×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten

Vriendin 45: Yolande, moeder van de vermoorde Nienke, helpt lotgenoten
04.11.2014 - Redactie Vriendin

‘Je kunt na een groot verlies echt weer gelukkig worden’


Kun jij je de Schiedammer parkmoord nog herinneren? Yolande Kleiss (54) zal het nooit meer vergeten, want het was haar 10-jarige dochter die er het slachtoffer van was. Nu helpt Yolande anderen om met de dood om te gaan. “Ik hoop dat ik nabestaanden een beetje hoop kan geven.”

Op klaarlichte dag werd Nienke op 22 juni 2000 verkracht en vermoord in het Beatrixpark in Schiedam. Haar vriendje Maikel, met wie ze in het park speelde, wist te ontsnappen. De zaak, bekend als de Schiedammer parkmoord, bleef jarenlang in het nieuws door de opeenstapeling van blunders bij politie, justitie, deskundigen en politiek. In eerste instantie werd Cees B. veroordeeld. 4 jaar later kwam hij vrij en bekende Wik H. de moord op Nienke. Hij kreeg 18 jaar cel plus tbs en dwangverpleging. Na jaren van langdurige strafzaken en justitiële dwalingen konden Yolande, haar man René (58) en hun 3 zoons eindelijk in de anonimiteit het verlies van hun dochter en zusje verwerken.

Lees het hele verhaal van Yolande in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Herinner jij je de Schiedammer parkmoord?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Brijo wo 5 nov '14 18:40

  Reactie: Ja, een beetje
  dat meisje werd vermoord, het jongetje kon ontsnappen. Afschuwelijk gewoon!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 nov '14 19:37

  Reactie: Ja, een beetje
  Nienke Kleiss werd op 22 juni 2000 in het Beatrixpark in Schiedam om het leven gebracht. Haar 11-jarige vriendje Maikel, met wie zij in het park aan het spelen was, werd neergestoken. Te walgelijk voor woorden !!!
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |