×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte

Vriendin 33: Natascha en Rowena verloren drie zussen aan een zeldzame ziekte
12.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Onze zussen verdienen het om niet te worden vergeten’


Natascha (50) en Rowena (44) zijn de enigen in een gezin van vijf meiden die nog in leven zijn. Hun drie zussen verloren ze aan een zeldzame stofwisselingsziekte. “Als we het over onze zusjes hebben, denken we niet aan het ziek-zijn, maar aan dappere, lieve vrouwen van wie we veel hebben geleerd.”

De felgekleurde kussens en draperieën in de partytent in Rowena’s achtertuin herinneren aan het feest dat onlangs plaatsvond. Rowena: “Natascha werd vijftig jaar. Ik vond dat dit niet onopgemerkt mocht blijven. Het thema van het feest dat ik voor haar organiseerde was duizend-en-een-nacht en iedereen kwam verkleed. Ik ben heel blij dat we deze sprookjesachtig mooie avond in het bijzijn van al haar vrienden mochten beleven. Natascha is de enige van mijn vier zussen die de leeftijd van vijftig heeft gehaald en dat is heel bijzonder. Onze jongste zus Vanessa overleed toen ze 14 jaar was. Ingeborg, onze middelste zus, werd 42 en onze oudste zus, Tamara, werd 49.” Ze stierven aan Melas type 2, een zeldzame stofwisselingsziekte die vaak een dodelijke afloop heeft.

Lees het hele verhaal van de zussen in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij bekend met de ziekte Melas type 2?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 12 aug '14 15:01

  Reactie: Nee, ik had er nog nooit van gehoord
  Heftig hoor!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 12 aug '14 17:25

  Reactie: Ik ken het wel, maar er is gelukkig niemand die ik ken die het heeft
  Het is een heftige ziekte.
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!