×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus
07.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn zus kreeg ik toch een kind’


Toen Sandra (42) vertelde dat ze alleen via eiceldonatie zwanger kon raken, bood haar zus Crista (40) aan de donor te zijn. Het lukte en inmiddels is Sandra moeder van Jesse (3). “Jesse voelde meteen als mijn kind. Waarschijnlijk had hij er precies zo uitgezien als hij uit mijn eigen eicel kwam.”

Crista: “Als je mijn zoons Jorik van 6 en Jelte van 4 naast Jesse zet, zie je meteen gelijkenis. Het zouden makkelijk broertjes kunnen zijn. En biologisch gezien is dat natuurlijk ook een beetje waar. Maar wij hebben het liever over ‘dikke neven’. Voor mij voelt het ook zo: Jesse is mijn neefje. Ik voel een bijzondere band met hem, maar ik weet niet of dat komt doordat hij is ontstaan uit mijn eicel. Ik heb maar één neefje, dus voor mij is hij sowieso speciaal. Ik ben vooral blij voor Sandra dat ze na al die jaren moeder is geworden.”

Sandra: “Toen Crista vertelde dat ze zwanger was van haar eerste kind, was ik woest. Natuurlijk gunde ik het haar, maar ik zat zo verwikkeld in mijn eigen verdriet. Mijn man Jeroen en ik waren op dat moment al jaren bezig om kinderen te krijgen, zonder succes. Na allerlei onderzoeken was de diagnose dat ik in vervroegde overgang zat. Omdat dit erfelijk kan zijn, was er een kans dat Crista ook geen kinderen kon krijgen. Maar bij haar was het vrijwel meteen raak. Dat was heel pijnlijk.”

Lees het hele verhaal van Sandra en Crista in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je zus als Crista?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!