×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school
17.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn zoon wil naar school, het is zíjn toekomst’


Rafael (14), de zoon van Lukretia (45), kan al tweeënhalf jaar niet naar school. Net als duizenden andere kinderen in Nederland. Omdat er geen passend onderwijs voor hen is. “Er is niets met mijn zoon aan de hand. Toch is hij niet meer welkom op zijn school. Echt onbegrijpelijk.”

Lukretia: “Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat mijn kind thuiszit. Dat hij op geen enkele school wordt toegelaten en dat Jeugdzorg hem onder toezicht heeft gesteld. En dat allemaal omdat er een juf was die niet met hem kon om gaan en hem onterecht allerlei diagnoses in de schoenen schoof.” Lukretia is fel als ze praat over de situatie van haar inmiddels 14-jarige zoon Rafael. Sinds maart 2012 zit hij thuis, hij mag niet meer naar school. Hij is een van de duizenden kinderen voor wie er geen goede plek op een school lijkt te zijn. “Rafael is een slim jochie. Een kind dat veel vragen stelt en graag de discussie met je aangaat. Misschien een beetje anders dan anders, maar niets waar ik me zorgen over maakte.”

Lees het hele verhaal van Lukretia in Vriendin 38 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die in een zelfde soort situatie zit als Lukretia?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 sep '14 16:20

  Reactie: Ja, ikzelf
  Mijn dochter van 14 mag nadat ik haar van het vmbo haalde ook al een half jaar niet naar school. Wij staan machteloos want zelfs leerplicht doet niets. Men heeft namelijk bepaald dat ze onderzocht moet worden op een opvang school, tussen criminelen, drugsverslaafden, chronische spijbelaars en geestelijk gehandicapten. Graag info als iemand weet wat ik wel kan doen
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |