×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk
03.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter redde mijn leven’


Terwijl ze een fietstochtje maakte met haar dochter, kreeg Simone (42) een epilepsieaanval en reed ze de sloot in. Haar fiets viel boven op haar en ze zakte langzaam onder water. Dochter Zoë (toen 11) voorkwam dat haar moeder verdronk. “Zonder Zoë had het heel anders met me kunnen aflopen.”

Simone : “Op een vrijdagavond fietste ik met mijn dochter Zoë op een verlaten polderweg naar huis, nadat ik haar van streetdance had opgehaald. Halverwege de route voelde ik een lichte tinteling in mijn linkerarm. Ik ben epilepsiepatiënt en soms kan zo’n tinteling duiden op een aanval. Maar dat is lang niet altijd zo, dus maakte ik me niet druk en fietste ik verder. Achteraf denk ik: had ik nou maar naar mijn lichaam geluisterd...”


Zoë : “Terwijl ik honderduit kletste, schoot mijn moeder plotseling de berm in. Ze zigzagde op haar fiets naar beneden, in de richting van een sloot die anderhalve meter lager lag. Ik schrok en ik remde meteen. Omdat ze epilepsie heeft, dacht ik meteen: ze heeft een aanval. Toen ik mijn fiets in het gras gooide, hoorde ik een plons. Ze was in de sloot beland. Ik twijfelde geen seconde, rende naar beneden en dacht maar één ding: ik moet haar zien te redden.”

Lees het hele verhaal van Zoë en Simone in Vriendin 49 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij ook kunnen reageren zoals Zoe?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 3 dec '14 13:08

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  Moeilijk te zeggen eigenlijk. Iedereen roept natuurlijk gelijk dat zou ik ook doen, zo ik ook, maar je zou ook in paniek kunnen raken en letterlijk bevriezen. Petje af voor zoe!!
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |