×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten
22.07.2014 - Redactie Vriendin

‘De kinderen zijn onschuldig, maar worden wel gestraft’


Pascale (41) helpt gedetineerde moeders en hun kinderen door trainingen te geven in vrouwengevangenis Ter Peel. “De moeders missen hun kinderen enorm. Samen met vrijwilligers help ik de moeders te leren praten over hun problemen en het gemis. Geen mens kan het alleen.”

Pascale: “Moeders die in de gevangenis zitten, hebben hun kinderen meestal niet bij zich en missen hen natuurlijk enorm. Soms zijn het echt schrijnende gevallen. In Nederland verblijven jaarlijks bijna drieduizend vrouwen in de gevangenis. Hun kinderen worden tijdens hun detentie ondergebracht bij vrienden en familie. Als dit niet mogelijk is, wonen ze in een pleeggezin of een jeugdzorginstelling. Niet ideaal, een kind hoort bij zijn moeder te zijn, maar een gevangenis is voor kinderen geen geschikte plek om op te groeien.”

Lees het hele verhaal van Pascale in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het werk dat Pascale doet?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 13:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Dat is nu eenmaal de consequentie, als moeders in de gevangenis terecht komen. Moet ik daar medelijden mee hebben? Voor de kinderen is het erg, de moeders hadden beter moeten weten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 22 jul '14 17:37

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...ben het met de reactie van mijn voorganger helemaal eens.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 jul '14 16:38

  Reactie: Goed, omdat...
  bij vrouwen in de gevangenis zit er vaak een verhaal aan vast. Ze zijn ernstig misbruikt, mishandeld, misleidt en nog heel veel zaken meer. Ze doen iets uit onmacht, om zichzelf te redden uit een uitzichtloze situatie. Het is niet zo zwart-wit als mijn voorgangers stellen, vind ik. Dus het is heel goed werk wat ze doet! Die kinderen moeten er sowieso niet de dupe van worden...
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |