×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap
09.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Een beperking maakt niets uit, Yinte hoort bij ons’


Toen kinderen krijgen niet lukte, kozen Judith (40) en Frits (43) voor adoptie. Inmiddels zijn ze al 7 jaar de ouders van Yinte (8), een meisje met een aangeboren afwijking aan haar benen. “Wij hebben bewust gekozen voor een kindje met een handicap. Elk kind verdient toch een kans?”

Op de tafel van Judith en Frits ligt een fotoalbum opengeslagen. Het is het fotoalbum met foto’s van de reis die Judith en Frits 7 jaar geleden maakten om hun dochter Yinte uit China op te halen. Op de opengeslagen pagina een huilende Yinte die in Judiths armen wordt geduwd. Duidelijk tegen haar zin. Judith: “Dat was onze eerste kennismaking met onze dochter. Het was een mooi moment, omdat we hier zo lang naar hadden uitgekeken. Maar tegelijkertijd was het ook naar, omdat Yinte zo ontzettend verdrietig was. Ze was pas 2 en werd bij wildvreemden in de armen geduwd met de mededeling dat dit haar mama was. Dat is voor een kindje heel moeilijk.” Frits: “Ik denk dat ze ook aanvoelde dat er iets groots en belangrijks gebeurde, ook al was ze nog maar zo klein. We namen haar daarna mee naar het hotel, en daar viel ze bijna meteen in slaap. Ze was gewoon uitgeput door alle emoties.”

Lees het hele verhaal van Judith en Frits in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heeft iemand in jouw omgeving een kindje geadopteerd?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 9 sep '14 19:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  Familieleden van vrienden hebben twee Chinese meisjes geadopteerd. Gaat hartstikke goed inmiddels.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja.kroonrutten wo 10 sep '14 15:44

  Reactie: Ja, ik heb zelf een kindje geadopteerd
  Ook wij kozen voor een kindje met een handicap. Voor ons een fantastisch keuze.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |