×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk
03.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter redde mijn leven’


Terwijl ze een fietstochtje maakte met haar dochter, kreeg Simone (42) een epilepsieaanval en reed ze de sloot in. Haar fiets viel boven op haar en ze zakte langzaam onder water. Dochter Zoë (toen 11) voorkwam dat haar moeder verdronk. “Zonder Zoë had het heel anders met me kunnen aflopen.”

Simone : “Op een vrijdagavond fietste ik met mijn dochter Zoë op een verlaten polderweg naar huis, nadat ik haar van streetdance had opgehaald. Halverwege de route voelde ik een lichte tinteling in mijn linkerarm. Ik ben epilepsiepatiënt en soms kan zo’n tinteling duiden op een aanval. Maar dat is lang niet altijd zo, dus maakte ik me niet druk en fietste ik verder. Achteraf denk ik: had ik nou maar naar mijn lichaam geluisterd...”


Zoë : “Terwijl ik honderduit kletste, schoot mijn moeder plotseling de berm in. Ze zigzagde op haar fiets naar beneden, in de richting van een sloot die anderhalve meter lager lag. Ik schrok en ik remde meteen. Omdat ze epilepsie heeft, dacht ik meteen: ze heeft een aanval. Toen ik mijn fiets in het gras gooide, hoorde ik een plons. Ze was in de sloot beland. Ik twijfelde geen seconde, rende naar beneden en dacht maar één ding: ik moet haar zien te redden.”

Lees het hele verhaal van Zoë en Simone in Vriendin 49 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij ook kunnen reageren zoals Zoe?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 3 dec '14 13:08

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  Moeilijk te zeggen eigenlijk. Iedereen roept natuurlijk gelijk dat zou ik ook doen, zo ik ook, maar je zou ook in paniek kunnen raken en letterlijk bevriezen. Petje af voor zoe!!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |