×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen
02.07.2014 -

Dat mannen van vrouwen verschillen, weten we natuurlijk allang. Maar wist je dat het vrouwenlichaam ook echt anders in elkaar zit? Vriendin zet de 8 grootste verschillen op een rij.


1. Een hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen
De diagnose hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen dan bij mannen. Volgens dr. Angela Maas, de eerste hoogleraar vrouwencardiologie in Nederland, komt dit doordat het vrouwenlichaam verschilt van dat van een man. Daardoor zijn ook de klachten bij een hartinfarct anders: vrouwen krijgen vaker pijn in de bovenbuik, zijn misselijk en moeten overgeven. Deze signalen overstemmen een stekende pijn in de borst of linkerarm, een veelvoorkomende klacht bij mannen die een hartaanval krijgen. Doordat de signalen bij vrouwen vager en minder bekend zijn, denken zij en hun behandelaars minder snel aan een hartinfarct. Deze vrouwen worden eerst naar een internist gestuurd en pas later blijkt dan dat ze een hartaanval hadden. Er is dan al veel kostbare tijd verloren gegaan. Ook ontwikkelt slagaderverkalking zich anders bij vrouwen dan bij mannen. Mannen krijgen duidelijk verstoppingen, maar vernauwingen in aderen zijn bij vrouwen een stuk minder goed te zien en dus worden ze minder makkelijk ontdekt.

Volgens dr. Angela Maas zijn vrouwen niet realistisch genoeg wanneer ze ergens last van hebben. Ze gaan zelf bedenken: het zal dit of dat wel zijn. Doe dit niet! Veeg klachten niet onder tafel, maar neem ze serieus!

Lees meer verschillen tussen mannen en vrouwen in Vriendin 27.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij vaak naar de dokter met klachten?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 18:59

  Reactie: Ja, soms
  Aangezien ik de oudste ben en er ziektes in de familie voorkomen ben ik altijd op mijn hoede. Ik ga niet voor elke 'scheet' maar ik houd het toch zeker in de gaten.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |