×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef
27.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn leven veranderde in een nachtmerrie’


Mounia (19) trouwde tegen haar zin in met haar neef Karim (26). Ze was nog maar veertien toen haar ouders haar uithuwelijkten. “Me verzetten was geen optie.”

Wie droomt als jong meisje niet over haar bruiloft? Die dag in de toekomst, waarvan ze zeggen dat het de mooiste dag van je leven is. Voor de Marokkaanse Mounia, die sinds haar vierde in Nederland woont, was het geen toekomstmuziek. Want op haar dertiende vertelt haar familie dat ze met haar neef moet trouwen. “Dat moment vergeet ik nooit meer. Mijn oudste tante, een zus van mijn vader, was bij ons op bezoek. ‘Je neef Karim komt binnenkort om je hand vragen’, zei ze, ‘jullie zijn een goed stel samen.’ Ik wist niet wat ik hoorde. Trouwen? Met mijn neef? Nooit van mijn leven.” Karim is zeven jaar ouder en Mounia heeft hem op dat moment slechts een paar keer gezien. Hij is pas een paar maanden in Nederland nadat hij jaren in Marokko heeft gewoond. Het verzoek komt voor Mounia als een grote verrassing. “Ik woon sinds mijn vierde in Nederland en was in de veronderstelling dat ik mijn eigen partner zou kunnen kiezen. Met mijn ouders had ik het nog nooit over uithuwelijking gehad.” Mounia bespreekt weinig met haar ouders, want ze heeft geen goede band met hen. “Ik ben streng opgevoed volgens de Marokkaanse normen en waarden. Ik hoefde geen hoofddoek te dragen, maar buitenspelen met Nederlandse vriendinnetjes was bijvoorbeeld verboden, want er werd verwacht dat ik meehielp in het huishouden. Mijn vader was een dominante man. Hij bepaalde als hoofd van het gezin wat er gebeurde en als mijn moeder en ik niet gehoorzaamden, deelde hij klappen uit. Mijn drie broers durfden het niet voor me op te nemen. Ik was altijd op mezelf aangewezen.”

Lees het hele verhaal van Mounia in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |