×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten
04.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Je kunt na een groot verlies echt weer gelukkig worden’


Kun jij je de Schiedammer parkmoord nog herinneren? Yolande Kleiss (54) zal het nooit meer vergeten, want het was haar 10-jarige dochter die er het slachtoffer van was. Nu helpt Yolande anderen om met de dood om te gaan. “Ik hoop dat ik nabestaanden een beetje hoop kan geven.”

Op klaarlichte dag werd Nienke op 22 juni 2000 verkracht en vermoord in het Beatrixpark in Schiedam. Haar vriendje Maikel, met wie ze in het park speelde, wist te ontsnappen. De zaak, bekend als de Schiedammer parkmoord, bleef jarenlang in het nieuws door de opeenstapeling van blunders bij politie, justitie, deskundigen en politiek. In eerste instantie werd Cees B. veroordeeld. 4 jaar later kwam hij vrij en bekende Wik H. de moord op Nienke. Hij kreeg 18 jaar cel plus tbs en dwangverpleging. Na jaren van langdurige strafzaken en justitiële dwalingen konden Yolande, haar man René (58) en hun 3 zoons eindelijk in de anonimiteit het verlies van hun dochter en zusje verwerken.

Lees het hele verhaal van Yolande in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Herinner jij je de Schiedammer parkmoord?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:37

  Reactie: Ja, een beetje
  Nienke Kleiss werd op 22 juni 2000 in het Beatrixpark in Schiedam om het leven gebracht. Haar 11-jarige vriendje Maikel, met wie zij in het park aan het spelen was, werd neergestoken. Te walgelijk voor woorden !!!
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |