×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen
25.11.2014 -

Meestal is december de duurste maand van het jaar. In Vriendin 48 geven we daarom 33 budgettips die je makkelijk honderden euro’s besparen.


Maak een lekkere, warme muts van een oude trui. Je hebt daarvoor natuurlijk een oude trui nodig, een (stoffen)schaar, spelden, naald en draad.

Draai je trui binnenstebuiten, strijk 'm glad en plaats je oude of lievelingsmuts op de band onderaan. 
Zet spelden langs de rand van de muts (let op, niet door de muts!)

Naai langs de spelden en knip de muts daarna uit. Zorg ervoor dat je ongeveer één centimeter verder knipt dan de naad. Draai de muts weer naar buiten en je bent klaar!

Voor een leuk effect kun je een pom-pom maken, die je met naald en draad vastmaakt aan de bovenkant van de muts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kun je heel simpel zelf vetbollen maken. Hiervoor heb je alleen zadenmengsel en ongebruikt, ongezouten frituurvet nodig. De verhouding is een deel frituurvet op een deel zadenmengsel. Let op: gebruik geen kippenvoer. Die zaden zijn te groot en te hard.

  • Smelt frituurvet in een pan en wacht tot het warm is.
  • Voeg al roerend het zadenmengsel toe en laat het een beetje afkoelen.
  • Giet de nog warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blik, melkkarton of theeglas.
  • Leg daarin, voordat het stolt, een stevige, katoenen draad die veel uitsteekt.
  • Zodra het hard is geworden, kunnen de bollen buiten aan de draad worden opgehangen.

Het kan voorkomen dat de vetbol moeilijk uit de vorm te krijgen is. Een melkkarton kun je afscheuren. Een theeglas of blik kun je even in heet water zetten, dan komt de vetbol makkelijker los.

Alle budgettips lees je in Vriendin 48. Heb jij ook een tip? Deel deze met ons en andere lezeressen door een reactie achter te laten!

Bron: vogelbescherming.nl, abeautifulmess.com
Foto: iStock, Pinterest.com

Plaats een reactie

Wat is jouw budgettip?

    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!