×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening

Vriendin 43: Liesbeth wil dat kinderen niet meer worden afgerekend op hun aandoening
21.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Een kind is meer dan alleen dat stempel’


ADHD, autisme, PDD-NOS. Bijna elk kind heeft tegenwoordig wel iets. Hoe komt dat en is dat wel goed? Gezinscoach Liesbeth (51) begon een campagne: Gun kinderen hun eigen label. “Door een kind te labelen, wordt hij ‘afwijkend’ en dus ‘niet normaal’.”

Liesbeth is blij. Haar campagne is nog geen maand geleden gelanceerd en heeft al veel discussie op gang gebracht. Liesbeth: “Dit is precies wat we met deze actie willen bereiken: dat mensen erover gaan praten. En ja, dat gaat al aardig goed”, lacht ze. “We spreken allerlei groepen mensen aan. Ouders bijvoorbeeld, maar ook hulpverleners. Zo vertelde een zwangere cliënt van mij eens dat op het consultatiebureau een verpleegkundige tegen haar zei: ‘Nou, het wordt wel een drukkertje.’ Het kind is nog niet eens geboren! Maar omdat bekend was dat de vader van de baby ADHD heeft, krijgt het beweeglijke kind meteen een stempel. Volkomen onterecht, ADHD is niet erfelijk. Als ik dit soort verhalen hoor, denk ik elke keer weer: wat goed dat we de campagne zijn gestart.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth in Vriendin 43.

Is dit herkenbaar voor jou? Heb of ken jij een kind dat ook veel te snel een label opgeplakt heeft gekregen en alleen nog maar daarop wordt beoordeeld? Praat dan mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een gedragsaandoening?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  zanzi68 di 21 okt '14 18:50

  Reactie: Ja, ADHD
  Twee zonen,de oudste van bijna 17 heeft asperger en de jongste van 13 heeft ADHD en DCD
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |