×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter
26.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter kreeg een kindje met Down’


Jolanda (50) schrok even flink toen haar dochter Lisette (nu 25) ruim vijf jaar terug ongepland zwanger raakte. Na de bevalling was er helaas meer onverwacht nieuws. Jolanda: “Ik wist meteen dat er iets aan de hand was met mijn kleinzoon...”

Jolanda: “Lisette was negentien en woonde nog thuis, toen ze ineens op een ochtend een positieve zwangerschapstest onder mijn neus duwde. ‘Is die van jóu?’ vroeg ik slaperig."
Lisette: “Ik had pas drie maanden een vriend. En ik slikte de pil, maar vergat die soms. Ineens voelde ik me misselijk ’s ochtends. Ik besefte dat ik misschien zwanger was. Die bewuste ochtend moest ik om zeven uur werken, ik was caissière in een supermarkt. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik daarvoor de test deed.”
Jolanda: “Ze moest maar gewoon naar haar werk gaan, zei ik tegen Lisette. We zouden er ’s middags wel over praten. Het kwam zo onverwacht, ik wist niets anders te zeggen.” Lisette: “Er spookte zó veel door mijn hoofd. Al na een uur werken, meldde ik me ziek en ging ik naar huis. Daar had ik gelukkig een fijn gesprek met mijn moeder. Ze zei dat ik heel goed moest nadenken of ik het kindje wilde houden, omdat het een keuze voor altijd zou zijn.”
Jolanda: “En dat ik achter haar zou staan, wat ze ook besloot.”

Lees het hele verhaal van Jolanda en Lisette in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Help jij met de zorg voor je kleinkind?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.kaagpols wo 27 aug '14 14:01

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb mijn kleindochters de ene week 4 dagen plus nachten en de andere week 5dagen waarvan 3 nachten
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |