×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening
21.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Een kind is meer dan alleen dat stempel’


ADHD, autisme, PDD-NOS. Bijna elk kind heeft tegenwoordig wel iets. Hoe komt dat en is dat wel goed? Gezinscoach Liesbeth (51) begon een campagne: Gun kinderen hun eigen label. “Door een kind te labelen, wordt hij ‘afwijkend’ en dus ‘niet normaal’.”

Liesbeth is blij. Haar campagne is nog geen maand geleden gelanceerd en heeft al veel discussie op gang gebracht. Liesbeth: “Dit is precies wat we met deze actie willen bereiken: dat mensen erover gaan praten. En ja, dat gaat al aardig goed”, lacht ze. “We spreken allerlei groepen mensen aan. Ouders bijvoorbeeld, maar ook hulpverleners. Zo vertelde een zwangere cliënt van mij eens dat op het consultatiebureau een verpleegkundige tegen haar zei: ‘Nou, het wordt wel een drukkertje.’ Het kind is nog niet eens geboren! Maar omdat bekend was dat de vader van de baby ADHD heeft, krijgt het beweeglijke kind meteen een stempel. Volkomen onterecht, ADHD is niet erfelijk. Als ik dit soort verhalen hoor, denk ik elke keer weer: wat goed dat we de campagne zijn gestart.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth in Vriendin 43.

Is dit herkenbaar voor jou? Heb of ken jij een kind dat ook veel te snel een label opgeplakt heeft gekregen en alleen nog maar daarop wordt beoordeeld? Praat dan mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een gedragsaandoening?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  zanzi68 di 21 okt '14 18:50

  Reactie: Ja, ADHD
  Twee zonen,de oudste van bijna 17 heeft asperger en de jongste van 13 heeft ADHD en DCD
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!