×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan
19.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn postnatale depressie verwoestte ons huwelijk’


Leidt Julie (29) met haar man Tom (30) tijdens haar tweede zwangerschap nog het perfecte leventje, na de bevalling voelt ze zich neerslachtig en krijgt ze stemmingswisselingen. Julie blijkt een postnatale depressie te hebben. “Voor mij viel het kwartje, voor Tom niet. Hij kon het niet meer aan.”

Julie: “Als iemand mij vorig jaar verteld had dat mijn man Tom nu bij me weg zou gaan omdat hij niet meer met mij, mijn boze buien en stemmingswisselingen kan leven, had ik diegene voor gek verklaard. Amper een jaar geleden ging ik lekker met zwangerschapsverlof, was ik hoogzwanger van de tweede en dolgelukkig met Tom, mijn jeugdliefde. In de 15 jaar dat we samen waren, hadden we nooit echte problemen gekend. Ik had een tijd gesukkeld met mijn darmen, maar na een operatie waren die klachten sterk verminderd. De toekomst lachte ons toe. Hoe schril is dat contrast met nu. In amper een jaar tijd is mijn leven een nachtmerrie geworden.”

Lees het hele verhaal van Julie in Vriendin 47 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een postnatale depressie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:28

  Reactie: Nee
  gelukkig niet maar kan me er wel wat bij voorstellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 18:57

  Reactie: Ja, ikzelf
  Het duurde maanden voor iemand doorhad wat er aan de hand was. Ik kende mezelf niet terug, was bang, wanhopig, durfde de deur niet meer uit. Dat ligt alweer meer dan 22 jaar achter me, maar ik durfde geen tweede zwangerschap meer aan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het gehad. Dat is inmiddels alweer ruim 19 jaar geleden maar toch....Ik zal het nooit vergeten. Toch wil ik dit nog even meedelen. Postnatale depressie is niet de goede benaming, maar een postpartum depressie is het goede woord.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.brand.10 vr 21 nov '14 13:31

  Reactie: Ja, ikzelf
  Helaas is dit tot 2x toe me overkomen. Het is een vreselijke tijd om door te gaan. Vooral de laatste keer was erg heftig omdat ook de oudste hier mee geconfronteerd werd en ze heeft al genoeg mee gemaakt. ik had zo gehoopt dat mij het geen 2e keer zou overkomen, helaas overkwam me het wel. Die periode was erg heftig en het duurt erg lang voordat je hier uit komt. Helaas bleek later dat ik zo wie zo erg gevoelig ben voor depressies maar met behulp van goede therapie en onvoorwaardelijke steun van mijn gezin, familie en vrienden ben ik op de goede weg. Helaas blijft wel het schuldgevoel naar mijn gezin. Het is mij overkomen en dat vind ik vreselijk, zo wie zo komt er geen 3e meer bij.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |