×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus
07.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn zus kreeg ik toch een kind’


Toen Sandra (42) vertelde dat ze alleen via eiceldonatie zwanger kon raken, bood haar zus Crista (40) aan de donor te zijn. Het lukte en inmiddels is Sandra moeder van Jesse (3). “Jesse voelde meteen als mijn kind. Waarschijnlijk had hij er precies zo uitgezien als hij uit mijn eigen eicel kwam.”

Crista: “Als je mijn zoons Jorik van 6 en Jelte van 4 naast Jesse zet, zie je meteen gelijkenis. Het zouden makkelijk broertjes kunnen zijn. En biologisch gezien is dat natuurlijk ook een beetje waar. Maar wij hebben het liever over ‘dikke neven’. Voor mij voelt het ook zo: Jesse is mijn neefje. Ik voel een bijzondere band met hem, maar ik weet niet of dat komt doordat hij is ontstaan uit mijn eicel. Ik heb maar één neefje, dus voor mij is hij sowieso speciaal. Ik ben vooral blij voor Sandra dat ze na al die jaren moeder is geworden.”

Sandra: “Toen Crista vertelde dat ze zwanger was van haar eerste kind, was ik woest. Natuurlijk gunde ik het haar, maar ik zat zo verwikkeld in mijn eigen verdriet. Mijn man Jeroen en ik waren op dat moment al jaren bezig om kinderen te krijgen, zonder succes. Na allerlei onderzoeken was de diagnose dat ik in vervroegde overgang zat. Omdat dit erfelijk kan zijn, was er een kans dat Crista ook geen kinderen kon krijgen. Maar bij haar was het vrijwel meteen raak. Dat was heel pijnlijk.”

Lees het hele verhaal van Sandra en Crista in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je zus als Crista?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |