×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus
07.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn zus kreeg ik toch een kind’


Toen Sandra (42) vertelde dat ze alleen via eiceldonatie zwanger kon raken, bood haar zus Crista (40) aan de donor te zijn. Het lukte en inmiddels is Sandra moeder van Jesse (3). “Jesse voelde meteen als mijn kind. Waarschijnlijk had hij er precies zo uitgezien als hij uit mijn eigen eicel kwam.”

Crista: “Als je mijn zoons Jorik van 6 en Jelte van 4 naast Jesse zet, zie je meteen gelijkenis. Het zouden makkelijk broertjes kunnen zijn. En biologisch gezien is dat natuurlijk ook een beetje waar. Maar wij hebben het liever over ‘dikke neven’. Voor mij voelt het ook zo: Jesse is mijn neefje. Ik voel een bijzondere band met hem, maar ik weet niet of dat komt doordat hij is ontstaan uit mijn eicel. Ik heb maar één neefje, dus voor mij is hij sowieso speciaal. Ik ben vooral blij voor Sandra dat ze na al die jaren moeder is geworden.”

Sandra: “Toen Crista vertelde dat ze zwanger was van haar eerste kind, was ik woest. Natuurlijk gunde ik het haar, maar ik zat zo verwikkeld in mijn eigen verdriet. Mijn man Jeroen en ik waren op dat moment al jaren bezig om kinderen te krijgen, zonder succes. Na allerlei onderzoeken was de diagnose dat ik in vervroegde overgang zat. Omdat dit erfelijk kan zijn, was er een kans dat Crista ook geen kinderen kon krijgen. Maar bij haar was het vrijwel meteen raak. Dat was heel pijnlijk.”

Lees het hele verhaal van Sandra en Crista in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je zus als Crista?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |