×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Wij werken in de bouw!

Vriendin 35: Wij werken in de bouw!
27.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Van mannen met grove moppen raak ik niet onder de indruk’


De bouwvak is voorbij, dus er gaat weer gebouwd worden. En niet alleen door mannen!

Susan (41), projectleider in de bouw: “Ik kon als kind urenlang mijn poppenhuis opnieuw inrichten. Ik deelde de kamers en het hele huis zo efficiënt mogelijk in. Ook wilde ik altijd weten hoe iets werkte. Ik heb een studie bouwkunde aan de TU Delft afgerond. Het leek me geweldig om gebouwen van binnen te ontwerpen. Je moet
mij geen muur laten metselen, maar als er iets te repareren valt in huis, roepen de kinderen mij en niet mijn man.
Mijn eerste werkdag was niet zo’n succes. Ik had een rokje en nieuwe, nette schoenen aan. Toen bleek dat we de bouwplaats moesten inspecteren, omdat er beton gestort zou worden. Daar stond ik in de wind en in de modder! Ik ben toen wel uitgelachen, ja...
Ik richt me voornamelijk op gebouwen in de zorg. Misschien is dat dan toch die vrouwelijke touch, dat ik voor die specifieke sector bezig ben.”

Lees het hele verhaal van Susan en de verhalen van Linda, Mirjam en Wijntje in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Werken er bij jou veel mannen?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 aug '14 22:31

  Reactie: Ja, ik heb ook een echte mannenbaan
  Bij ons werken vrijwel alleen mannen, en nog echte nerds ook.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |