×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Lisa, Bo, Esmé en Tessa zijn hetzelfde, maar ook heel verschillend

Vriendin 39: Lisa, Bo, Esmé en Tessa zijn hetzelfde, maar ook heel verschillend
23.09.2014 - Redactie Vriendin

‘We zien er echt verschillend uit, vinden we zelf’


Als je bevalt van de enige eeneiige vierling van Nederland, wil iedereen natuurlijk van je weten hoe het gaat. Maar nu pas, na 21 jaar, doet Anneke (53) voor het eerst haar verhaal. Dochters Bo, Tessa, Lisa en Esmé praten gezellig mee. Anneke: “Toen ik hoorde dat ik zwanger was van een vierling, schrok ik me wild!”

Op de bank in hun ouderlijk huis in het Overijsselse Hardenberg zitten 4 vrouwen die er precies hetzelfde uitzien. Het is al lastig om een tweeling uit elkaar te houden, maar hoe doe je dat bij een eeneiige vierling? Het is duidelijk dat ze al vaker mensen hebben geholpen die er moeite mee hebben dat ze zo ontzettend op elkaar lijken. Zelf zien ze dat trouwens helemaal niet. Lisa: “We zijn juist heel verschillend, vinden we zelf. Qua karakter, maar ook hoe we eruitzien. Esmé heeft bijvoorbeeld een moedervlek in haar gezicht. Nee, wij vergissen ons echt nooit.”

Lees het hele verhaal van Anneke en de vierling in Vriendin 39 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een bijzondere band met je broer(s) of zus(sen)?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 23 sep '14 12:27

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik geen contact meer met ze heb door omstandigheden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra.lenes.5 wo 24 sep '14 07:35

  Reactie: Ja, omdat...
  ze een verstandelijke beperking heeft maar ben super trots zoals ze alles doet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dini kerkhof wo 24 sep '14 23:00

  Reactie: Ja, omdat...
  sinds ons moeder is overleden 1991 (vader overleed al in 1973) komen wij maandelijks bij elkaar om bij te klesten. We zijn met 5 meiden en om de beurt verzorgen we de avond of middag. We sparen per keer 10 euro en gaan er 1 keer per jaar samen van naar preston palace
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gea.veurink do 25 sep '14 17:47

  Reactie: Nee, omdat...
  ze ouder zijn en een eigen gezin hebben
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |