×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Lea zorgde ervoor dat haar collega ontslag nam

Vriendin 37: Lea zorgde ervoor dat haar collega ontslag nam
10.09.2014 - Redactie Vriendin

“Mijn collega werd weggepest… door mij”


Elke werkdag weer ergerde Lea (27) zich aan haar collega Silvia (40). Op een dag besloot ze dat Silvia weg moest. “Als zij zou vertrekken, was er voor mij ruimte voor een vast contract.”

Lea: “Je kent ze wel: van die collega’s die je liever kwijt dan rijk bent. Silvia was ook zo iemand. Vanaf de eerste dag dat ik 3 jaar geleden bij een verzekeringsmaatschappij kwam werken, mocht ik haar al niet. Ze droeg van die lange, felgekleurde rokken, een beetje gipsy-achtig, en zag er daardoor uit alsof ze 20 was. In werkelijkheid was ze 40 en ze had geen man of kinderen. Ik kreeg de indruk dat Silvia ook weinig vrienden of kennissen had, want als ze over haar privéleven sprak, ging het bijna altijd over haar huisdieren. Ze had een hagedis, 2 fretten en een hond. Elke dag zette ze een zelfgemaakt soepje in de koelkast, want ze vond het eten in de kantine ongezond. Ze at ook altijd in haar eentje op de afdeling. Achteraf gezien is het belachelijk dat ik haar op haar uiterlijk en gewoontes beoordeelde, maar op dat moment kon ik alleen maar denken: wat ben jij een opmerkelijk type.”

Lees het verhaal van Lea in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Wordt er bij jou op het werk gepest?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 wo 10 sep '14 15:49

  Reactie: Nee, niet dat ik weet
  Ik neem aan dat Lea een volwassen vrouw is, maar wat een kinderlijk gedrag om iemand te beoordelen op uiterlijk. Ik hoop dat ze er een goed gevoel aan over gehouden heeft, om een ander weg te pesten. SCHAAM JE HEEL, HEEL DIEP ! ! ! ! !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 10 sep '14 17:50

  Reactie: Nee, niet dat ik weet
 • Dit is niet ok!

  Momzymom do 11 sep '14 06:33

  Reactie: Ja, ik word gepest
  En nog wel door mijn afdelingshoofd! Ze ontzegt me rechten en behandeld me anders dan de rest. Ze legt de lat voor mij véél te hoog ! En ze misgunde me een bedrijfsetentje met collega's
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |