×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Wendy is ongeneeslijk ziek en helpt jongeren die net als zij euthanasie overwegen

Vriendin 25: Wendy is ongeneeslijk ziek en helpt jongeren die net als zij euthanasie overwegen
18.06.2014 - Redactie Vriendin

'Mijn wens is dat iedereen waardig kan sterven’


Wendy is 28 en ongeneeslijk ziek. Nadenken over de dood is voor haar helaas de realiteit. Maar in plaats van weg te zakken in somberheid, besluit ze zieke jongeren die nadenken over een waardig levenseinde te gaan helpen. “Ik wil het taboe rond euthanasie en jongeren doorbreken.

Wendy: “Ik draag een hoofddoek omdat ik geen haar meer heb, dat komt door mijn medicatie. Sommige mensen denken dat ik een hoofddoek draag vanuit een geloofsovertuiging, tot ik vertel dat ik ziek ben. Dan zie ik ze schrikken en denken: zo’n jonge meid... Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen. Voor mijn vriend Rick ben ik gewoon Wendy. Door mijn ziekte is onze relatie juist intens en waardevol.” Wendy is begin twintig als ze onder andere last krijgt van extreme vermoeidheid en van pijn in haar hele lichaam. Ze verandert daardoor van een actieve, sportieve vrouw in een zieke vrouw die veel slaapt. ''De artsen begrepen niet waar mijn klachten vandaan kwamen en ik ging de medische molen in. Het was een vreselijke periode omdat ik steeds zieker werd en niemand wist hoe het kwam.''

Lees het hele verhaal van Wendy in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe denk jij over euthanasie?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ily wo 18 jun '14 16:49

  Reactie: Ik denk...
  Wat knap en wat een moedige vrouw!!super.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 18 jun '14 17:28

  Reactie: Ik denk...
  Ik denk er precies zo over. Ik vind dat je zelf mag kunnen beslissen of je wilt sterven of niet als er geen uitzicht meer is op verbetering. Waarom een lange helse lijdensweg ondergaan? Als je huisdier het niet meer haalt dan mag er wel een spuitje worden gegeven. Waarom wij mensen niet? Ik ben voor euthanasie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jun '14 18:11

  Reactie: Ik denk...
  Dat iedereen dat zelf moet kunnen beslissen, jammer dat die pil van Drion niet hier te verkrijgen is, ook al heb je een euthanasie verklaring, blijven ze tóch moeilijk doen, moeilijk!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |