×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk
03.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter redde mijn leven’


Terwijl ze een fietstochtje maakte met haar dochter, kreeg Simone (42) een epilepsieaanval en reed ze de sloot in. Haar fiets viel boven op haar en ze zakte langzaam onder water. Dochter Zoë (toen 11) voorkwam dat haar moeder verdronk. “Zonder Zoë had het heel anders met me kunnen aflopen.”

Simone : “Op een vrijdagavond fietste ik met mijn dochter Zoë op een verlaten polderweg naar huis, nadat ik haar van streetdance had opgehaald. Halverwege de route voelde ik een lichte tinteling in mijn linkerarm. Ik ben epilepsiepatiënt en soms kan zo’n tinteling duiden op een aanval. Maar dat is lang niet altijd zo, dus maakte ik me niet druk en fietste ik verder. Achteraf denk ik: had ik nou maar naar mijn lichaam geluisterd...”


Zoë : “Terwijl ik honderduit kletste, schoot mijn moeder plotseling de berm in. Ze zigzagde op haar fiets naar beneden, in de richting van een sloot die anderhalve meter lager lag. Ik schrok en ik remde meteen. Omdat ze epilepsie heeft, dacht ik meteen: ze heeft een aanval. Toen ik mijn fiets in het gras gooide, hoorde ik een plons. Ze was in de sloot beland. Ik twijfelde geen seconde, rende naar beneden en dacht maar één ding: ik moet haar zien te redden.”

Lees het hele verhaal van Zoë en Simone in Vriendin 49 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij ook kunnen reageren zoals Zoe?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 3 dec '14 13:08

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  Moeilijk te zeggen eigenlijk. Iedereen roept natuurlijk gelijk dat zou ik ook doen, zo ik ook, maar je zou ook in paniek kunnen raken en letterlijk bevriezen. Petje af voor zoe!!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!