×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af
22.10.2014 - Redactie Vriendin

Vaak een opgeblazen gevoel? Regelmatig buikpijn? Misschien heb jij net als bijna 2 miljoen andere Nederlanders last van het prikkelbaredarmsyndroom. Mireille (47) vond baat bij het Fodmap-dieet. “Ik weet nu precies wat ik moet eten en wat ik beter kan laten staan.”


Bijna haar hele leven is Mireille al met haar gezondheid bezig. Haar man heeft samen met een vriend een sportschool waar zij ook werkt. Ze begeleidt er vrouwen die afslanken door te trainen in warmtecabines. Daarnaast is Mireille gewichtsconsulent. Voeding is haar passie, elke dag doet ze haar best om haar gezin een gezonde maaltijd voor te schotelen. Hoewel ze gezond eet en veel sport, kreeg Mireille 2 jaar geleden toch darmklachten. Ineens had ze last van buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree, of ze kon juist niet naar de wc. Mireille bleek het prikkelbaredarmsyndroom, PDS, te hebben.
Ze is niet de enige. Geschat wordt dat ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een overgevoelige darmwand of verstoorde beweging van de darm. Voor PDS, ook wel een spastische darm genoemd, is geen eenduidig medicijn. Mensen die het hebben, moeten zelf onderzoeken wat voor hen werkt. Of ze moeten er mee leren leven. Dat laatste vond Mireille geen optie. Ze was vastbesloten om een oplossing te vinden.

Lees het hele verhaal van Mireille in Vriendin 43 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met het Fodmap-dieet?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 22 okt '14 17:13

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  sjaggy wo 22 okt '14 18:42

  Reactie: Nee
  Nooit van gehoord, heb zelf ook last van prikkelbare darmen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  stampertje11 vr 24 okt '14 20:25

  Reactie: Nee
  nooit van gehoord. Heb zelf regelmatig te horen gekregen dat ik er maar mee moet leren leven. Dat kan ook wel,maar fijn is anders.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |