×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen
28.10.2014 - Redactie Vriendin

Als een tweede niet lukt...


Als je al een kind hebt, moet je niet zeuren als het niet lukt om weer zwanger te worden, vinden veel mensen. Toch kan het gemis van een tweede kind een groot verdriet zijn. Zo ook voor Martine (33). “Ik kan dat oergevoel niet zomaar uitschakelen.”

Martine: “‘Je hébt toch al een kind?’ Hoe vaak mensen dat niet tegen me zeggen. Het is ongetwijfeld lief bedoeld, maar het helpt niet bij mijn verdriet. Integendeel, het geeft me eerder het gevoel dat mijn pijn er niet mag zijn. Natuurlijk ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik Jamie heb, mijn zoon. Daar sta ik ook regelmatig bij stil, maar tegelijkertijd verlang ik naar een tweede. Ik zou zo graag nog een keer zwanger zijn en nog een kind grootbrengen. Dat dit nooit zal gebeuren, doet pijn. Veel mensen begrijpen dit niet en dat maakt het een stil en eenzaam verdriet.“

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 44 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij een onvervulde kinderwens?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 28 okt '14 17:08

  Reactie: Nee
  Ben dolgelukkig met mijn enigste dochter
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  priscilla.smitsbelle wo 29 okt '14 07:56

  Reactie: Ja, ik heb al een kind, maar kan er niet nog een krijgen
  Wij hebben na 3 ICSI pogingen ook onze kinderwens voor een tweede moeten opgeven. Bij mij heeft het geholpen om na een half jaar toch een spiraal laten zetten, omdat ik gek werd van het feit dat we 2% kans hadden op een spontane zwangerschap ik toch elke maand de hoop had. Dit klinkt dubbel omdat je graag een tweede wil. Dit heeft me wel rustiger gemaakt en zo kan ik verder met het genieten van mijn dochter. Wat ik moeilijk vind is dat je kind geen broertje of zusje heeft om mee te spelen. Onze dochter is nu 4 en er zijn veel kinderen in de buurt om mee te spelen. Zeker toen ze kleiner was hoorde je in de tuin broertjes en zusjes met elkaar spelen en zij was alleen en wilde graag meespelen. Het gaat nu wel goed met me, maar soms overvalt het verdriet me. Ik wilde laatst de kinderwagen op marktplaats zetten. Dat heb ik nog niet gedaan, want ik kan er nog geen afstand van doen. De xcherpe ksnten zijn eraf, maar het verdriet en gemis blijft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 okt '14 17:43

  Reactie: Ja, ik heb geen kinderen en kan ook geen kinderen krijgen
  Mijn man en ik proberen al 6 jaar zwanger te worden. We zitten al 4 jaar in de malle medische molen,maar helaas. Om ons heen doet iedereen aan gezinsuitbreiding en wij krijgen steeds te horen: "jullie tijd komt nog. Heb geduld!"
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |