×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim
01.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Echte liefde overwint alles’


Om in deze roerige tijden een verzoenend gebaar te maken, zetten de hoogzwangere joodse Juliette (33) en haar man, moslim Rabii (26), een liefdevolle foto van hen samen op Facebook. De foto ging de hele wereld over en riep veel reacties op. “Vreemd om te zien dat mensen onze liefde zo bijzonder vinden, terwijl het voor ons zo normaal is.”

Nog een maand en dan verwachten Juliette (33) en Rabii (26) hun dochter. In hun woning in een Amsterdamse buitenwijk nestelt Juliette zich moeizaam in een hoek van de enorme bank. Ze kijkt uit naar de bevalling. Allereerst om hun kindje te verwelkomen, maar ook om van die onhandige, dikke buik af te zijn. “Sorry, hoor”, zegt ze meerdere keren, als ze met veel moeite gaat verzitten en vervolgens even moet bijkomen van de lichamelijke inspanning. Rabii ondersteunt zijn vrouw zo veel mogelijk. Hij haalt koffie en thee en neemt het kopje van Juliette aan als zij weer even een andere positie moet innemen. “Het is ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd nadat wij die foto op Facebook en Twitter hebben geplaatst”, zegt Juliette. “Het was 4 augustus, de oorlog in Israël woedde volop en was de hele dag in het nieuws. Ook hier in het Westen, via de social media, slingerden joden en moslims elkaar de vreselijkste dingen naar het hoofd. Daar werden Rabii en ik heel verdrietig van. Het liep soms heel erg uit de hand, zelfs in onze eigen omgeving.”

Lees het hele verhaal van Juliette en Rabii in Vriendin 40 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij mensen die ondanks een verschillend geloof bij elkaar zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino do 2 okt '14 21:47

  Reactie: Ja, ikzelf en mijn partner
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 okt '14 12:41

  Reactie: Nee
  Dat, anno 2014, geloof nog zoveel emoties doet oplaaien. Twee mensen houden van elkaar, dat is het allerbelangrijkste. Mensen die geloof boven alles zetten, moeten eens wat gaan doen met hun leven. Ik wens Juliette en Rabii een schat van een baby, veel geluk!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |