×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen

8 grootste verschillen tussen mannen & vrouwen
02.07.2014 -

Dat mannen van vrouwen verschillen, weten we natuurlijk allang. Maar wist je dat het vrouwenlichaam ook echt anders in elkaar zit? Vriendin zet de 8 grootste verschillen op een rij.


1. Een hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen
De diagnose hartinfarct wordt vaker gemist bij vrouwen dan bij mannen. Volgens dr. Angela Maas, de eerste hoogleraar vrouwencardiologie in Nederland, komt dit doordat het vrouwenlichaam verschilt van dat van een man. Daardoor zijn ook de klachten bij een hartinfarct anders: vrouwen krijgen vaker pijn in de bovenbuik, zijn misselijk en moeten overgeven. Deze signalen overstemmen een stekende pijn in de borst of linkerarm, een veelvoorkomende klacht bij mannen die een hartaanval krijgen. Doordat de signalen bij vrouwen vager en minder bekend zijn, denken zij en hun behandelaars minder snel aan een hartinfarct. Deze vrouwen worden eerst naar een internist gestuurd en pas later blijkt dan dat ze een hartaanval hadden. Er is dan al veel kostbare tijd verloren gegaan. Ook ontwikkelt slagaderverkalking zich anders bij vrouwen dan bij mannen. Mannen krijgen duidelijk verstoppingen, maar vernauwingen in aderen zijn bij vrouwen een stuk minder goed te zien en dus worden ze minder makkelijk ontdekt.

Volgens dr. Angela Maas zijn vrouwen niet realistisch genoeg wanneer ze ergens last van hebben. Ze gaan zelf bedenken: het zal dit of dat wel zijn. Doe dit niet! Veeg klachten niet onder tafel, maar neem ze serieus!

Lees meer verschillen tussen mannen en vrouwen in Vriendin 27.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij vaak naar de dokter met klachten?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 2 jul '14 18:59

  Reactie: Ja, soms
  Aangezien ik de oudste ben en er ziektes in de familie voorkomen ben ik altijd op mijn hoede. Ik ga niet voor elke 'scheet' maar ik houd het toch zeker in de gaten.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!