×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim
01.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Echte liefde overwint alles’


Om in deze roerige tijden een verzoenend gebaar te maken, zetten de hoogzwangere joodse Juliette (33) en haar man, moslim Rabii (26), een liefdevolle foto van hen samen op Facebook. De foto ging de hele wereld over en riep veel reacties op. “Vreemd om te zien dat mensen onze liefde zo bijzonder vinden, terwijl het voor ons zo normaal is.”

Nog een maand en dan verwachten Juliette (33) en Rabii (26) hun dochter. In hun woning in een Amsterdamse buitenwijk nestelt Juliette zich moeizaam in een hoek van de enorme bank. Ze kijkt uit naar de bevalling. Allereerst om hun kindje te verwelkomen, maar ook om van die onhandige, dikke buik af te zijn. “Sorry, hoor”, zegt ze meerdere keren, als ze met veel moeite gaat verzitten en vervolgens even moet bijkomen van de lichamelijke inspanning. Rabii ondersteunt zijn vrouw zo veel mogelijk. Hij haalt koffie en thee en neemt het kopje van Juliette aan als zij weer even een andere positie moet innemen. “Het is ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd nadat wij die foto op Facebook en Twitter hebben geplaatst”, zegt Juliette. “Het was 4 augustus, de oorlog in Israël woedde volop en was de hele dag in het nieuws. Ook hier in het Westen, via de social media, slingerden joden en moslims elkaar de vreselijkste dingen naar het hoofd. Daar werden Rabii en ik heel verdrietig van. Het liep soms heel erg uit de hand, zelfs in onze eigen omgeving.”

Lees het hele verhaal van Juliette en Rabii in Vriendin 40 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij mensen die ondanks een verschillend geloof bij elkaar zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino do 2 okt '14 21:47

  Reactie: Ja, ikzelf en mijn partner
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 okt '14 12:41

  Reactie: Nee
  Dat, anno 2014, geloof nog zoveel emoties doet oplaaien. Twee mensen houden van elkaar, dat is het allerbelangrijkste. Mensen die geloof boven alles zetten, moeten eens wat gaan doen met hun leven. Ik wens Juliette en Rabii een schat van een baby, veel geluk!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |