×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: De kans dat Brenda moeder zou worden, was maar 3%

Vriendin 42: De kans dat Brenda moeder zou worden, was maar 3%
15.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik bleek al ruim 7 maanden zwanger te zijn!’


Het was Brenda’s (37) grootste wens om moeder te worden. Maar de kans op een zwangerschap was praktisch nul. En toen bleek ze ineens ruim 7 maanden in verwachting te zijn. “Ik kon het écht niet geloven.”

Brenda: “Het moment waarop mijn huisarts me belde, zal ik nooit vergeten. Toen hij zei: ‘Ik mag je feliciteren, je bent zwanger’, voelde het alsof ik zweefde. Zwanger? Ik? Ik kon het niet geloven. De tranen stroomden over mijn gezicht. Van geluk, blijdschap en ongeloof. Maar ook van onrust, want meteen schoot er van alles door me heen: hoe ver was ik al? Was het kind gezond? Hoe lang hebben we nog om alles te regelen? Er kwam zo veel op me af.

Dat ik moeder wilde worden, wist ik al van jongs af aan. Mijn eigen moeder is kraamverzorgster geweest, ik vond het altijd prachtig om naar haar verhalen te luisteren. Toen ik in 2006 stopte met de pil, was ik klaar voor een kind. Ik was 29 en al 5 jaar gelukkig met mijn man Bertus. Helaas lukte het niet om zwanger te worden. Na een jaar gingen Bertus en ik naar de huisarts en die verwees ons door naar het ziekenhuis. Daar hoorde ik dat ik eerst moest afvallen."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij problemen (gehad) om zwanger te raken?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  aukje.oosterink wo 15 okt '14 18:20

  Reactie: Ja, namelijk...
  geen goeie eisprong, stond al op de lijst voor i.v.f.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |