×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap
09.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Een beperking maakt niets uit, Yinte hoort bij ons’


Toen kinderen krijgen niet lukte, kozen Judith (40) en Frits (43) voor adoptie. Inmiddels zijn ze al 7 jaar de ouders van Yinte (8), een meisje met een aangeboren afwijking aan haar benen. “Wij hebben bewust gekozen voor een kindje met een handicap. Elk kind verdient toch een kans?”

Op de tafel van Judith en Frits ligt een fotoalbum opengeslagen. Het is het fotoalbum met foto’s van de reis die Judith en Frits 7 jaar geleden maakten om hun dochter Yinte uit China op te halen. Op de opengeslagen pagina een huilende Yinte die in Judiths armen wordt geduwd. Duidelijk tegen haar zin. Judith: “Dat was onze eerste kennismaking met onze dochter. Het was een mooi moment, omdat we hier zo lang naar hadden uitgekeken. Maar tegelijkertijd was het ook naar, omdat Yinte zo ontzettend verdrietig was. Ze was pas 2 en werd bij wildvreemden in de armen geduwd met de mededeling dat dit haar mama was. Dat is voor een kindje heel moeilijk.” Frits: “Ik denk dat ze ook aanvoelde dat er iets groots en belangrijks gebeurde, ook al was ze nog maar zo klein. We namen haar daarna mee naar het hotel, en daar viel ze bijna meteen in slaap. Ze was gewoon uitgeput door alle emoties.”

Lees het hele verhaal van Judith en Frits in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heeft iemand in jouw omgeving een kindje geadopteerd?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 9 sep '14 19:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  Familieleden van vrienden hebben twee Chinese meisjes geadopteerd. Gaat hartstikke goed inmiddels.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja.kroonrutten wo 10 sep '14 15:44

  Reactie: Ja, ik heb zelf een kindje geadopteerd
  Ook wij kozen voor een kindje met een handicap. Voor ons een fantastisch keuze.
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |