×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan
19.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn postnatale depressie verwoestte ons huwelijk’


Leidt Julie (29) met haar man Tom (30) tijdens haar tweede zwangerschap nog het perfecte leventje, na de bevalling voelt ze zich neerslachtig en krijgt ze stemmingswisselingen. Julie blijkt een postnatale depressie te hebben. “Voor mij viel het kwartje, voor Tom niet. Hij kon het niet meer aan.”

Julie: “Als iemand mij vorig jaar verteld had dat mijn man Tom nu bij me weg zou gaan omdat hij niet meer met mij, mijn boze buien en stemmingswisselingen kan leven, had ik diegene voor gek verklaard. Amper een jaar geleden ging ik lekker met zwangerschapsverlof, was ik hoogzwanger van de tweede en dolgelukkig met Tom, mijn jeugdliefde. In de 15 jaar dat we samen waren, hadden we nooit echte problemen gekend. Ik had een tijd gesukkeld met mijn darmen, maar na een operatie waren die klachten sterk verminderd. De toekomst lachte ons toe. Hoe schril is dat contrast met nu. In amper een jaar tijd is mijn leven een nachtmerrie geworden.”

Lees het hele verhaal van Julie in Vriendin 47 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een postnatale depressie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:28

  Reactie: Nee
  gelukkig niet maar kan me er wel wat bij voorstellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 18:57

  Reactie: Ja, ikzelf
  Het duurde maanden voor iemand doorhad wat er aan de hand was. Ik kende mezelf niet terug, was bang, wanhopig, durfde de deur niet meer uit. Dat ligt alweer meer dan 22 jaar achter me, maar ik durfde geen tweede zwangerschap meer aan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het gehad. Dat is inmiddels alweer ruim 19 jaar geleden maar toch....Ik zal het nooit vergeten. Toch wil ik dit nog even meedelen. Postnatale depressie is niet de goede benaming, maar een postpartum depressie is het goede woord.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.brand.10 vr 21 nov '14 13:31

  Reactie: Ja, ikzelf
  Helaas is dit tot 2x toe me overkomen. Het is een vreselijke tijd om door te gaan. Vooral de laatste keer was erg heftig omdat ook de oudste hier mee geconfronteerd werd en ze heeft al genoeg mee gemaakt. ik had zo gehoopt dat mij het geen 2e keer zou overkomen, helaas overkwam me het wel. Die periode was erg heftig en het duurt erg lang voordat je hier uit komt. Helaas bleek later dat ik zo wie zo erg gevoelig ben voor depressies maar met behulp van goede therapie en onvoorwaardelijke steun van mijn gezin, familie en vrienden ben ik op de goede weg. Helaas blijft wel het schuldgevoel naar mijn gezin. Het is mij overkomen en dat vind ik vreselijk, zo wie zo komt er geen 3e meer bij.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |