×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school
17.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn zoon wil naar school, het is zíjn toekomst’


Rafael (14), de zoon van Lukretia (45), kan al tweeënhalf jaar niet naar school. Net als duizenden andere kinderen in Nederland. Omdat er geen passend onderwijs voor hen is. “Er is niets met mijn zoon aan de hand. Toch is hij niet meer welkom op zijn school. Echt onbegrijpelijk.”

Lukretia: “Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat mijn kind thuiszit. Dat hij op geen enkele school wordt toegelaten en dat Jeugdzorg hem onder toezicht heeft gesteld. En dat allemaal omdat er een juf was die niet met hem kon om gaan en hem onterecht allerlei diagnoses in de schoenen schoof.” Lukretia is fel als ze praat over de situatie van haar inmiddels 14-jarige zoon Rafael. Sinds maart 2012 zit hij thuis, hij mag niet meer naar school. Hij is een van de duizenden kinderen voor wie er geen goede plek op een school lijkt te zijn. “Rafael is een slim jochie. Een kind dat veel vragen stelt en graag de discussie met je aangaat. Misschien een beetje anders dan anders, maar niets waar ik me zorgen over maakte.”

Lees het hele verhaal van Lukretia in Vriendin 38 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die in een zelfde soort situatie zit als Lukretia?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 sep '14 16:20

  Reactie: Ja, ikzelf
  Mijn dochter van 14 mag nadat ik haar van het vmbo haalde ook al een half jaar niet naar school. Wij staan machteloos want zelfs leerplicht doet niets. Men heeft namelijk bepaald dat ze onderzocht moet worden op een opvang school, tussen criminelen, drugsverslaafden, chronische spijbelaars en geestelijk gehandicapten. Graag info als iemand weet wat ik wel kan doen
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |