×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Ellen bereidt in het geheim haar scheiding voor

Vriendin 41: Ellen bereidt in het geheim haar scheiding voor
08.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik spaar stiekem voor mijn scheiding’


Ellen (45) zit financieel gevangen in haar huwelijk met Joost (50). Achter zijn rug om bereidt ze haar scheiding voor, onder andere door stiekem geld te sparen. “Soms vind ik het wel erg dat ik dit in het geniep doe. Maar ik heb toch ook recht op een gelukkig leven?”

Ellen: “Ik ben al jaren niet meer gelukkig met Joost. Sterker nog, ik kan me niet heugen dat we ooit echt gelukkig waren. Ja, toen de kinderen nog echt klein waren... Of misschien werd ik toen wel zo door de drukte in beslag genomen, dat ik toen niet eens doorhad dat mijn huwelijk elke vorm van passie en echte liefde miste. We hadden toen in elk geval nog genoeg afleiding om het makkelijk vol te houden samen. Nu tel ik de dagen af tot ik het hem hardop kan zeggen: ‘Joost, ik ga bij je weg.’


We zijn nu 18 jaar getrouwd en sinds 19 jaar samen. We kenden elkaar nog maar net, toen ik opeens zwanger bleek te zijn. Ik schrok me dood toen ik de streepjes op de test zag verschijnen! Hoe had ik zo stom kunnen zijn om met deze man onveilige seks te hebben? We hadden het wel leuk samen, maar hij was eigenlijk mijn type niet. En nu zat ik aan hem vast...”

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ken jij iemand die geldproblemen had na een scheiding?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 8 okt '14 14:18

  Reactie: Ja, ikzelf
  Maar ook daar kom je uit! Ik vind het triest dat je je partner aan het lijntje houdt om stiekem zijn geld op te sparen. ik ging met niks, maar heb het gered met 2 kleine kinderen! Alles open en eerlijk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lunaluna wo 8 okt '14 17:25

  Reactie: Ja, ikzelf
  Mijn toenmalige man zei dat ik van de 2500 naar de 500 zou gaan, al heb ik geen stuiver alles beter dan getrouwd blijven
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!