×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!
01.07.2014 - Redactie Vriendin

Zijn de clichés over schoonmoeders waar? Helemaal niet, vinden Linda, Saskia, Renate en Peggy. Zij hebben juist een bijzondere band met de moeder van hun partner.


De relatie tussen Linda (37) en haar schoonmoeder Ingrid (65) werd nog waardevoller nadat vorig jaar Linda’s vriend leon overleed. bij Ingrid vindt ze troost en herkenning.

Linda: “Schoonloeder? Nee, ik ben echt gek op mijn schoonmoeder. Toen ik haar ontmoette, klikte het meteen. Ingrid en ik hebben dezelfde interesses. We houden van shoppen en van make-up, we hebben dezelfde humor en ze heeft me geleerd hoe ik zelf kleding moet maken. Bij haar voel ik me thuis. Ik was zeven jaar samen met Leon toen hij plotseling overleed, het kwam voor ons allemaal als een verrassing. Eerst leek het wel een boze droom. Ik ging over op een soort overlevingsmodus en voelde weinig, leek afgestompt. Maar inmiddels is er veel verdriet. Bij mijn schoonouders vind ik troost, bij niemand anders is het gemis van Leon net zo groot. Ik ga nog iedere week bij ze eten. Ingrid kan heerlijk koken en dan praten we over Leon. Met een lach en een traan halen we herinneringen aan hem op. Dat is ook weleens lastig: Leon lijkt sprekend op zijn vader en dat raakt me soms diep. Maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Ingrid is zo lief en zorgzaam, ze is een enorme steun voor me. Ik weet zeker dat wij voor de rest van ons even familie van elkaar blijven, zelfs als ik een andere partner zou ontmoeten. Dan heb ik gewoon twee paar schoonouders.”

Ingrid: “Linda is dag en nacht welkom bij ons, ze is zo’n mooi mens. Heel puur, uiterlijk én innerlijk. We praten veel over Leon, dat is fijn. Zo wordt hij nooit vergeten. Mijn man zei laatst een keer: ‘We moeten haar adopteren!’ En zo voelt het ook, Linda hoort echt bij ons. Ik hoop dat ze een leuke man tegenkomt, die haar heel gelukkig gaat maken. Maar dan moet ’ie wel eerst even door ons worden gekeurd.”

Lees de andere verhalen van Saskia, Renate en Peggy in Vriendin 27 en praat mee op het forum

Plaats een reactie

Heb jij ook zo’n goede band met je schoonmoeder?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 jul '14 19:00

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik hád een hele goede band met mijn schoonmoeder. Ze is jammer genoeg op 15 april jl overleden na een strijd van 2 jaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 04:47

  Reactie: Nee, omdat...
  Nooit gehad ook en gelukkig zie ik haar nooit meer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 2 jul '14 15:44

  Reactie: Nee, omdat...
  In het begin wel, 'beste vriendinnen' bijna. We deden heel veel samen, shoppen e.d. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ze tegen mij het één zei en tegen mijn partner het andere. Ze wonen naast ons en bemoeide zich werkelijk met alles! Als er eens ruzie was dan stond ze meteen aan de deur om 'te helpen'. Ze vond het ook 'helpen' om onze hele tuin te restylen en s'avonds laat de auto's te wassen omdat zij vond dat, dat echt niet kon wachten tot het weekend. Het was geen helpen meer, maar ons hele leven overnemen. Ze ging dingen kopen voor in huis omdat zij sommige dingen echt niet mooi vond. Ik heb geprobeerd erover te praten, maar niets mag baten! Manlief zit er tussenin en ik wil hem niet laten kiezen, maar ben doodongelukkig met de situatie. Als zij met vakantie zijn heb ik het gevoel 'alleen thuis te zijn'. Zit in de zomer niet buiten omdat ik geen zin heb om te moeten kletsen met ze. En als ik eens 2 weken niet ga dan krijg ik dat meteen te horen, uiteraard niet rechtstreeks, nee dat gaat achter mijn rug om. Alles via manlief die nooit eens met zijn vuist op tafel durft te slaan....zucht......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi do 3 jul '14 07:45

  Reactie: Nee, omdat...
  Mijn schoonmoeder alles heeft gedaan om ons huwelijk kapot te maken en de reden daarvoor was dat ik als gescheiden vrouw met 2 kinderen als een bedreiging voor haar werd gezien.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anlaje wo 30 jul '14 21:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  Helaas is mijn schoonmoeder te vroeg overleden, zij gsf mij het gevoel een moeder voor mij te zijn!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |