×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: 32 x klein geluk

Wat is jouw tip voor een klein geluksmomentje?
19.11.2014 - Redactie Vriendin

Een vers kopje thee, ’s avonds onder een schoon dekbed kruipen, een knuffel van je kind: allemaal klein geluk. En juist dat maakt het leven zo leuk. Dus laat je inspireren!


1. Zij blij, jij blij
Meer geld hebben, maakt alleen gelukkiger als het bijdraagt aan het vervullen van basisbehoeften, zoals onderdak, eten en kleding. Ben je daarin voorzien, dan word je niet per se blijer van nóg meer spullen, blijkt uit onderzoeken, uitgevoerd aan de universiteiten van Tilburg en Warwick (Engeland). Wat wel weer gelukkig maakt, is je voorspoed delen. Als je het zelf kunt missen, laat dan eens een tas boodschappen achter bij je studerende zusje, ga eens winkelen met het kind van een vriendin in de bijstand. Of betaal mee aan de operatie van een gedumpt asieldier. Echt waar: geven zonder er iets voor terug te verwachten, maakt zeldzaam gelukkig.

2. Groet op straat eens een wildvreemde.
9 van de 10 keer word je teruggegroet, en dat voelt goed!

Lees alle 32 tips in Vriendin 47 en deel jouw kleine geluk op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe vaak ervaar jij een klein geluksmomentje?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 19 nov '14 13:32

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Mijn meiden kunnen me met kleine dingen intens blij maken Zelf wordt ik van kleine dingen ook blij, kan al een vogel zijn die super mooi zit te fluiten in onze boom bijvoorbeeld
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:26

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  door naar buiten te kijken en vogeltjes,m`n kippetjes of de poes buiten te zien, maar ook m`n lieve man die altijd bezig is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:27

  Reactie: Een keer per dag
  Mijn gezin
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 21:05

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik voel me gelukkig als ik uit mijn werk thuis kom, dan ben ik blij dat ik de dag weer overleefd heb Als ik dan 's avonds in bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem lekker aaien en lieve woordjes tegen hem zeggen. Dan krijg ik likjes op mijn neus en voel ik me kei gellukkig! http://www.vriendin.nl/images/smileys/24.gif
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dianora wo 19 nov '14 21:08

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik heb een gelukmomentje als ik de werkdag weer overleefd heb en thuis kom Als ik dan op bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem aaien en zeg lieve woordjes tegen hem dan hebben we alletwee een gelukmomentje
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |