×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Tirza, Yvonne en Ria haken voor couveusebaby’s

Vriendin 25: Tirza, Yvonne en Ria haken voor couveusebaby’s
17.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Onze knuffel in zo’n piepklein knuistje, zo aandoenlijk’


Sinds begin dit jaar zijn Nederlandse vrouwen massaal aan het haken geslagen. Waarom? Omdat gehaakte inktvisjes ervoor zorgen dat couveusekindjes rustiger worden en minder vaak de slangetjes lostrekken. Ook Tirza (41), Yvonne (55) en Ria (55) zetten zich belangeloos in. “Er gaat geen inktvisje verloren.”

Midden tussen de gehaakte inktvisjes zitten Tirza en Yvonne. De knuffels zijn allemaal gemaakt om baby’s in couveuses te helpen: ze blijken namelijk een heilzaam effect op hun gezondheid te hebben. Bij Tirza in de hal staat een doos klaar om naar het ziekenhuis in Goes gebracht te worden. Niet veel mensen weten dat in bijna 50 Nederlandse en ruim 30 Belgische ziekenhuizen de inktvisjes worden ingezet op de afdeling Neonatologie.

Lees het hele verhaal van Tirza, Yvonne en Ria in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Wil jij ook meehelpen inktvisjes te haken? Hier vind je de verschillende patronen: www.kleine-inktvisjes.eu. In de volgende filmpjes zie je hoe je te werk gaat:

 

 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    wjkl di 17 jun '14 17:34

    ja dat is erg leuk om te doen ik doe het ook en het is voor een goed doel :inlove
    Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |