×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: ‘We hebben zo voor zijn leven gevreesd’

Vriendin 28: ‘We hebben zo voor zijn leven gevreesd’
09.07.2014 - Redactie Vriendin

Bertine zette Stichting Prilleven op.


Net als hun eerste zoon Teun (3) werd ook Gijs (1,5) te vroeg geboren. 6 maanden moesten Bertine (37) en Jochem (38) wachten voor ze met hem het ziekenhuis mochten verlaten. Een heftige periode. Het inspireerde Bertine tot het opzetten van Stichting Prilleven. “Ik wil ouders van vroeggeborenen helpen. Ik weet wat het is.”

Bertine: “Dat Gijs een half jaar in het ziekenhuis heeft gelegen, heeft ons leven niet stilgezet. Daar hebben we heel bewust voor gekozen; we hadden tenslotte ook Teun nog en wilden hem niet frustreren door het ziek-zijn van zijn broertje. Zo goed en zo kwaad als we konden, hielden we alles draaiende. We leefden in twee werelden. Het ene moment keken we naar het EK en vierden we verjaardagen, het andere moment zaten we aan het bed van ons zieke zoontje.”

Lees het hele verhaal van Bertine in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Bertine een te vroeg geboren kindje?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 10 jul '14 18:00

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...mijn prematuurtje is 19 jaar geleden 3 weken te vroeg geboren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tudaju vr 11 jul '14 10:14

  Reactie: Ja, namelijk...
  Een tweeling die met 32 weken geboren werd. Inmiddels zijn ze 15 jaar.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |