat was het ook niet. Ik ben van ver gekomen, ik kom uit een arbeidersmilieu en heb alles zelf bij elkaar geknokt, zonder steun van mijn ouders. Natuurlijk heb ik ook geluk gehad, maar dat geluk moet je wel zien. Bij Saida zag ik dat geluk. En ik heb het niet meer losgelaten.”

Lees het hele interview in Vriendin 50.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!