×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim
01.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Echte liefde overwint alles’


Om in deze roerige tijden een verzoenend gebaar te maken, zetten de hoogzwangere joodse Juliette (33) en haar man, moslim Rabii (26), een liefdevolle foto van hen samen op Facebook. De foto ging de hele wereld over en riep veel reacties op. “Vreemd om te zien dat mensen onze liefde zo bijzonder vinden, terwijl het voor ons zo normaal is.”

Nog een maand en dan verwachten Juliette (33) en Rabii (26) hun dochter. In hun woning in een Amsterdamse buitenwijk nestelt Juliette zich moeizaam in een hoek van de enorme bank. Ze kijkt uit naar de bevalling. Allereerst om hun kindje te verwelkomen, maar ook om van die onhandige, dikke buik af te zijn. “Sorry, hoor”, zegt ze meerdere keren, als ze met veel moeite gaat verzitten en vervolgens even moet bijkomen van de lichamelijke inspanning. Rabii ondersteunt zijn vrouw zo veel mogelijk. Hij haalt koffie en thee en neemt het kopje van Juliette aan als zij weer even een andere positie moet innemen. “Het is ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd nadat wij die foto op Facebook en Twitter hebben geplaatst”, zegt Juliette. “Het was 4 augustus, de oorlog in Israël woedde volop en was de hele dag in het nieuws. Ook hier in het Westen, via de social media, slingerden joden en moslims elkaar de vreselijkste dingen naar het hoofd. Daar werden Rabii en ik heel verdrietig van. Het liep soms heel erg uit de hand, zelfs in onze eigen omgeving.”

Lees het hele verhaal van Juliette en Rabii in Vriendin 40 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij mensen die ondanks een verschillend geloof bij elkaar zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino do 2 okt '14 21:47

  Reactie: Ja, ikzelf en mijn partner
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 okt '14 12:41

  Reactie: Nee
  Dat, anno 2014, geloof nog zoveel emoties doet oplaaien. Twee mensen houden van elkaar, dat is het allerbelangrijkste. Mensen die geloof boven alles zetten, moeten eens wat gaan doen met hun leven. Ik wens Juliette en Rabii een schat van een baby, veel geluk!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!