×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte
12.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Onze zussen verdienen het om niet te worden vergeten’


Natascha (50) en Rowena (44) zijn de enigen in een gezin van vijf meiden die nog in leven zijn. Hun drie zussen verloren ze aan een zeldzame stofwisselingsziekte. “Als we het over onze zusjes hebben, denken we niet aan het ziek-zijn, maar aan dappere, lieve vrouwen van wie we veel hebben geleerd.”

De felgekleurde kussens en draperieën in de partytent in Rowena’s achtertuin herinneren aan het feest dat onlangs plaatsvond. Rowena: “Natascha werd vijftig jaar. Ik vond dat dit niet onopgemerkt mocht blijven. Het thema van het feest dat ik voor haar organiseerde was duizend-en-een-nacht en iedereen kwam verkleed. Ik ben heel blij dat we deze sprookjesachtig mooie avond in het bijzijn van al haar vrienden mochten beleven. Natascha is de enige van mijn vier zussen die de leeftijd van vijftig heeft gehaald en dat is heel bijzonder. Onze jongste zus Vanessa overleed toen ze 14 jaar was. Ingeborg, onze middelste zus, werd 42 en onze oudste zus, Tamara, werd 49.” Ze stierven aan Melas type 2, een zeldzame stofwisselingsziekte die vaak een dodelijke afloop heeft.

Lees het hele verhaal van de zussen in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de ziekte Melas type 2?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 12 aug '14 15:01

  Reactie: Nee, ik had er nog nooit van gehoord
  Heftig hoor!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 12 aug '14 17:25

  Reactie: Ik ken het wel, maar er is gelukkig niemand die ik ken die het heeft
  Het is een heftige ziekte.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |