×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef

Vriendin 35: Mounia moest trouwen met haar neef
27.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn leven veranderde in een nachtmerrie’


Mounia (19) trouwde tegen haar zin in met haar neef Karim (26). Ze was nog maar veertien toen haar ouders haar uithuwelijkten. “Me verzetten was geen optie.”

Wie droomt als jong meisje niet over haar bruiloft? Die dag in de toekomst, waarvan ze zeggen dat het de mooiste dag van je leven is. Voor de Marokkaanse Mounia, die sinds haar vierde in Nederland woont, was het geen toekomstmuziek. Want op haar dertiende vertelt haar familie dat ze met haar neef moet trouwen. “Dat moment vergeet ik nooit meer. Mijn oudste tante, een zus van mijn vader, was bij ons op bezoek. ‘Je neef Karim komt binnenkort om je hand vragen’, zei ze, ‘jullie zijn een goed stel samen.’ Ik wist niet wat ik hoorde. Trouwen? Met mijn neef? Nooit van mijn leven.” Karim is zeven jaar ouder en Mounia heeft hem op dat moment slechts een paar keer gezien. Hij is pas een paar maanden in Nederland nadat hij jaren in Marokko heeft gewoond. Het verzoek komt voor Mounia als een grote verrassing. “Ik woon sinds mijn vierde in Nederland en was in de veronderstelling dat ik mijn eigen partner zou kunnen kiezen. Met mijn ouders had ik het nog nooit over uithuwelijking gehad.” Mounia bespreekt weinig met haar ouders, want ze heeft geen goede band met hen. “Ik ben streng opgevoed volgens de Marokkaanse normen en waarden. Ik hoefde geen hoofddoek te dragen, maar buitenspelen met Nederlandse vriendinnetjes was bijvoorbeeld verboden, want er werd verwacht dat ik meehielp in het huishouden. Mijn vader was een dominante man. Hij bepaalde als hoofd van het gezin wat er gebeurde en als mijn moeder en ik niet gehoorzaamden, deelde hij klappen uit. Mijn drie broers durfden het niet voor me op te nemen. Ik was altijd op mezelf aangewezen.”

Lees het hele verhaal van Mounia in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |