×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen
25.11.2014 -

Meestal is december de duurste maand van het jaar. In Vriendin 48 geven we daarom 33 budgettips die je makkelijk honderden euro’s besparen.


Maak een lekkere, warme muts van een oude trui. Je hebt daarvoor natuurlijk een oude trui nodig, een (stoffen)schaar, spelden, naald en draad.

Draai je trui binnenstebuiten, strijk 'm glad en plaats je oude of lievelingsmuts op de band onderaan. 
Zet spelden langs de rand van de muts (let op, niet door de muts!)

Naai langs de spelden en knip de muts daarna uit. Zorg ervoor dat je ongeveer één centimeter verder knipt dan de naad. Draai de muts weer naar buiten en je bent klaar!

Voor een leuk effect kun je een pom-pom maken, die je met naald en draad vastmaakt aan de bovenkant van de muts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kun je heel simpel zelf vetbollen maken. Hiervoor heb je alleen zadenmengsel en ongebruikt, ongezouten frituurvet nodig. De verhouding is een deel frituurvet op een deel zadenmengsel. Let op: gebruik geen kippenvoer. Die zaden zijn te groot en te hard.

  • Smelt frituurvet in een pan en wacht tot het warm is.
  • Voeg al roerend het zadenmengsel toe en laat het een beetje afkoelen.
  • Giet de nog warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blik, melkkarton of theeglas.
  • Leg daarin, voordat het stolt, een stevige, katoenen draad die veel uitsteekt.
  • Zodra het hard is geworden, kunnen de bollen buiten aan de draad worden opgehangen.

Het kan voorkomen dat de vetbol moeilijk uit de vorm te krijgen is. Een melkkarton kun je afscheuren. Een theeglas of blik kun je even in heet water zetten, dan komt de vetbol makkelijker los.

Alle budgettips lees je in Vriendin 48. Heb jij ook een tip? Deel deze met ons en andere lezeressen door een reactie achter te laten!

Bron: vogelbescherming.nl, abeautifulmess.com
Foto: iStock, Pinterest.com

Plaats een reactie

Wat is jouw budgettip?

    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |