×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: ‘Een tatoeage ordinair? Nee hoor!’

Vriendin 32: ‘Een tatoeage ordinair? Nee hoor!’
06.08.2014 - Redactie Vriendin

Dat tatoeages ordinair zijn, is een vooroordeel. Vaak hebben ze juist een bijzondere betekenis. Margot, Miriam, Marjan en Monica vertellen hun verhaal. “Ik heb mijn gevoel letterlijk een plek gegeven.”


Margot (30): “Een leven zonder mijn broer Bart kan ik me niet voorstellen. Wat hij voor me betekent, is niet in woorden uit te drukken. Op een dag schetste ik een vlindertje met een hartje erin. Als je de linkervleugel afdekt, verschijnt de letter B, die natuurlijk voor Bart staat. Met mijn tekening ging ik naar de tattooshop. Als ik Barts horloge niet draag, zie ik nu zijn vlindertje. Bart reageerde blij, verrast en trots op de tattoo. Onze ouders waren fel tegen tatoeages, mijn vader zei zelfs dat hij een tatoeage zou weghalen met een kaasschaaf. Ik stond dan ook versteld toen ze zeiden dat ze het prachtig vinden dat ik altijd een aandenken aan Bart bij me draag.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe sta jij tegenover tatoeages?

  •  
  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 6 aug '14 17:25

  Reactie: Ik vind ze ordinair
  Vreselijk ordinair.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 6 aug '14 19:03

  Reactie: Anders, namelijk...
  Als ze klein zijn vindt ik het best mooi maar als je te veel van op je lijf laat zetten dan is het niet echt mooi meer .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 6 aug '14 20:49

  Reactie: Ik vind ze prachtig
  Niet altijd, maar het kan een mooie versiering van het lichaam zijn. En ik vind het stoer om het aan te durven iets permanents te laten zetten. Echter, ordi kan ook, maar dat zit 'em dab meestal niet in de tatoe...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dvannoppen wo 6 aug '14 21:43

  Reactie: Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit
  Ik heb er zelf ook 3 stuks. 1 op mn schouder met wat as van mn vader. 1 op mn voet met de naam van mn man en mn zoontje en een boeddhateken op mn pols. Ik vind het mooi en speciaal.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  maureen.derks.56 do 7 aug '14 08:57

  Reactie: Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit
  ik heb er twee en allebei hebben ze een betekenins
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder do 7 aug '14 18:16

  Reactie: Anders, namelijk...
  dat ze vaak een speciale betekenis hebben heeft denk ik niets te maken met ordinair. Ik hou er ook niet van, sorry. Bij jonge mensen vind ik het soms nog wel apart, maar vaak overdreven en veels te veel. Maar als je ouder wordt dan ziet het er afschuwelijk uit. Maar ieder zijn ding toch?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jip zo 10 aug '14 19:55

  Reactie: Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit
  Mijn man staat helemaal vol kei mooi
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen di 12 aug '14 07:47

  Reactie: Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit
  mijn zus heeft een tatoe op haar rug. Dat is een plaatje van haar overleden hond die haar uit de ellende heeft getrokken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Saarrrr di 12 aug '14 11:54

  Reactie: Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit
  Ik ben absoluut geen ordinair type maar heb wel 2 tattoos met betekenis! Een herinnering aan mijn doodgeboren zoontje wat tegelijkertijd ook een verwerking en afsluiting is. Hij siert mijn onderarm en ik krijg er alleen maar leuke reacties op,zelfs van vreemde mensen als ik in de rij bij de kassa sta! Ben er trots op!
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |