Placeholder

Vriendin 41: Ellen bereidt in het geheim haar scheiding voor

‘Ik spaar stiekem voor mijn scheiding’

‘Ik spaar stiekem voor mijn scheiding’

Ellen (45) zit financieel gevangen in haar huwelijk met Joost (50). Achter zijn rug om bereidt ze haar scheiding voor, onder andere door stiekem geld te sparen. “Soms vind ik het wel erg dat ik dit in het geniep doe. Maar ik heb toch ook recht op een gelukkig leven?”

Ellen: “Ik ben al jaren niet meer gelukkig met Joost. Sterker nog, ik kan me niet heugen dat we ooit echt gelukkig waren. Ja, toen de kinderen nog echt klein waren… Of misschien werd ik toen wel zo door de drukte in beslag genomen, dat ik toen niet eens doorhad dat mijn huwelijk elke vorm van passie en echte liefde miste. We hadden toen in elk geval nog genoeg afleiding om het makkelijk vol te houden samen. Nu tel ik de dagen af tot ik het hem hardop kan zeggen: ‘Joost, ik ga bij je weg.’

We zijn nu 18 jaar getrouwd en sinds 19 jaar samen. We kenden elkaar nog maar net, toen ik opeens zwanger bleek te zijn. Ik schrok me dood toen ik de streepjes op de test zag verschijnen! Hoe had ik zo stom kunnen zijn om met deze man onveilige seks te hebben? We hadden het wel leuk samen, maar hij was eigenlijk mijn type niet. En nu zat ik aan hem vast…”

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.