×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af
22.10.2014 - Redactie Vriendin

Vaak een opgeblazen gevoel? Regelmatig buikpijn? Misschien heb jij net als bijna 2 miljoen andere Nederlanders last van het prikkelbaredarmsyndroom. Mireille (47) vond baat bij het Fodmap-dieet. “Ik weet nu precies wat ik moet eten en wat ik beter kan laten staan.”


Bijna haar hele leven is Mireille al met haar gezondheid bezig. Haar man heeft samen met een vriend een sportschool waar zij ook werkt. Ze begeleidt er vrouwen die afslanken door te trainen in warmtecabines. Daarnaast is Mireille gewichtsconsulent. Voeding is haar passie, elke dag doet ze haar best om haar gezin een gezonde maaltijd voor te schotelen. Hoewel ze gezond eet en veel sport, kreeg Mireille 2 jaar geleden toch darmklachten. Ineens had ze last van buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree, of ze kon juist niet naar de wc. Mireille bleek het prikkelbaredarmsyndroom, PDS, te hebben.
Ze is niet de enige. Geschat wordt dat ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een overgevoelige darmwand of verstoorde beweging van de darm. Voor PDS, ook wel een spastische darm genoemd, is geen eenduidig medicijn. Mensen die het hebben, moeten zelf onderzoeken wat voor hen werkt. Of ze moeten er mee leren leven. Dat laatste vond Mireille geen optie. Ze was vastbesloten om een oplossing te vinden.

Lees het hele verhaal van Mireille in Vriendin 43 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met het Fodmap-dieet?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 22 okt '14 17:13

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  sjaggy wo 22 okt '14 18:42

  Reactie: Nee
  Nooit van gehoord, heb zelf ook last van prikkelbare darmen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  stampertje11 vr 24 okt '14 20:25

  Reactie: Nee
  nooit van gehoord. Heb zelf regelmatig te horen gekregen dat ik er maar mee moet leren leven. Dat kan ook wel,maar fijn is anders.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |