×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school
17.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn zoon wil naar school, het is zíjn toekomst’


Rafael (14), de zoon van Lukretia (45), kan al tweeënhalf jaar niet naar school. Net als duizenden andere kinderen in Nederland. Omdat er geen passend onderwijs voor hen is. “Er is niets met mijn zoon aan de hand. Toch is hij niet meer welkom op zijn school. Echt onbegrijpelijk.”

Lukretia: “Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat mijn kind thuiszit. Dat hij op geen enkele school wordt toegelaten en dat Jeugdzorg hem onder toezicht heeft gesteld. En dat allemaal omdat er een juf was die niet met hem kon om gaan en hem onterecht allerlei diagnoses in de schoenen schoof.” Lukretia is fel als ze praat over de situatie van haar inmiddels 14-jarige zoon Rafael. Sinds maart 2012 zit hij thuis, hij mag niet meer naar school. Hij is een van de duizenden kinderen voor wie er geen goede plek op een school lijkt te zijn. “Rafael is een slim jochie. Een kind dat veel vragen stelt en graag de discussie met je aangaat. Misschien een beetje anders dan anders, maar niets waar ik me zorgen over maakte.”

Lees het hele verhaal van Lukretia in Vriendin 38 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die in een zelfde soort situatie zit als Lukretia?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 sep '14 16:20

  Reactie: Ja, ikzelf
  Mijn dochter van 14 mag nadat ik haar van het vmbo haalde ook al een half jaar niet naar school. Wij staan machteloos want zelfs leerplicht doet niets. Men heeft namelijk bepaald dat ze onderzocht moet worden op een opvang school, tussen criminelen, drugsverslaafden, chronische spijbelaars en geestelijk gehandicapten. Graag info als iemand weet wat ik wel kan doen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!