×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis
05.11.2014 - Redactie Vriendin

Weet jij precies wat voor zorgverzekering je hebt?


Je kent haar misschien wel van tv: Wilna Wind (53), directeur van patiëntenfederatie NPCF. Wilna weet alles over zorgverzekeringen, en omdat in januari 2015 alles verandert, is er nu nogal wat te doen om de zorg. Wilna kan niet vaak genoeg zeggen: “Duik in je zorgverzekering. Het gaat om veel geld.”

De NPCF, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie waar jij directeur van bent, is laatst de campagne Word Wakker begonnen. Waarom? “Omdat we merken dat mensen langer nadenken over de jurk of oogschaduw die ze willen kopen dan over hun zorgpolis. Bijna de helft van de mensen controleert aan het einde van het jaar niet of hun zorgverzekering nog wel past bij hun zorgwensen. 1 op de 5 mensen leest niet alle post van hun zorgverzekeraar over hun polis en ongeveer net zo veel mensen controleren niet elk jaar of hun polis veranderd is. Terwijl een polis soms dus echt wel verandert. Wij merken ook te vaak dat mensen die wél overstappen een goedkope polis kiezen, zonder uit te zoeken welke kosten die wel en niet dekt.

Lees het hele interview met Wilna in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Hoe lang zit jij al bij dezelfde zorgverzekeraar?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 5 nov '14 19:19

  Reactie: Bijna een jaar
  Ik denk dat ik bij deze maatschappij blijf,maar ga wel vergelijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:28

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Ik vergelijk wel elk jaar, maar kom toch steeds weer bij dezelfde uit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 5 nov '14 21:42

  Reactie: Bijna een jaar
  Het is ieder jaar een heel gedoe en zeker weet je het dan nog niet ze verschillen onderling zoveel , het moest verboden worden !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 nov '14 21:04

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Zou wel goedkoper uit willen zijn, maar vindt overstappen lastig
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |