×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: 32 x klein geluk

Wat is jouw tip voor een klein geluksmomentje?
19.11.2014 - Redactie Vriendin

Een vers kopje thee, ’s avonds onder een schoon dekbed kruipen, een knuffel van je kind: allemaal klein geluk. En juist dat maakt het leven zo leuk. Dus laat je inspireren!


1. Zij blij, jij blij
Meer geld hebben, maakt alleen gelukkiger als het bijdraagt aan het vervullen van basisbehoeften, zoals onderdak, eten en kleding. Ben je daarin voorzien, dan word je niet per se blijer van nóg meer spullen, blijkt uit onderzoeken, uitgevoerd aan de universiteiten van Tilburg en Warwick (Engeland). Wat wel weer gelukkig maakt, is je voorspoed delen. Als je het zelf kunt missen, laat dan eens een tas boodschappen achter bij je studerende zusje, ga eens winkelen met het kind van een vriendin in de bijstand. Of betaal mee aan de operatie van een gedumpt asieldier. Echt waar: geven zonder er iets voor terug te verwachten, maakt zeldzaam gelukkig.

2. Groet op straat eens een wildvreemde.
9 van de 10 keer word je teruggegroet, en dat voelt goed!

Lees alle 32 tips in Vriendin 47 en deel jouw kleine geluk op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe vaak ervaar jij een klein geluksmomentje?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 19 nov '14 13:32

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Mijn meiden kunnen me met kleine dingen intens blij maken Zelf wordt ik van kleine dingen ook blij, kan al een vogel zijn die super mooi zit te fluiten in onze boom bijvoorbeeld
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:26

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  door naar buiten te kijken en vogeltjes,m`n kippetjes of de poes buiten te zien, maar ook m`n lieve man die altijd bezig is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:27

  Reactie: Een keer per dag
  Mijn gezin
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 21:05

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik voel me gelukkig als ik uit mijn werk thuis kom, dan ben ik blij dat ik de dag weer overleefd heb Als ik dan 's avonds in bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem lekker aaien en lieve woordjes tegen hem zeggen. Dan krijg ik likjes op mijn neus en voel ik me kei gellukkig! http://www.vriendin.nl/images/smileys/24.gif
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dianora wo 19 nov '14 21:08

  Reactie: Vaker dan een keer per dag
  Ik heb een gelukmomentje als ik de werkdag weer overleefd heb en thuis kom Als ik dan op bed lig en mijn kat komt bij me liggen ga ik hem aaien en zeg lieve woordjes tegen hem dan hebben we alletwee een gelukmomentje
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!