×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af

Vriendin 43: Het Fodmap-dieet hielp Mireille van haar darmklachten af
22.10.2014 - Redactie Vriendin

Vaak een opgeblazen gevoel? Regelmatig buikpijn? Misschien heb jij net als bijna 2 miljoen andere Nederlanders last van het prikkelbaredarmsyndroom. Mireille (47) vond baat bij het Fodmap-dieet. “Ik weet nu precies wat ik moet eten en wat ik beter kan laten staan.”


Bijna haar hele leven is Mireille al met haar gezondheid bezig. Haar man heeft samen met een vriend een sportschool waar zij ook werkt. Ze begeleidt er vrouwen die afslanken door te trainen in warmtecabines. Daarnaast is Mireille gewichtsconsulent. Voeding is haar passie, elke dag doet ze haar best om haar gezin een gezonde maaltijd voor te schotelen. Hoewel ze gezond eet en veel sport, kreeg Mireille 2 jaar geleden toch darmklachten. Ineens had ze last van buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree, of ze kon juist niet naar de wc. Mireille bleek het prikkelbaredarmsyndroom, PDS, te hebben.
Ze is niet de enige. Geschat wordt dat ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een overgevoelige darmwand of verstoorde beweging van de darm. Voor PDS, ook wel een spastische darm genoemd, is geen eenduidig medicijn. Mensen die het hebben, moeten zelf onderzoeken wat voor hen werkt. Of ze moeten er mee leren leven. Dat laatste vond Mireille geen optie. Ze was vastbesloten om een oplossing te vinden.

Lees het hele verhaal van Mireille in Vriendin 43 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met het Fodmap-dieet?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 22 okt '14 17:13

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  sjaggy wo 22 okt '14 18:42

  Reactie: Nee
  Nooit van gehoord, heb zelf ook last van prikkelbare darmen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  stampertje11 vr 24 okt '14 20:25

  Reactie: Nee
  nooit van gehoord. Heb zelf regelmatig te horen gekregen dat ik er maar mee moet leren leven. Dat kan ook wel,maar fijn is anders.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!