×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening
21.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Een kind is meer dan alleen dat stempel’


ADHD, autisme, PDD-NOS. Bijna elk kind heeft tegenwoordig wel iets. Hoe komt dat en is dat wel goed? Gezinscoach Liesbeth (51) begon een campagne: Gun kinderen hun eigen label. “Door een kind te labelen, wordt hij ‘afwijkend’ en dus ‘niet normaal’.”

Liesbeth is blij. Haar campagne is nog geen maand geleden gelanceerd en heeft al veel discussie op gang gebracht. Liesbeth: “Dit is precies wat we met deze actie willen bereiken: dat mensen erover gaan praten. En ja, dat gaat al aardig goed”, lacht ze. “We spreken allerlei groepen mensen aan. Ouders bijvoorbeeld, maar ook hulpverleners. Zo vertelde een zwangere cliënt van mij eens dat op het consultatiebureau een verpleegkundige tegen haar zei: ‘Nou, het wordt wel een drukkertje.’ Het kind is nog niet eens geboren! Maar omdat bekend was dat de vader van de baby ADHD heeft, krijgt het beweeglijke kind meteen een stempel. Volkomen onterecht, ADHD is niet erfelijk. Als ik dit soort verhalen hoor, denk ik elke keer weer: wat goed dat we de campagne zijn gestart.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth in Vriendin 43.

Is dit herkenbaar voor jou? Heb of ken jij een kind dat ook veel te snel een label opgeplakt heeft gekregen en alleen nog maar daarop wordt beoordeeld? Praat dan mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een gedragsaandoening?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  zanzi68 di 21 okt '14 18:50

  Reactie: Ja, ADHD
  Twee zonen,de oudste van bijna 17 heeft asperger en de jongste van 13 heeft ADHD en DCD
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |