×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Ellen bereidt in het geheim haar scheiding voor

Vriendin 41: Ellen bereidt in het geheim haar scheiding voor
08.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik spaar stiekem voor mijn scheiding’


Ellen (45) zit financieel gevangen in haar huwelijk met Joost (50). Achter zijn rug om bereidt ze haar scheiding voor, onder andere door stiekem geld te sparen. “Soms vind ik het wel erg dat ik dit in het geniep doe. Maar ik heb toch ook recht op een gelukkig leven?”

Ellen: “Ik ben al jaren niet meer gelukkig met Joost. Sterker nog, ik kan me niet heugen dat we ooit echt gelukkig waren. Ja, toen de kinderen nog echt klein waren... Of misschien werd ik toen wel zo door de drukte in beslag genomen, dat ik toen niet eens doorhad dat mijn huwelijk elke vorm van passie en echte liefde miste. We hadden toen in elk geval nog genoeg afleiding om het makkelijk vol te houden samen. Nu tel ik de dagen af tot ik het hem hardop kan zeggen: ‘Joost, ik ga bij je weg.’


We zijn nu 18 jaar getrouwd en sinds 19 jaar samen. We kenden elkaar nog maar net, toen ik opeens zwanger bleek te zijn. Ik schrok me dood toen ik de streepjes op de test zag verschijnen! Hoe had ik zo stom kunnen zijn om met deze man onveilige seks te hebben? We hadden het wel leuk samen, maar hij was eigenlijk mijn type niet. En nu zat ik aan hem vast...”

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ken jij iemand die geldproblemen had na een scheiding?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 8 okt '14 14:18

  Reactie: Ja, ikzelf
  Maar ook daar kom je uit! Ik vind het triest dat je je partner aan het lijntje houdt om stiekem zijn geld op te sparen. ik ging met niks, maar heb het gered met 2 kleine kinderen! Alles open en eerlijk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lunaluna wo 8 okt '14 17:25

  Reactie: Ja, ikzelf
  Mijn toenmalige man zei dat ik van de 2500 naar de 500 zou gaan, al heb ik geen stuiver alles beter dan getrouwd blijven
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |