×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie
27.08.2014 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft me gemaakt tot wie ik ben: een doorzetter”


Pijn in haar hele lichaam bleek de ongeneeslijke ziekte fibromyalgie te zijn. Daniëlle (26) heeft altijd pijn en zit af en toe in een rolstoel, maar geniet desondanks nog volop van het leven.

Daniëlle: “Ik ben altijd een actief persoon geweest, vol energie. Een van mijn passies was hardlopen. Twee keer per week liep ik mijn vaste rondje in de buurt en door de duinen. Verder waren mijn dagen gevuld met werk, opleiding en zo veel mogelijk leuke dingen ondernemen met mijn vriend en vriendinnen. Tot ik opeens vage klachten kreeg. Mijn arm deed steeds vaker zeer, ik voelde vaak pijn in mijn been... Een zeurende pijn, vergelijkbaar met wat je voelt als je op een blauwe plek in je huid drukt. Af en toe voelde ik felle steken in mijn elleboog, soms zo erg dat ik geen fles meer kon opendraaien.”

Lees het hele verhaal van Daniëlle in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de aandoening fibromyalgie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sabine09121979 wo 27 aug '14 16:47

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf sinds 10 bijna 11 jaar fibromyalgie. Het blijft moeilijk om mee te leven. Doorzetting krijg je er zeker mee. Het blijft moeilijk voor de reacties van de buitenwereld. De ene dag kun je alles (bij wijze van) en de andere dag kun je nog niet eens uit bed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marijo-54 wo 27 aug '14 18:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.vandenhout.7 wo 27 aug '14 18:31

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf ook de diagnose Fibromyalgie gekregen! Je verhaal is heel herkenbaar, een doorzetter ben ik er zeker door geworden! Maar de acceptatie dat je de ene dag meer kan als de andere dag blijft moeilijk! Vooral de buitenwereld heeft vaak geen idee wat erbij komt kijken, maar die meningen probeer ik snel naast me neer te leggen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 27 aug '14 21:35

  Reactie: Ja, iemand uit de familie heeft de aandoening
  Mijn nicht van 23 jaar heeft dit en ook het vermoeidheidssyndroom en dan ook nog eens HMS (hyper mobiliteitssyndroom). Dus zij voelt zich nogal eens .... maar zij heeft desondanks dit alles toch een prachtige dochter op de wereld gezet, respect!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mariel.toth.3 do 28 aug '14 00:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Natuurlijk ken ik het. Ik heb het al jaren zelf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Barbara-Jongelie do 28 aug '14 14:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 aug '14 23:08

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ikzelf heb fybromyalgie..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wiep ma 1 sep '14 23:53

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het zelf al jaren/
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 2 sep '14 14:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Bij mijzelf is ook de diagnose gesteld en ik vind het nog steeds moeilijk om mijn leven hierop aan te passen. Als alles lekker gaat blijf je doorgaan. Je hebt dan zoiets van 'wanneer krijg ik weer zo'n dag'.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |