×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter
26.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter kreeg een kindje met Down’


Jolanda (50) schrok even flink toen haar dochter Lisette (nu 25) ruim vijf jaar terug ongepland zwanger raakte. Na de bevalling was er helaas meer onverwacht nieuws. Jolanda: “Ik wist meteen dat er iets aan de hand was met mijn kleinzoon...”

Jolanda: “Lisette was negentien en woonde nog thuis, toen ze ineens op een ochtend een positieve zwangerschapstest onder mijn neus duwde. ‘Is die van jóu?’ vroeg ik slaperig."
Lisette: “Ik had pas drie maanden een vriend. En ik slikte de pil, maar vergat die soms. Ineens voelde ik me misselijk ’s ochtends. Ik besefte dat ik misschien zwanger was. Die bewuste ochtend moest ik om zeven uur werken, ik was caissière in een supermarkt. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik daarvoor de test deed.”
Jolanda: “Ze moest maar gewoon naar haar werk gaan, zei ik tegen Lisette. We zouden er ’s middags wel over praten. Het kwam zo onverwacht, ik wist niets anders te zeggen.” Lisette: “Er spookte zó veel door mijn hoofd. Al na een uur werken, meldde ik me ziek en ging ik naar huis. Daar had ik gelukkig een fijn gesprek met mijn moeder. Ze zei dat ik heel goed moest nadenken of ik het kindje wilde houden, omdat het een keuze voor altijd zou zijn.”
Jolanda: “En dat ik achter haar zou staan, wat ze ook besloot.”

Lees het hele verhaal van Jolanda en Lisette in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Help jij met de zorg voor je kleinkind?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.kaagpols wo 27 aug '14 14:01

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb mijn kleindochters de ene week 4 dagen plus nachten en de andere week 5dagen waarvan 3 nachten
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |