×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen
28.10.2014 - Redactie Vriendin

Als een tweede niet lukt...


Als je al een kind hebt, moet je niet zeuren als het niet lukt om weer zwanger te worden, vinden veel mensen. Toch kan het gemis van een tweede kind een groot verdriet zijn. Zo ook voor Martine (33). “Ik kan dat oergevoel niet zomaar uitschakelen.”

Martine: “‘Je hébt toch al een kind?’ Hoe vaak mensen dat niet tegen me zeggen. Het is ongetwijfeld lief bedoeld, maar het helpt niet bij mijn verdriet. Integendeel, het geeft me eerder het gevoel dat mijn pijn er niet mag zijn. Natuurlijk ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik Jamie heb, mijn zoon. Daar sta ik ook regelmatig bij stil, maar tegelijkertijd verlang ik naar een tweede. Ik zou zo graag nog een keer zwanger zijn en nog een kind grootbrengen. Dat dit nooit zal gebeuren, doet pijn. Veel mensen begrijpen dit niet en dat maakt het een stil en eenzaam verdriet.“

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 44 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij een onvervulde kinderwens?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 28 okt '14 17:08

  Reactie: Nee
  Ben dolgelukkig met mijn enigste dochter
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  priscilla.smitsbelle wo 29 okt '14 07:56

  Reactie: Ja, ik heb al een kind, maar kan er niet nog een krijgen
  Wij hebben na 3 ICSI pogingen ook onze kinderwens voor een tweede moeten opgeven. Bij mij heeft het geholpen om na een half jaar toch een spiraal laten zetten, omdat ik gek werd van het feit dat we 2% kans hadden op een spontane zwangerschap ik toch elke maand de hoop had. Dit klinkt dubbel omdat je graag een tweede wil. Dit heeft me wel rustiger gemaakt en zo kan ik verder met het genieten van mijn dochter. Wat ik moeilijk vind is dat je kind geen broertje of zusje heeft om mee te spelen. Onze dochter is nu 4 en er zijn veel kinderen in de buurt om mee te spelen. Zeker toen ze kleiner was hoorde je in de tuin broertjes en zusjes met elkaar spelen en zij was alleen en wilde graag meespelen. Het gaat nu wel goed met me, maar soms overvalt het verdriet me. Ik wilde laatst de kinderwagen op marktplaats zetten. Dat heb ik nog niet gedaan, want ik kan er nog geen afstand van doen. De xcherpe ksnten zijn eraf, maar het verdriet en gemis blijft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 okt '14 17:43

  Reactie: Ja, ik heb geen kinderen en kan ook geen kinderen krijgen
  Mijn man en ik proberen al 6 jaar zwanger te worden. We zitten al 4 jaar in de malle medische molen,maar helaas. Om ons heen doet iedereen aan gezinsuitbreiding en wij krijgen steeds te horen: "jullie tijd komt nog. Heb geduld!"
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!