×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis
05.11.2014 - Redactie Vriendin

Weet jij precies wat voor zorgverzekering je hebt?


Je kent haar misschien wel van tv: Wilna Wind (53), directeur van patiëntenfederatie NPCF. Wilna weet alles over zorgverzekeringen, en omdat in januari 2015 alles verandert, is er nu nogal wat te doen om de zorg. Wilna kan niet vaak genoeg zeggen: “Duik in je zorgverzekering. Het gaat om veel geld.”

De NPCF, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie waar jij directeur van bent, is laatst de campagne Word Wakker begonnen. Waarom? “Omdat we merken dat mensen langer nadenken over de jurk of oogschaduw die ze willen kopen dan over hun zorgpolis. Bijna de helft van de mensen controleert aan het einde van het jaar niet of hun zorgverzekering nog wel past bij hun zorgwensen. 1 op de 5 mensen leest niet alle post van hun zorgverzekeraar over hun polis en ongeveer net zo veel mensen controleren niet elk jaar of hun polis veranderd is. Terwijl een polis soms dus echt wel verandert. Wij merken ook te vaak dat mensen die wél overstappen een goedkope polis kiezen, zonder uit te zoeken welke kosten die wel en niet dekt.

Lees het hele interview met Wilna in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Hoe lang zit jij al bij dezelfde zorgverzekeraar?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 5 nov '14 19:19

  Reactie: Bijna een jaar
  Ik denk dat ik bij deze maatschappij blijf,maar ga wel vergelijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:28

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Ik vergelijk wel elk jaar, maar kom toch steeds weer bij dezelfde uit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 5 nov '14 21:42

  Reactie: Bijna een jaar
  Het is ieder jaar een heel gedoe en zeker weet je het dan nog niet ze verschillen onderling zoveel , het moest verboden worden !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 nov '14 21:04

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Zou wel goedkoper uit willen zijn, maar vindt overstappen lastig
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!