×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten
22.07.2014 - Redactie Vriendin

‘De kinderen zijn onschuldig, maar worden wel gestraft’


Pascale (41) helpt gedetineerde moeders en hun kinderen door trainingen te geven in vrouwengevangenis Ter Peel. “De moeders missen hun kinderen enorm. Samen met vrijwilligers help ik de moeders te leren praten over hun problemen en het gemis. Geen mens kan het alleen.”

Pascale: “Moeders die in de gevangenis zitten, hebben hun kinderen meestal niet bij zich en missen hen natuurlijk enorm. Soms zijn het echt schrijnende gevallen. In Nederland verblijven jaarlijks bijna drieduizend vrouwen in de gevangenis. Hun kinderen worden tijdens hun detentie ondergebracht bij vrienden en familie. Als dit niet mogelijk is, wonen ze in een pleeggezin of een jeugdzorginstelling. Niet ideaal, een kind hoort bij zijn moeder te zijn, maar een gevangenis is voor kinderen geen geschikte plek om op te groeien.”

Lees het hele verhaal van Pascale in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het werk dat Pascale doet?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 13:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Dat is nu eenmaal de consequentie, als moeders in de gevangenis terecht komen. Moet ik daar medelijden mee hebben? Voor de kinderen is het erg, de moeders hadden beter moeten weten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 22 jul '14 17:37

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...ben het met de reactie van mijn voorganger helemaal eens.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 jul '14 16:38

  Reactie: Goed, omdat...
  bij vrouwen in de gevangenis zit er vaak een verhaal aan vast. Ze zijn ernstig misbruikt, mishandeld, misleidt en nog heel veel zaken meer. Ze doen iets uit onmacht, om zichzelf te redden uit een uitzichtloze situatie. Het is niet zo zwart-wit als mijn voorgangers stellen, vind ik. Dus het is heel goed werk wat ze doet! Die kinderen moeten er sowieso niet de dupe van worden...
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |