×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten

Vriendin 30: Pascale helpt moeders die in de gevangenis zitten
22.07.2014 - Redactie Vriendin

‘De kinderen zijn onschuldig, maar worden wel gestraft’


Pascale (41) helpt gedetineerde moeders en hun kinderen door trainingen te geven in vrouwengevangenis Ter Peel. “De moeders missen hun kinderen enorm. Samen met vrijwilligers help ik de moeders te leren praten over hun problemen en het gemis. Geen mens kan het alleen.”

Pascale: “Moeders die in de gevangenis zitten, hebben hun kinderen meestal niet bij zich en missen hen natuurlijk enorm. Soms zijn het echt schrijnende gevallen. In Nederland verblijven jaarlijks bijna drieduizend vrouwen in de gevangenis. Hun kinderen worden tijdens hun detentie ondergebracht bij vrienden en familie. Als dit niet mogelijk is, wonen ze in een pleeggezin of een jeugdzorginstelling. Niet ideaal, een kind hoort bij zijn moeder te zijn, maar een gevangenis is voor kinderen geen geschikte plek om op te groeien.”

Lees het hele verhaal van Pascale in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het werk dat Pascale doet?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 13:40

  Reactie: Anders, namelijk...
  Dat is nu eenmaal de consequentie, als moeders in de gevangenis terecht komen. Moet ik daar medelijden mee hebben? Voor de kinderen is het erg, de moeders hadden beter moeten weten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 22 jul '14 17:37

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...ben het met de reactie van mijn voorganger helemaal eens.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 24 jul '14 16:38

  Reactie: Goed, omdat...
  bij vrouwen in de gevangenis zit er vaak een verhaal aan vast. Ze zijn ernstig misbruikt, mishandeld, misleidt en nog heel veel zaken meer. Ze doen iets uit onmacht, om zichzelf te redden uit een uitzichtloze situatie. Het is niet zo zwart-wit als mijn voorgangers stellen, vind ik. Dus het is heel goed werk wat ze doet! Die kinderen moeten er sowieso niet de dupe van worden...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!