×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap

Vriendin 37: Judith en Frits adopteerden een kindje met een handicap
09.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Een beperking maakt niets uit, Yinte hoort bij ons’


Toen kinderen krijgen niet lukte, kozen Judith (40) en Frits (43) voor adoptie. Inmiddels zijn ze al 7 jaar de ouders van Yinte (8), een meisje met een aangeboren afwijking aan haar benen. “Wij hebben bewust gekozen voor een kindje met een handicap. Elk kind verdient toch een kans?”

Op de tafel van Judith en Frits ligt een fotoalbum opengeslagen. Het is het fotoalbum met foto’s van de reis die Judith en Frits 7 jaar geleden maakten om hun dochter Yinte uit China op te halen. Op de opengeslagen pagina een huilende Yinte die in Judiths armen wordt geduwd. Duidelijk tegen haar zin. Judith: “Dat was onze eerste kennismaking met onze dochter. Het was een mooi moment, omdat we hier zo lang naar hadden uitgekeken. Maar tegelijkertijd was het ook naar, omdat Yinte zo ontzettend verdrietig was. Ze was pas 2 en werd bij wildvreemden in de armen geduwd met de mededeling dat dit haar mama was. Dat is voor een kindje heel moeilijk.” Frits: “Ik denk dat ze ook aanvoelde dat er iets groots en belangrijks gebeurde, ook al was ze nog maar zo klein. We namen haar daarna mee naar het hotel, en daar viel ze bijna meteen in slaap. Ze was gewoon uitgeput door alle emoties.”

Lees het hele verhaal van Judith en Frits in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heeft iemand in jouw omgeving een kindje geadopteerd?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 9 sep '14 19:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  Familieleden van vrienden hebben twee Chinese meisjes geadopteerd. Gaat hartstikke goed inmiddels.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja.kroonrutten wo 10 sep '14 15:44

  Reactie: Ja, ik heb zelf een kindje geadopteerd
  Ook wij kozen voor een kindje met een handicap. Voor ons een fantastisch keuze.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!