×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!
01.07.2014 - Redactie Vriendin

Zijn de clichés over schoonmoeders waar? Helemaal niet, vinden Linda, Saskia, Renate en Peggy. Zij hebben juist een bijzondere band met de moeder van hun partner.


De relatie tussen Linda (37) en haar schoonmoeder Ingrid (65) werd nog waardevoller nadat vorig jaar Linda’s vriend leon overleed. bij Ingrid vindt ze troost en herkenning.

Linda: “Schoonloeder? Nee, ik ben echt gek op mijn schoonmoeder. Toen ik haar ontmoette, klikte het meteen. Ingrid en ik hebben dezelfde interesses. We houden van shoppen en van make-up, we hebben dezelfde humor en ze heeft me geleerd hoe ik zelf kleding moet maken. Bij haar voel ik me thuis. Ik was zeven jaar samen met Leon toen hij plotseling overleed, het kwam voor ons allemaal als een verrassing. Eerst leek het wel een boze droom. Ik ging over op een soort overlevingsmodus en voelde weinig, leek afgestompt. Maar inmiddels is er veel verdriet. Bij mijn schoonouders vind ik troost, bij niemand anders is het gemis van Leon net zo groot. Ik ga nog iedere week bij ze eten. Ingrid kan heerlijk koken en dan praten we over Leon. Met een lach en een traan halen we herinneringen aan hem op. Dat is ook weleens lastig: Leon lijkt sprekend op zijn vader en dat raakt me soms diep. Maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Ingrid is zo lief en zorgzaam, ze is een enorme steun voor me. Ik weet zeker dat wij voor de rest van ons even familie van elkaar blijven, zelfs als ik een andere partner zou ontmoeten. Dan heb ik gewoon twee paar schoonouders.”

Ingrid: “Linda is dag en nacht welkom bij ons, ze is zo’n mooi mens. Heel puur, uiterlijk én innerlijk. We praten veel over Leon, dat is fijn. Zo wordt hij nooit vergeten. Mijn man zei laatst een keer: ‘We moeten haar adopteren!’ En zo voelt het ook, Linda hoort echt bij ons. Ik hoop dat ze een leuke man tegenkomt, die haar heel gelukkig gaat maken. Maar dan moet ’ie wel eerst even door ons worden gekeurd.”

Lees de andere verhalen van Saskia, Renate en Peggy in Vriendin 27 en praat mee op het forum

Plaats een reactie

Heb jij ook zo’n goede band met je schoonmoeder?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 jul '14 19:00

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik hád een hele goede band met mijn schoonmoeder. Ze is jammer genoeg op 15 april jl overleden na een strijd van 2 jaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 04:47

  Reactie: Nee, omdat...
  Nooit gehad ook en gelukkig zie ik haar nooit meer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 2 jul '14 15:44

  Reactie: Nee, omdat...
  In het begin wel, 'beste vriendinnen' bijna. We deden heel veel samen, shoppen e.d. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ze tegen mij het één zei en tegen mijn partner het andere. Ze wonen naast ons en bemoeide zich werkelijk met alles! Als er eens ruzie was dan stond ze meteen aan de deur om 'te helpen'. Ze vond het ook 'helpen' om onze hele tuin te restylen en s'avonds laat de auto's te wassen omdat zij vond dat, dat echt niet kon wachten tot het weekend. Het was geen helpen meer, maar ons hele leven overnemen. Ze ging dingen kopen voor in huis omdat zij sommige dingen echt niet mooi vond. Ik heb geprobeerd erover te praten, maar niets mag baten! Manlief zit er tussenin en ik wil hem niet laten kiezen, maar ben doodongelukkig met de situatie. Als zij met vakantie zijn heb ik het gevoel 'alleen thuis te zijn'. Zit in de zomer niet buiten omdat ik geen zin heb om te moeten kletsen met ze. En als ik eens 2 weken niet ga dan krijg ik dat meteen te horen, uiteraard niet rechtstreeks, nee dat gaat achter mijn rug om. Alles via manlief die nooit eens met zijn vuist op tafel durft te slaan....zucht......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi do 3 jul '14 07:45

  Reactie: Nee, omdat...
  Mijn schoonmoeder alles heeft gedaan om ons huwelijk kapot te maken en de reden daarvoor was dat ik als gescheiden vrouw met 2 kinderen als een bedreiging voor haar werd gezien.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anlaje wo 30 jul '14 21:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  Helaas is mijn schoonmoeder te vroeg overleden, zij gsf mij het gevoel een moeder voor mij te zijn!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |