×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis
10.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Wij wilden dat onze moeder thuis, in Nederland, waardig kon sterven’


Tijdens haar vakantie in Turkije wordt Loekie (79) zo ziek dat ze moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Als de SOS-dienst weigert haar naar Nederland te laten vervoeren, regelen haar dochters Ingrid (56) en Xandra (52) zelf een ambulancevlucht. “We hebben nu in elk geval op een fijne manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.”

Eind mei stapte Loekie (79) met haar oudste dochter Ingrid (56) het vliegtuig in om een weekje naar Turkije te gaan. Ingrid vertelt: “Mijn moeder was al jaren hart- en nierpatiënt, maar haar gezondheid kon haar niet tegenhouden. Ze was echt een levensgenieter. Ze heeft in haar leven een aantal tegenslagen gekend, zoals een hartinfarct en het verlies van haar man op jonge leeftijd, maar die kregen haar er niet onder.” Haar zus Xandra (52) valt haar bij: “Ze was een sterke en zelfstandige vrouw. Een paar keer per jaar ging ze naar Spanje, waar ze een vakantiehuisje had en veel mensen kende. Dat bleef ze doen toen ze 8 jaar geleden nierproblemen kreeg. Ze liet zich niet kisten en zei altijd: ‘Mijn lichaam takelt af, maar mijn geest kan nog jaren mee.’”

Lees het verhaal van Ingrid en Xandra in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je moeder als Ingrid en Xandra?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 10 sep '14 17:48

  Reactie: Ja, absoluut!
  Koste wat het koste...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 10 sep '14 17:52

  Reactie: Ja, absoluut!
  als ik het geld ervoor had zou ik dat beslist gedaan hebben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Embricana89 zo 14 sep '14 23:39

  Reactie: Nee, daar heb ik het geld niet voor
  Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |