×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter
26.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Mijn dochter kreeg een kindje met Down’


Jolanda (50) schrok even flink toen haar dochter Lisette (nu 25) ruim vijf jaar terug ongepland zwanger raakte. Na de bevalling was er helaas meer onverwacht nieuws. Jolanda: “Ik wist meteen dat er iets aan de hand was met mijn kleinzoon...”

Jolanda: “Lisette was negentien en woonde nog thuis, toen ze ineens op een ochtend een positieve zwangerschapstest onder mijn neus duwde. ‘Is die van jóu?’ vroeg ik slaperig."
Lisette: “Ik had pas drie maanden een vriend. En ik slikte de pil, maar vergat die soms. Ineens voelde ik me misselijk ’s ochtends. Ik besefte dat ik misschien zwanger was. Die bewuste ochtend moest ik om zeven uur werken, ik was caissière in een supermarkt. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik daarvoor de test deed.”
Jolanda: “Ze moest maar gewoon naar haar werk gaan, zei ik tegen Lisette. We zouden er ’s middags wel over praten. Het kwam zo onverwacht, ik wist niets anders te zeggen.” Lisette: “Er spookte zó veel door mijn hoofd. Al na een uur werken, meldde ik me ziek en ging ik naar huis. Daar had ik gelukkig een fijn gesprek met mijn moeder. Ze zei dat ik heel goed moest nadenken of ik het kindje wilde houden, omdat het een keuze voor altijd zou zijn.”
Jolanda: “En dat ik achter haar zou staan, wat ze ook besloot.”

Lees het hele verhaal van Jolanda en Lisette in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Help jij met de zorg voor je kleinkind?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.kaagpols wo 27 aug '14 14:01

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb mijn kleindochters de ene week 4 dagen plus nachten en de andere week 5dagen waarvan 3 nachten
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!