×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’
25.06.2014 - Redactie Vriendin

Sandra’s man verliet haar toen ze zwanger was.


Als Sandra (33) trouwt met haar jeugdliefde Pieter (34), stapelen de verplichte familie- rituelen zich op. Sandra verzet zich tegen het keurslijf van haar schoonouders, maar Pieter stelt liever zijn vrouw dan zijn moeder teleur. “Ik was 20 weken zwanger toen Pieter zei dat hij bij me weg wilde.”

Sandra: “Pieter leerde ik op mijn zeventiende kennen. Toen ik 12 was, was ik met mijn ouders vanuit Rotterdam naar een klein dorpje in Zeeland verhuisd. Een heel religieus en hecht dorp, waar je niet zomaar als buitenstaander wordt opgenomen. Ik heb er ruim twintig jaar gewoond, had er vriendinnen, maar ik ben nooit helemaal ingeburgerd. Ik bleef ‘import’. Pieter was geboren en getogen in het dorp en zou het net als zijn oudere broer en ouders nooit verlaten. Hij viel op mij omdat ik anders was, zei hij vaak. Ik had veel gereisd met mijn ouders en later, toen we al verkering hadden, heb ik nog een tijd in Engeland gestudeerd. Iets wat veel dorpsgenoten toen al niet begrepen. Waarom moest dat nou? Ik had toch al een vriend? De band met mijn schoonouders was in het begin goed. Ze vonden het jammer dat ik niet gereformeerd was, zoals zij, maar ze lieten ons gaan. Ze bemoeiden zich niet met ons leven en deden heel vriendelijk. Toen nog wel.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 26 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Kan of kon jij ook totaal niet met je schoonfamilie opschieten?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jun '14 19:24

  Reactie: Anders, namelijk...
  heb geen schoonouders meer
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 26 jun '14 09:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  In het begin problemen gehad met mijn schoonmoeder, maar sinds 2 á 3 jaar gaat het steeds beter....alleen is mijn schoonmoeder nu ongeneeslijk ziek
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tunisialover1984 do 26 jun '14 14:29

  Reactie: Nee, ik heb een goede band
  Ben gescheiden maar nog steeds goed contact met mijn schoon familie via fb ze wonen dan ook niet bepaald naast de deur... (lees in Tunesië) krijg nog steeds regelmatig te horen dat ze een zoon kwijt zijn maar een dochter erbij hebben... zit er aan te denken om ze ooit weer op te zoeken...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 26 jun '14 16:33

  Reactie: Ja, totaal niet
  Heb meer dan zes jaar geleden gebroken met mijn schoonloeder. Ben zo blij dat we van haar geen last meer hebben
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 jun '14 19:43

  Reactie: Ja, totaal niet
  Ik had een vreselijke schoonmoeder, de vader van mijn ex viel wel mee. Ook hield mijn ex met zijn moeder en deed niks voor mij. Ben blij dat ik gescheiden ben. Dat is al weer 13 jaar geleden, pffff.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 29 jun '14 13:22

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ze kunnen zich enorm bemoeien met dingen waar ze niets mee te maken hebben en dat haat ik.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |