×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: 32 x klein geluk

Wat is jouw tip voor een klein geluksmomentje?
19.11.2014 - Redactie Vriendin

Een vers kopje thee, ’s avonds onder een schoon dekbed kruipen, een knuffel van je kind: allemaal klein geluk. En juist dat maakt het leven zo leuk. Dus laat je inspireren!


1. Zij blij, jij blij
Meer geld hebben, maakt alleen gelukkiger als het bijdraagt aan het vervullen van basisbehoeften, zoals onderdak, eten en kleding. Ben je daarin voorzien, dan word je niet per se blijer van nóg meer spullen, blijkt uit onderzoeken, uitgevoerd aan de universiteiten van Tilburg en Warwick (Engeland). Wat wel weer gelukkig maakt, is je voorspoed delen. Als je het zelf kunt missen, laat dan eens een tas boodschappen achter bij je studerende zusje, ga eens winkelen met het kind van een vriendin in de bijstand. Of betaal mee aan de operatie van een gedumpt asieldier. Echt waar: geven zonder er iets voor terug te verwachten, maakt zeldzaam gelukkig.

2. Groet op straat eens een wildvreemde.
9 van de 10 keer word je teruggegroet, en dat voelt goed!

Lees alle 32 tips in Vriendin 47 en deel jouw kleine geluk op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe vaak ervaar jij een klein geluksmomentje?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 19 nov '14 13:32

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Mijn meiden kunnen me met kleine dingen intens blij maken Zelf wordt ik van kleine dingen ook blij, kan al een vogel zijn die super mooi zit te fluiten in onze boom bijvoorbeeld
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:26

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  door naar buiten te kijken en vogeltjes,m`n kippetjes of de poes buiten te zien, maar ook m`n lieve man die altijd bezig is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:27

  Reactie: Een keer per dag
  Mijn gezin
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 21:05

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik voel me gelukkig als ik uit mijn werk thuis kom, dan ben ik blij dat ik de dag weer overleefd heb Als ik dan 's avonds in bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem lekker aaien en lieve woordjes tegen hem zeggen. Dan krijg ik likjes op mijn neus en voel ik me kei gellukkig! http://www.vriendin.nl/images/smileys/24.gif
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dianora wo 19 nov '14 21:08

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik heb een gelukmomentje als ik de werkdag weer overleefd heb en thuis kom Als ik dan op bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem aaien en zeg lieve woordjes tegen hem dan hebben we alletwee een gelukmomentje
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |