×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie
27.08.2014 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft me gemaakt tot wie ik ben: een doorzetter”


Pijn in haar hele lichaam bleek de ongeneeslijke ziekte fibromyalgie te zijn. Daniëlle (26) heeft altijd pijn en zit af en toe in een rolstoel, maar geniet desondanks nog volop van het leven.

Daniëlle: “Ik ben altijd een actief persoon geweest, vol energie. Een van mijn passies was hardlopen. Twee keer per week liep ik mijn vaste rondje in de buurt en door de duinen. Verder waren mijn dagen gevuld met werk, opleiding en zo veel mogelijk leuke dingen ondernemen met mijn vriend en vriendinnen. Tot ik opeens vage klachten kreeg. Mijn arm deed steeds vaker zeer, ik voelde vaak pijn in mijn been... Een zeurende pijn, vergelijkbaar met wat je voelt als je op een blauwe plek in je huid drukt. Af en toe voelde ik felle steken in mijn elleboog, soms zo erg dat ik geen fles meer kon opendraaien.”

Lees het hele verhaal van Daniëlle in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de aandoening fibromyalgie?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sabine09121979 wo 27 aug '14 16:47

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf sinds 10 bijna 11 jaar fibromyalgie. Het blijft moeilijk om mee te leven. Doorzetting krijg je er zeker mee. Het blijft moeilijk voor de reacties van de buitenwereld. De ene dag kun je alles (bij wijze van) en de andere dag kun je nog niet eens uit bed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marijo-54 wo 27 aug '14 18:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.vandenhout.7 wo 27 aug '14 18:31

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf ook de diagnose Fibromyalgie gekregen! Je verhaal is heel herkenbaar, een doorzetter ben ik er zeker door geworden! Maar de acceptatie dat je de ene dag meer kan als de andere dag blijft moeilijk! Vooral de buitenwereld heeft vaak geen idee wat erbij komt kijken, maar die meningen probeer ik snel naast me neer te leggen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 27 aug '14 21:35

  Reactie: Ja, iemand uit de familie heeft de aandoening
  Mijn nicht van 23 jaar heeft dit en ook het vermoeidheidssyndroom en dan ook nog eens HMS (hyper mobiliteitssyndroom). Dus zij voelt zich nogal eens .... maar zij heeft desondanks dit alles toch een prachtige dochter op de wereld gezet, respect!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mariel.toth.3 do 28 aug '14 00:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Natuurlijk ken ik het. Ik heb het al jaren zelf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Barbara-Jongelie do 28 aug '14 14:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb zelf fibromyalgie
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 aug '14 23:08

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ikzelf heb fybromyalgie..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wiep ma 1 sep '14 23:53

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het zelf al jaren/
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 2 sep '14 14:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Bij mijzelf is ook de diagnose gesteld en ik vind het nog steeds moeilijk om mijn leven hierop aan te passen. Als alles lekker gaat blijf je doorgaan. Je hebt dan zoiets van 'wanneer krijg ik weer zo'n dag'.
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!