×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan
19.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn postnatale depressie verwoestte ons huwelijk’


Leidt Julie (29) met haar man Tom (30) tijdens haar tweede zwangerschap nog het perfecte leventje, na de bevalling voelt ze zich neerslachtig en krijgt ze stemmingswisselingen. Julie blijkt een postnatale depressie te hebben. “Voor mij viel het kwartje, voor Tom niet. Hij kon het niet meer aan.”

Julie: “Als iemand mij vorig jaar verteld had dat mijn man Tom nu bij me weg zou gaan omdat hij niet meer met mij, mijn boze buien en stemmingswisselingen kan leven, had ik diegene voor gek verklaard. Amper een jaar geleden ging ik lekker met zwangerschapsverlof, was ik hoogzwanger van de tweede en dolgelukkig met Tom, mijn jeugdliefde. In de 15 jaar dat we samen waren, hadden we nooit echte problemen gekend. Ik had een tijd gesukkeld met mijn darmen, maar na een operatie waren die klachten sterk verminderd. De toekomst lachte ons toe. Hoe schril is dat contrast met nu. In amper een jaar tijd is mijn leven een nachtmerrie geworden.”

Lees het hele verhaal van Julie in Vriendin 47 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een postnatale depressie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino wo 19 nov '14 18:28

  Reactie: Nee
  gelukkig niet maar kan me er wel wat bij voorstellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 nov '14 18:57

  Reactie: Ja, ikzelf
  Het duurde maanden voor iemand doorhad wat er aan de hand was. Ik kende mezelf niet terug, was bang, wanhopig, durfde de deur niet meer uit. Dat ligt alweer meer dan 22 jaar achter me, maar ik durfde geen tweede zwangerschap meer aan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 19 nov '14 19:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het gehad. Dat is inmiddels alweer ruim 19 jaar geleden maar toch....Ik zal het nooit vergeten. Toch wil ik dit nog even meedelen. Postnatale depressie is niet de goede benaming, maar een postpartum depressie is het goede woord.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.brand.10 vr 21 nov '14 13:31

  Reactie: Ja, ikzelf
  Helaas is dit tot 2x toe me overkomen. Het is een vreselijke tijd om door te gaan. Vooral de laatste keer was erg heftig omdat ook de oudste hier mee geconfronteerd werd en ze heeft al genoeg mee gemaakt. ik had zo gehoopt dat mij het geen 2e keer zou overkomen, helaas overkwam me het wel. Die periode was erg heftig en het duurt erg lang voordat je hier uit komt. Helaas bleek later dat ik zo wie zo erg gevoelig ben voor depressies maar met behulp van goede therapie en onvoorwaardelijke steun van mijn gezin, familie en vrienden ben ik op de goede weg. Helaas blijft wel het schuldgevoel naar mijn gezin. Het is mij overkomen en dat vind ik vreselijk, zo wie zo komt er geen 3e meer bij.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!