×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten
04.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Je kunt na een groot verlies echt weer gelukkig worden’


Kun jij je de Schiedammer parkmoord nog herinneren? Yolande Kleiss (54) zal het nooit meer vergeten, want het was haar 10-jarige dochter die er het slachtoffer van was. Nu helpt Yolande anderen om met de dood om te gaan. “Ik hoop dat ik nabestaanden een beetje hoop kan geven.”

Op klaarlichte dag werd Nienke op 22 juni 2000 verkracht en vermoord in het Beatrixpark in Schiedam. Haar vriendje Maikel, met wie ze in het park speelde, wist te ontsnappen. De zaak, bekend als de Schiedammer parkmoord, bleef jarenlang in het nieuws door de opeenstapeling van blunders bij politie, justitie, deskundigen en politiek. In eerste instantie werd Cees B. veroordeeld. 4 jaar later kwam hij vrij en bekende Wik H. de moord op Nienke. Hij kreeg 18 jaar cel plus tbs en dwangverpleging. Na jaren van langdurige strafzaken en justitiële dwalingen konden Yolande, haar man René (58) en hun 3 zoons eindelijk in de anonimiteit het verlies van hun dochter en zusje verwerken.

Lees het hele verhaal van Yolande in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Herinner jij je de Schiedammer parkmoord?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:37

  Reactie: Ja, een beetje
  Nienke Kleiss werd op 22 juni 2000 in het Beatrixpark in Schiedam om het leven gebracht. Haar 11-jarige vriendje Maikel, met wie zij in het park aan het spelen was, werd neergestoken. Te walgelijk voor woorden !!!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!