×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis
10.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Wij wilden dat onze moeder thuis, in Nederland, waardig kon sterven’


Tijdens haar vakantie in Turkije wordt Loekie (79) zo ziek dat ze moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Als de SOS-dienst weigert haar naar Nederland te laten vervoeren, regelen haar dochters Ingrid (56) en Xandra (52) zelf een ambulancevlucht. “We hebben nu in elk geval op een fijne manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.”

Eind mei stapte Loekie (79) met haar oudste dochter Ingrid (56) het vliegtuig in om een weekje naar Turkije te gaan. Ingrid vertelt: “Mijn moeder was al jaren hart- en nierpatiënt, maar haar gezondheid kon haar niet tegenhouden. Ze was echt een levensgenieter. Ze heeft in haar leven een aantal tegenslagen gekend, zoals een hartinfarct en het verlies van haar man op jonge leeftijd, maar die kregen haar er niet onder.” Haar zus Xandra (52) valt haar bij: “Ze was een sterke en zelfstandige vrouw. Een paar keer per jaar ging ze naar Spanje, waar ze een vakantiehuisje had en veel mensen kende. Dat bleef ze doen toen ze 8 jaar geleden nierproblemen kreeg. Ze liet zich niet kisten en zei altijd: ‘Mijn lichaam takelt af, maar mijn geest kan nog jaren mee.’”

Lees het verhaal van Ingrid en Xandra in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je moeder als Ingrid en Xandra?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 10 sep '14 17:48

  Reactie: Ja, absoluut!
  Koste wat het koste...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 10 sep '14 17:52

  Reactie: Ja, absoluut!
  als ik het geld ervoor had zou ik dat beslist gedaan hebben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |