×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: De kans dat Brenda moeder zou worden, was maar 3%

Vriendin 42: De kans dat Brenda moeder zou worden, was maar 3%
15.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik bleek al ruim 7 maanden zwanger te zijn!’


Het was Brenda’s (37) grootste wens om moeder te worden. Maar de kans op een zwangerschap was praktisch nul. En toen bleek ze ineens ruim 7 maanden in verwachting te zijn. “Ik kon het écht niet geloven.”

Brenda: “Het moment waarop mijn huisarts me belde, zal ik nooit vergeten. Toen hij zei: ‘Ik mag je feliciteren, je bent zwanger’, voelde het alsof ik zweefde. Zwanger? Ik? Ik kon het niet geloven. De tranen stroomden over mijn gezicht. Van geluk, blijdschap en ongeloof. Maar ook van onrust, want meteen schoot er van alles door me heen: hoe ver was ik al? Was het kind gezond? Hoe lang hebben we nog om alles te regelen? Er kwam zo veel op me af.

Dat ik moeder wilde worden, wist ik al van jongs af aan. Mijn eigen moeder is kraamverzorgster geweest, ik vond het altijd prachtig om naar haar verhalen te luisteren. Toen ik in 2006 stopte met de pil, was ik klaar voor een kind. Ik was 29 en al 5 jaar gelukkig met mijn man Bertus. Helaas lukte het niet om zwanger te worden. Na een jaar gingen Bertus en ik naar de huisarts en die verwees ons door naar het ziekenhuis. Daar hoorde ik dat ik eerst moest afvallen."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij problemen (gehad) om zwanger te raken?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  aukje.oosterink wo 15 okt '14 18:20

  Reactie: Ja, namelijk...
  geen goeie eisprong, stond al op de lijst voor i.v.f.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |