×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!

Vriendin 27: Dol op mijn schoonmoeder!
01.07.2014 - Redactie Vriendin

Zijn de clichés over schoonmoeders waar? Helemaal niet, vinden Linda, Saskia, Renate en Peggy. Zij hebben juist een bijzondere band met de moeder van hun partner.


De relatie tussen Linda (37) en haar schoonmoeder Ingrid (65) werd nog waardevoller nadat vorig jaar Linda’s vriend leon overleed. bij Ingrid vindt ze troost en herkenning.

Linda: “Schoonloeder? Nee, ik ben echt gek op mijn schoonmoeder. Toen ik haar ontmoette, klikte het meteen. Ingrid en ik hebben dezelfde interesses. We houden van shoppen en van make-up, we hebben dezelfde humor en ze heeft me geleerd hoe ik zelf kleding moet maken. Bij haar voel ik me thuis. Ik was zeven jaar samen met Leon toen hij plotseling overleed, het kwam voor ons allemaal als een verrassing. Eerst leek het wel een boze droom. Ik ging over op een soort overlevingsmodus en voelde weinig, leek afgestompt. Maar inmiddels is er veel verdriet. Bij mijn schoonouders vind ik troost, bij niemand anders is het gemis van Leon net zo groot. Ik ga nog iedere week bij ze eten. Ingrid kan heerlijk koken en dan praten we over Leon. Met een lach en een traan halen we herinneringen aan hem op. Dat is ook weleens lastig: Leon lijkt sprekend op zijn vader en dat raakt me soms diep. Maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Ingrid is zo lief en zorgzaam, ze is een enorme steun voor me. Ik weet zeker dat wij voor de rest van ons even familie van elkaar blijven, zelfs als ik een andere partner zou ontmoeten. Dan heb ik gewoon twee paar schoonouders.”

Ingrid: “Linda is dag en nacht welkom bij ons, ze is zo’n mooi mens. Heel puur, uiterlijk én innerlijk. We praten veel over Leon, dat is fijn. Zo wordt hij nooit vergeten. Mijn man zei laatst een keer: ‘We moeten haar adopteren!’ En zo voelt het ook, Linda hoort echt bij ons. Ik hoop dat ze een leuke man tegenkomt, die haar heel gelukkig gaat maken. Maar dan moet ’ie wel eerst even door ons worden gekeurd.”

Lees de andere verhalen van Saskia, Renate en Peggy in Vriendin 27 en praat mee op het forum

Plaats een reactie

Heb jij ook zo’n goede band met je schoonmoeder?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 jul '14 19:00

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik hád een hele goede band met mijn schoonmoeder. Ze is jammer genoeg op 15 april jl overleden na een strijd van 2 jaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 04:47

  Reactie: Nee, omdat...
  Nooit gehad ook en gelukkig zie ik haar nooit meer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 2 jul '14 15:44

  Reactie: Nee, omdat...
  In het begin wel, 'beste vriendinnen' bijna. We deden heel veel samen, shoppen e.d. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ze tegen mij het één zei en tegen mijn partner het andere. Ze wonen naast ons en bemoeide zich werkelijk met alles! Als er eens ruzie was dan stond ze meteen aan de deur om 'te helpen'. Ze vond het ook 'helpen' om onze hele tuin te restylen en s'avonds laat de auto's te wassen omdat zij vond dat, dat echt niet kon wachten tot het weekend. Het was geen helpen meer, maar ons hele leven overnemen. Ze ging dingen kopen voor in huis omdat zij sommige dingen echt niet mooi vond. Ik heb geprobeerd erover te praten, maar niets mag baten! Manlief zit er tussenin en ik wil hem niet laten kiezen, maar ben doodongelukkig met de situatie. Als zij met vakantie zijn heb ik het gevoel 'alleen thuis te zijn'. Zit in de zomer niet buiten omdat ik geen zin heb om te moeten kletsen met ze. En als ik eens 2 weken niet ga dan krijg ik dat meteen te horen, uiteraard niet rechtstreeks, nee dat gaat achter mijn rug om. Alles via manlief die nooit eens met zijn vuist op tafel durft te slaan....zucht......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi do 3 jul '14 07:45

  Reactie: Nee, omdat...
  Mijn schoonmoeder alles heeft gedaan om ons huwelijk kapot te maken en de reden daarvoor was dat ik als gescheiden vrouw met 2 kinderen als een bedreiging voor haar werd gezien.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anlaje wo 30 jul '14 21:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  Helaas is mijn schoonmoeder te vroeg overleden, zij gsf mij het gevoel een moeder voor mij te zijn!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!