×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Lisa, Bo, Esmé en Tessa zijn hetzelfde, maar ook heel verschillend

Vriendin 39: Lisa, Bo, Esmé en Tessa zijn hetzelfde, maar ook heel verschillend
23.09.2014 - Redactie Vriendin

‘We zien er echt verschillend uit, vinden we zelf’


Als je bevalt van de enige eeneiige vierling van Nederland, wil iedereen natuurlijk van je weten hoe het gaat. Maar nu pas, na 21 jaar, doet Anneke (53) voor het eerst haar verhaal. Dochters Bo, Tessa, Lisa en Esmé praten gezellig mee. Anneke: “Toen ik hoorde dat ik zwanger was van een vierling, schrok ik me wild!”

Op de bank in hun ouderlijk huis in het Overijsselse Hardenberg zitten 4 vrouwen die er precies hetzelfde uitzien. Het is al lastig om een tweeling uit elkaar te houden, maar hoe doe je dat bij een eeneiige vierling? Het is duidelijk dat ze al vaker mensen hebben geholpen die er moeite mee hebben dat ze zo ontzettend op elkaar lijken. Zelf zien ze dat trouwens helemaal niet. Lisa: “We zijn juist heel verschillend, vinden we zelf. Qua karakter, maar ook hoe we eruitzien. Esmé heeft bijvoorbeeld een moedervlek in haar gezicht. Nee, wij vergissen ons echt nooit.”

Lees het hele verhaal van Anneke en de vierling in Vriendin 39 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een bijzondere band met je broer(s) of zus(sen)?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 23 sep '14 12:27

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik geen contact meer met ze heb door omstandigheden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra.lenes.5 wo 24 sep '14 07:35

  Reactie: Ja, omdat...
  ze een verstandelijke beperking heeft maar ben super trots zoals ze alles doet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dini kerkhof wo 24 sep '14 23:00

  Reactie: Ja, omdat...
  sinds ons moeder is overleden 1991 (vader overleed al in 1973) komen wij maandelijks bij elkaar om bij te klesten. We zijn met 5 meiden en om de beurt verzorgen we de avond of middag. We sparen per keer 10 euro en gaan er 1 keer per jaar samen van naar preston palace
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gea.veurink do 25 sep '14 17:47

  Reactie: Nee, omdat...
  ze ouder zijn en een eigen gezin hebben
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |