×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’
25.06.2014 - Redactie Vriendin

Sandra’s man verliet haar toen ze zwanger was.


Als Sandra (33) trouwt met haar jeugdliefde Pieter (34), stapelen de verplichte familie- rituelen zich op. Sandra verzet zich tegen het keurslijf van haar schoonouders, maar Pieter stelt liever zijn vrouw dan zijn moeder teleur. “Ik was 20 weken zwanger toen Pieter zei dat hij bij me weg wilde.”

Sandra: “Pieter leerde ik op mijn zeventiende kennen. Toen ik 12 was, was ik met mijn ouders vanuit Rotterdam naar een klein dorpje in Zeeland verhuisd. Een heel religieus en hecht dorp, waar je niet zomaar als buitenstaander wordt opgenomen. Ik heb er ruim twintig jaar gewoond, had er vriendinnen, maar ik ben nooit helemaal ingeburgerd. Ik bleef ‘import’. Pieter was geboren en getogen in het dorp en zou het net als zijn oudere broer en ouders nooit verlaten. Hij viel op mij omdat ik anders was, zei hij vaak. Ik had veel gereisd met mijn ouders en later, toen we al verkering hadden, heb ik nog een tijd in Engeland gestudeerd. Iets wat veel dorpsgenoten toen al niet begrepen. Waarom moest dat nou? Ik had toch al een vriend? De band met mijn schoonouders was in het begin goed. Ze vonden het jammer dat ik niet gereformeerd was, zoals zij, maar ze lieten ons gaan. Ze bemoeiden zich niet met ons leven en deden heel vriendelijk. Toen nog wel.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 26 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Kan of kon jij ook totaal niet met je schoonfamilie opschieten?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jun '14 19:24

  Reactie: Anders, namelijk...
  heb geen schoonouders meer
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 26 jun '14 09:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  In het begin problemen gehad met mijn schoonmoeder, maar sinds 2 á 3 jaar gaat het steeds beter....alleen is mijn schoonmoeder nu ongeneeslijk ziek
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tunisialover1984 do 26 jun '14 14:29

  Reactie: Nee, ik heb een goede band
  Ben gescheiden maar nog steeds goed contact met mijn schoon familie via fb ze wonen dan ook niet bepaald naast de deur... (lees in Tunesië) krijg nog steeds regelmatig te horen dat ze een zoon kwijt zijn maar een dochter erbij hebben... zit er aan te denken om ze ooit weer op te zoeken...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 26 jun '14 16:33

  Reactie: Ja, totaal niet
  Heb meer dan zes jaar geleden gebroken met mijn schoonloeder. Ben zo blij dat we van haar geen last meer hebben
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 jun '14 19:43

  Reactie: Ja, totaal niet
  Ik had een vreselijke schoonmoeder, de vader van mijn ex viel wel mee. Ook hield mijn ex met zijn moeder en deed niks voor mij. Ben blij dat ik gescheiden ben. Dat is al weer 13 jaar geleden, pffff.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 29 jun '14 13:22

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ze kunnen zich enorm bemoeien met dingen waar ze niets mee te maken hebben en dat haat ik.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |