×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’
25.06.2014 - Redactie Vriendin

Sandra’s man verliet haar toen ze zwanger was.


Als Sandra (33) trouwt met haar jeugdliefde Pieter (34), stapelen de verplichte familie- rituelen zich op. Sandra verzet zich tegen het keurslijf van haar schoonouders, maar Pieter stelt liever zijn vrouw dan zijn moeder teleur. “Ik was 20 weken zwanger toen Pieter zei dat hij bij me weg wilde.”

Sandra: “Pieter leerde ik op mijn zeventiende kennen. Toen ik 12 was, was ik met mijn ouders vanuit Rotterdam naar een klein dorpje in Zeeland verhuisd. Een heel religieus en hecht dorp, waar je niet zomaar als buitenstaander wordt opgenomen. Ik heb er ruim twintig jaar gewoond, had er vriendinnen, maar ik ben nooit helemaal ingeburgerd. Ik bleef ‘import’. Pieter was geboren en getogen in het dorp en zou het net als zijn oudere broer en ouders nooit verlaten. Hij viel op mij omdat ik anders was, zei hij vaak. Ik had veel gereisd met mijn ouders en later, toen we al verkering hadden, heb ik nog een tijd in Engeland gestudeerd. Iets wat veel dorpsgenoten toen al niet begrepen. Waarom moest dat nou? Ik had toch al een vriend? De band met mijn schoonouders was in het begin goed. Ze vonden het jammer dat ik niet gereformeerd was, zoals zij, maar ze lieten ons gaan. Ze bemoeiden zich niet met ons leven en deden heel vriendelijk. Toen nog wel.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 26 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Kan of kon jij ook totaal niet met je schoonfamilie opschieten?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jun '14 19:24

  Reactie: Anders, namelijk...
  heb geen schoonouders meer
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 26 jun '14 09:26

  Reactie: Anders, namelijk...
  In het begin problemen gehad met mijn schoonmoeder, maar sinds 2 á 3 jaar gaat het steeds beter....alleen is mijn schoonmoeder nu ongeneeslijk ziek
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tunisialover1984 do 26 jun '14 14:29

  Reactie: Nee, ik heb een goede band
  Ben gescheiden maar nog steeds goed contact met mijn schoon familie via fb ze wonen dan ook niet bepaald naast de deur... (lees in Tunesië) krijg nog steeds regelmatig te horen dat ze een zoon kwijt zijn maar een dochter erbij hebben... zit er aan te denken om ze ooit weer op te zoeken...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 26 jun '14 16:33

  Reactie: Ja, totaal niet
  Heb meer dan zes jaar geleden gebroken met mijn schoonloeder. Ben zo blij dat we van haar geen last meer hebben
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 jun '14 19:43

  Reactie: Ja, totaal niet
  Ik had een vreselijke schoonmoeder, de vader van mijn ex viel wel mee. Ook hield mijn ex met zijn moeder en deed niks voor mij. Ben blij dat ik gescheiden ben. Dat is al weer 13 jaar geleden, pffff.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 29 jun '14 13:22

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ze kunnen zich enorm bemoeien met dingen waar ze niets mee te maken hebben en dat haat ik.
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!