×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis
10.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Wij wilden dat onze moeder thuis, in Nederland, waardig kon sterven’


Tijdens haar vakantie in Turkije wordt Loekie (79) zo ziek dat ze moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Als de SOS-dienst weigert haar naar Nederland te laten vervoeren, regelen haar dochters Ingrid (56) en Xandra (52) zelf een ambulancevlucht. “We hebben nu in elk geval op een fijne manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.”

Eind mei stapte Loekie (79) met haar oudste dochter Ingrid (56) het vliegtuig in om een weekje naar Turkije te gaan. Ingrid vertelt: “Mijn moeder was al jaren hart- en nierpatiënt, maar haar gezondheid kon haar niet tegenhouden. Ze was echt een levensgenieter. Ze heeft in haar leven een aantal tegenslagen gekend, zoals een hartinfarct en het verlies van haar man op jonge leeftijd, maar die kregen haar er niet onder.” Haar zus Xandra (52) valt haar bij: “Ze was een sterke en zelfstandige vrouw. Een paar keer per jaar ging ze naar Spanje, waar ze een vakantiehuisje had en veel mensen kende. Dat bleef ze doen toen ze 8 jaar geleden nierproblemen kreeg. Ze liet zich niet kisten en zei altijd: ‘Mijn lichaam takelt af, maar mijn geest kan nog jaren mee.’”

Lees het verhaal van Ingrid en Xandra in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je moeder als Ingrid en Xandra?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 10 sep '14 17:48

  Reactie: Ja, absoluut!
  Koste wat het koste...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 10 sep '14 17:52

  Reactie: Ja, absoluut!
  als ik het geld ervoor had zou ik dat beslist gedaan hebben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!