×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Juliette viel heel veel af, maar haar vriendin kon dat niet uitstaan

Vriendin 45: Juliette viel heel veel af, maar haar vriendin kon dat niet uitstaan
05.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik verloor 30 kilo én mijn beste vriendin’


Juliette (36) en Mary (36) zijn hun hele leven dikke vriendinnen geweest. Ook letterlijk, omdat ze allebei heel stevig waren. Maar dat was niet erg: ze hadden elkaar. Totdat Juliette 30 kilo afviel. “Opeens had Mary geen tijd meer om af te spreken.”

Juliette: “3 weken geleden heb ik het nog een keer geprobeerd. Mary was jarig en hoewel ze me niet had uitgenodigd, kon ik het me niet voorstellen dat ik niet welkom zou zijn. Ik hóórde daar gewoon, op die dag, zoals dat al 30 jaar het geval was. We hebben nog foto’s van de eerste keer dat ik erbij was, op de kleuterschool, toen zij 6 werd. Ik zat naast haar, als 5-jarige met een bolle, vrolijke snoet en een feestmuts op. Sindsdien heb ik geen verjaardag van haar gemist, ik heb er zelfs weleens een vakantie voor verschoven.

Nerveus stond ik ditmaal voor haar deur. Ik had een bos met 36 rozen gekocht. En ik droeg een hoedje. Ik hoopte dat ook zij zich die eerste foto van ons samen zou herinneren, en dat al het ongemak dat er het afgelopen jaar tussen ons was, als vanzelf zou verdwijnen. Even zag ik inderdaad haar ogen oplichten. Maar zodra ze de bloemen had aangenomen en naar mijn outfit keek, zag ik haar gezicht betrekken. De skinny jeans die ik droeg, stoorde haar volgens mij enorm. Ze heeft me gedoogd die avond, dat is het enige juiste woord.”

Lees het hele verhaal van Juliette in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ben jij een vriendin verloren na een verandering in jouw/haar leven?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 18:58

  Reactie: Ja, omdat...
  ik was te eerlijk en open en dacht ik ben haar vriendin maar ze had geen tijd meer voor mij ze heeft het nooit kunnen weerleggen tot de dag van vandaag wat er aan de hand was.het was over
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:29

  Reactie: Ja, omdat...
  Ze kanker kreeg en uiteindelijk is overleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bibith wo 5 nov '14 21:04

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik niet genoeg volgens haar over de dood van mijn partner sprak . Ik had geen behoefte eraan om het elke dag er over te hebben . Zij vond dat ik haar buiten sloot . ik had geen zin meer in de ruzies die er om werden gevoerd dus verbrak de vriendschap na 12 jaar met pijn in mijn hart maar moest voor mezelf kiezen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 6 nov '14 17:27

  Reactie: Ja, omdat...
  ...ik in de overgang terecht kwam. Jammer maar ze bleek dus geen echte vriendin te zijn.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 7 nov '14 08:18

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik samen ben gaan wonen met mijn vriend en daarvoor verhuisde.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |