×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie
27.08.2014 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft me gemaakt tot wie ik ben: een doorzetter”


Pijn in haar hele lichaam bleek de ongeneeslijke ziekte fibromyalgie te zijn. Daniëlle (26) heeft altijd pijn en zit af en toe in een rolstoel, maar geniet desondanks nog volop van het leven.

Daniëlle: “Ik ben altijd een actief persoon geweest, vol energie. Een van mijn passies was hardlopen. Twee keer per week liep ik mijn vaste rondje in de buurt en door de duinen. Verder waren mijn dagen gevuld met werk, opleiding en zo veel mogelijk leuke dingen ondernemen met mijn vriend en vriendinnen. Tot ik opeens vage klachten kreeg. Mijn arm deed steeds vaker zeer, ik voelde vaak pijn in mijn been... Een zeurende pijn, vergelijkbaar met wat je voelt als je op een blauwe plek in je huid drukt. Af en toe voelde ik felle steken in mijn elleboog, soms zo erg dat ik geen fles meer kon opendraaien.”

Lees het hele verhaal van Daniëlle in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de aandoening fibromyalgie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sabine09121979 wo 27 aug '14 16:47

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf sinds 10 bijna 11 jaar fibromyalgie. Het blijft moeilijk om mee te leven. Doorzetting krijg je er zeker mee. Het blijft moeilijk voor de reacties van de buitenwereld. De ene dag kun je alles (bij wijze van) en de andere dag kun je nog niet eens uit bed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marijo-54 wo 27 aug '14 18:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.vandenhout.7 wo 27 aug '14 18:31

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf ook de diagnose Fibromyalgie gekregen! Je verhaal is heel herkenbaar, een doorzetter ben ik er zeker door geworden! Maar de acceptatie dat je de ene dag meer kan als de andere dag blijft moeilijk! Vooral de buitenwereld heeft vaak geen idee wat erbij komt kijken, maar die meningen probeer ik snel naast me neer te leggen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 27 aug '14 21:35

  Reactie: Ja, iemand uit de familie heeft de aandoening
  Mijn nicht van 23 jaar heeft dit en ook het vermoeidheidssyndroom en dan ook nog eens HMS (hyper mobiliteitssyndroom). Dus zij voelt zich nogal eens .... maar zij heeft desondanks dit alles toch een prachtige dochter op de wereld gezet, respect!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mariel.toth.3 do 28 aug '14 00:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Natuurlijk ken ik het. Ik heb het al jaren zelf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Barbara-Jongelie do 28 aug '14 14:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 aug '14 23:08

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ikzelf heb fybromyalgie..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wiep ma 1 sep '14 23:53

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het zelf al jaren/
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 2 sep '14 14:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Bij mijzelf is ook de diagnose gesteld en ik vind het nog steeds moeilijk om mijn leven hierop aan te passen. Als alles lekker gaat blijf je doorgaan. Je hebt dan zoiets van 'wanneer krijg ik weer zo'n dag'.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |