×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Wendy is ongeneeslijk ziek en helpt jongeren die net als zij euthanasie overwegen

Vriendin 25: Wendy is ongeneeslijk ziek en helpt jongeren die net als zij euthanasie overwegen
18.06.2014 - Redactie Vriendin

'Mijn wens is dat iedereen waardig kan sterven’


Wendy is 28 en ongeneeslijk ziek. Nadenken over de dood is voor haar helaas de realiteit. Maar in plaats van weg te zakken in somberheid, besluit ze zieke jongeren die nadenken over een waardig levenseinde te gaan helpen. “Ik wil het taboe rond euthanasie en jongeren doorbreken.

Wendy: “Ik draag een hoofddoek omdat ik geen haar meer heb, dat komt door mijn medicatie. Sommige mensen denken dat ik een hoofddoek draag vanuit een geloofsovertuiging, tot ik vertel dat ik ziek ben. Dan zie ik ze schrikken en denken: zo’n jonge meid... Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen. Voor mijn vriend Rick ben ik gewoon Wendy. Door mijn ziekte is onze relatie juist intens en waardevol.” Wendy is begin twintig als ze onder andere last krijgt van extreme vermoeidheid en van pijn in haar hele lichaam. Ze verandert daardoor van een actieve, sportieve vrouw in een zieke vrouw die veel slaapt. ''De artsen begrepen niet waar mijn klachten vandaan kwamen en ik ging de medische molen in. Het was een vreselijke periode omdat ik steeds zieker werd en niemand wist hoe het kwam.''

Lees het hele verhaal van Wendy in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe denk jij over euthanasie?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  ily wo 18 jun '14 16:49

  Reactie: Ik denk...
  Wat knap en wat een moedige vrouw!!super.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 18 jun '14 17:28

  Reactie: Ik denk...
  Ik denk er precies zo over. Ik vind dat je zelf mag kunnen beslissen of je wilt sterven of niet als er geen uitzicht meer is op verbetering. Waarom een lange helse lijdensweg ondergaan? Als je huisdier het niet meer haalt dan mag er wel een spuitje worden gegeven. Waarom wij mensen niet? Ik ben voor euthanasie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jun '14 18:11

  Reactie: Ik denk...
  Dat iedereen dat zelf moet kunnen beslissen, jammer dat die pil van Drion niet hier te verkrijgen is, ook al heb je een euthanasie verklaring, blijven ze tóch moeilijk doen, moeilijk!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |