×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen

Vriendin 44: Martine kan geen tweede kind krijgen
28.10.2014 - Redactie Vriendin

Als een tweede niet lukt...


Als je al een kind hebt, moet je niet zeuren als het niet lukt om weer zwanger te worden, vinden veel mensen. Toch kan het gemis van een tweede kind een groot verdriet zijn. Zo ook voor Martine (33). “Ik kan dat oergevoel niet zomaar uitschakelen.”

Martine: “‘Je hébt toch al een kind?’ Hoe vaak mensen dat niet tegen me zeggen. Het is ongetwijfeld lief bedoeld, maar het helpt niet bij mijn verdriet. Integendeel, het geeft me eerder het gevoel dat mijn pijn er niet mag zijn. Natuurlijk ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik Jamie heb, mijn zoon. Daar sta ik ook regelmatig bij stil, maar tegelijkertijd verlang ik naar een tweede. Ik zou zo graag nog een keer zwanger zijn en nog een kind grootbrengen. Dat dit nooit zal gebeuren, doet pijn. Veel mensen begrijpen dit niet en dat maakt het een stil en eenzaam verdriet.“

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 44 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij een onvervulde kinderwens?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 28 okt '14 17:08

  Reactie: Nee
  Ben dolgelukkig met mijn enigste dochter
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  priscilla.smitsbelle wo 29 okt '14 07:56

  Reactie: Ja, ik heb al een kind, maar kan er niet nog een krijgen
  Wij hebben na 3 ICSI pogingen ook onze kinderwens voor een tweede moeten opgeven. Bij mij heeft het geholpen om na een half jaar toch een spiraal laten zetten, omdat ik gek werd van het feit dat we 2% kans hadden op een spontane zwangerschap ik toch elke maand de hoop had. Dit klinkt dubbel omdat je graag een tweede wil. Dit heeft me wel rustiger gemaakt en zo kan ik verder met het genieten van mijn dochter. Wat ik moeilijk vind is dat je kind geen broertje of zusje heeft om mee te spelen. Onze dochter is nu 4 en er zijn veel kinderen in de buurt om mee te spelen. Zeker toen ze kleiner was hoorde je in de tuin broertjes en zusjes met elkaar spelen en zij was alleen en wilde graag meespelen. Het gaat nu wel goed met me, maar soms overvalt het verdriet me. Ik wilde laatst de kinderwagen op marktplaats zetten. Dat heb ik nog niet gedaan, want ik kan er nog geen afstand van doen. De xcherpe ksnten zijn eraf, maar het verdriet en gemis blijft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 okt '14 17:43

  Reactie: Ja, ik heb geen kinderen en kan ook geen kinderen krijgen
  Mijn man en ik proberen al 6 jaar zwanger te worden. We zitten al 4 jaar in de malle medische molen,maar helaas. Om ons heen doet iedereen aan gezinsuitbreiding en wij krijgen steeds te horen: "jullie tijd komt nog. Heb geduld!"
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |