×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis

Vriendin 45: Zorgexpert Wilna geeft tips over je zorgpolis
05.11.2014 - Redactie Vriendin

Weet jij precies wat voor zorgverzekering je hebt?


Je kent haar misschien wel van tv: Wilna Wind (53), directeur van patiëntenfederatie NPCF. Wilna weet alles over zorgverzekeringen, en omdat in januari 2015 alles verandert, is er nu nogal wat te doen om de zorg. Wilna kan niet vaak genoeg zeggen: “Duik in je zorgverzekering. Het gaat om veel geld.”

De NPCF, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie waar jij directeur van bent, is laatst de campagne Word Wakker begonnen. Waarom? “Omdat we merken dat mensen langer nadenken over de jurk of oogschaduw die ze willen kopen dan over hun zorgpolis. Bijna de helft van de mensen controleert aan het einde van het jaar niet of hun zorgverzekering nog wel past bij hun zorgwensen. 1 op de 5 mensen leest niet alle post van hun zorgverzekeraar over hun polis en ongeveer net zo veel mensen controleren niet elk jaar of hun polis veranderd is. Terwijl een polis soms dus echt wel verandert. Wij merken ook te vaak dat mensen die wél overstappen een goedkope polis kiezen, zonder uit te zoeken welke kosten die wel en niet dekt.

Lees het hele interview met Wilna in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Hoe lang zit jij al bij dezelfde zorgverzekeraar?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 5 nov '14 19:19

  Reactie: Bijna een jaar
  Ik denk dat ik bij deze maatschappij blijf,maar ga wel vergelijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:28

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Ik vergelijk wel elk jaar, maar kom toch steeds weer bij dezelfde uit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 5 nov '14 21:42

  Reactie: Bijna een jaar
  Het is ieder jaar een heel gedoe en zeker weet je het dan nog niet ze verschillen onderling zoveel , het moest verboden worden !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 nov '14 21:04

  Reactie: Meer dan 5 jaar
  Zou wel goedkoper uit willen zijn, maar vindt overstappen lastig
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |