×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen

Budgettips: maak zelf een muts en vetbollen
25.11.2014 -

Meestal is december de duurste maand van het jaar. In Vriendin 48 geven we daarom 33 budgettips die je makkelijk honderden euro’s besparen.


Maak een lekkere, warme muts van een oude trui. Je hebt daarvoor natuurlijk een oude trui nodig, een (stoffen)schaar, spelden, naald en draad.

Draai je trui binnenstebuiten, strijk 'm glad en plaats je oude of lievelingsmuts op de band onderaan. 
Zet spelden langs de rand van de muts (let op, niet door de muts!)

Naai langs de spelden en knip de muts daarna uit. Zorg ervoor dat je ongeveer één centimeter verder knipt dan de naad. Draai de muts weer naar buiten en je bent klaar!

Voor een leuk effect kun je een pom-pom maken, die je met naald en draad vastmaakt aan de bovenkant van de muts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kun je heel simpel zelf vetbollen maken. Hiervoor heb je alleen zadenmengsel en ongebruikt, ongezouten frituurvet nodig. De verhouding is een deel frituurvet op een deel zadenmengsel. Let op: gebruik geen kippenvoer. Die zaden zijn te groot en te hard.

  • Smelt frituurvet in een pan en wacht tot het warm is.
  • Voeg al roerend het zadenmengsel toe en laat het een beetje afkoelen.
  • Giet de nog warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blik, melkkarton of theeglas.
  • Leg daarin, voordat het stolt, een stevige, katoenen draad die veel uitsteekt.
  • Zodra het hard is geworden, kunnen de bollen buiten aan de draad worden opgehangen.

Het kan voorkomen dat de vetbol moeilijk uit de vorm te krijgen is. Een melkkarton kun je afscheuren. Een theeglas of blik kun je even in heet water zetten, dan komt de vetbol makkelijker los.

Alle budgettips lees je in Vriendin 48. Heb jij ook een tip? Deel deze met ons en andere lezeressen door een reactie achter te laten!

Bron: vogelbescherming.nl, abeautifulmess.com
Foto: iStock, Pinterest.com

Plaats een reactie

Wat is jouw budgettip?

    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |