×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef
27.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn leven veranderde in een nachtmerrie’


Mounia (19) trouwde tegen haar zin in met haar neef Karim (26). Ze was nog maar veertien toen haar ouders haar uithuwelijkten. “Me verzetten was geen optie.”

Wie droomt als jong meisje niet over haar bruiloft? Die dag in de toekomst, waarvan ze zeggen dat het de mooiste dag van je leven is. Voor de Marokkaanse Mounia, die sinds haar vierde in Nederland woont, was het geen toekomstmuziek. Want op haar dertiende vertelt haar familie dat ze met haar neef moet trouwen. “Dat moment vergeet ik nooit meer. Mijn oudste tante, een zus van mijn vader, was bij ons op bezoek. ‘Je neef Karim komt binnenkort om je hand vragen’, zei ze, ‘jullie zijn een goed stel samen.’ Ik wist niet wat ik hoorde. Trouwen? Met mijn neef? Nooit van mijn leven.” Karim is zeven jaar ouder en Mounia heeft hem op dat moment slechts een paar keer gezien. Hij is pas een paar maanden in Nederland nadat hij jaren in Marokko heeft gewoond. Het verzoek komt voor Mounia als een grote verrassing. “Ik woon sinds mijn vierde in Nederland en was in de veronderstelling dat ik mijn eigen partner zou kunnen kiezen. Met mijn ouders had ik het nog nooit over uithuwelijking gehad.” Mounia bespreekt weinig met haar ouders, want ze heeft geen goede band met hen. “Ik ben streng opgevoed volgens de Marokkaanse normen en waarden. Ik hoefde geen hoofddoek te dragen, maar buitenspelen met Nederlandse vriendinnetjes was bijvoorbeeld verboden, want er werd verwacht dat ik meehielp in het huishouden. Mijn vader was een dominante man. Hij bepaalde als hoofd van het gezin wat er gebeurde en als mijn moeder en ik niet gehoorzaamden, deelde hij klappen uit. Mijn drie broers durfden het niet voor me op te nemen. Ik was altijd op mezelf aangewezen.”

Lees het hele verhaal van Mounia in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!