×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte
12.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Onze zussen verdienen het om niet te worden vergeten’


Natascha (50) en Rowena (44) zijn de enigen in een gezin van vijf meiden die nog in leven zijn. Hun drie zussen verloren ze aan een zeldzame stofwisselingsziekte. “Als we het over onze zusjes hebben, denken we niet aan het ziek-zijn, maar aan dappere, lieve vrouwen van wie we veel hebben geleerd.”

De felgekleurde kussens en draperieën in de partytent in Rowena’s achtertuin herinneren aan het feest dat onlangs plaatsvond. Rowena: “Natascha werd vijftig jaar. Ik vond dat dit niet onopgemerkt mocht blijven. Het thema van het feest dat ik voor haar organiseerde was duizend-en-een-nacht en iedereen kwam verkleed. Ik ben heel blij dat we deze sprookjesachtig mooie avond in het bijzijn van al haar vrienden mochten beleven. Natascha is de enige van mijn vier zussen die de leeftijd van vijftig heeft gehaald en dat is heel bijzonder. Onze jongste zus Vanessa overleed toen ze 14 jaar was. Ingeborg, onze middelste zus, werd 42 en onze oudste zus, Tamara, werd 49.” Ze stierven aan Melas type 2, een zeldzame stofwisselingsziekte die vaak een dodelijke afloop heeft.

Lees het hele verhaal van de zussen in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de ziekte Melas type 2?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 12 aug '14 15:01

  Reactie: Nee, ik had er nog nooit van gehoord
  Heftig hoor!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 12 aug '14 17:25

  Reactie: Ik ken het wel, maar er is gelukkig niemand die ik ken die het heeft
  Het is een heftige ziekte.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |