×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen
02.07.2014 -

Dat mannen van vrouwen verschillen, weten we natuurlijk allang. Maar wist je dat het vrouwenlichaam ook echt anders in elkaar zit? Vriendin zet de 8 grootste verschillen op een rij.


1. Een hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen
De diagnose hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen dan bij mannen. Volgens dr. Angela Maas, de eerste hoogleraar vrouwencardiologie in Nederland, komt dit doordat het vrouwenlichaam verschilt van dat van een man. Daardoor zijn ook de klachten bij een hartinfarct anders: vrouwen krijgen vaker pijn in de bovenbuik, zijn misselijk en moeten overgeven. Deze signalen overstemmen een stekende pijn in de borst of linkerarm, een veelvoorkomende klacht bij mannen die een hartaanval krijgen. Doordat de signalen bij vrouwen vager en minder bekend zijn, denken zij en hun behandelaars minder snel aan een hartinfarct. Deze vrouwen worden eerst naar een internist gestuurd en pas later blijkt dan dat ze een hartaanval hadden. Er is dan al veel kostbare tijd verloren gegaan. Ook ontwikkelt slagaderverkalking zich anders bij vrouwen dan bij mannen. Mannen krijgen duidelijk verstoppingen, maar vernauwingen in aderen zijn bij vrouwen een stuk minder goed te zien en dus worden ze minder makkelijk ontdekt.

Volgens dr. Angela Maas zijn vrouwen niet realistisch genoeg wanneer ze ergens last van hebben. Ze gaan zelf bedenken: het zal dit of dat wel zijn. Doe dit niet! Veeg klachten niet onder tafel, maar neem ze serieus!

Lees meer verschillen tussen mannen en vrouwen in Vriendin 27.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij vaak naar de dokter met klachten?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 18:59

  Reactie: Ja, soms
  Aangezien ik de oudste ben en er ziektes in de familie voorkomen ben ik altijd op mijn hoede. Ik ga niet voor elke 'scheet' maar ik houd het toch zeker in de gaten.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |