×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Petra ontdekte op haar 37ste dat ze ADHD heeft

Vriendin 23: Petra ontdekte op haar 37ste dat ze ADHD heeft
04.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik ben dus niet gek, ik heb ADHD’


Petra: “Opeens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. De diagnose ADHD verklaarde zo veel. Waarom het in mijn hoofd altijd zo druk was, waarom het me maar niet lukte structuur aan te brengen in mijn leven, waarom ik honderden gedachten had die van de ene kant naar de andere vlogen, waarom mijn huis een rommel bleef en ik altijd alles kwijt was, waarom ik me moeilijk op gesprekken kon concentreren of soms de onbedwingbare neiging kreeg alles uit mijn handen te laten vallen en iets heel anders te gaan doen dan waar ik op dat moment mee bezig was…

Jarenlang was ik verschrikkelijk boos. Op mezelf, op de situatie. Ik had regelmatig enorme woedeaanvallen van pure frustratie. Dat was voor niemand leuk. Voor mijn man niet, voor mijn gezin niet en voor mezelf niet. Toen ik eindelijk wist wat er met me aan de hand was, voelde dat dan ook als een opluchting. Er was een reden voor mijn gedrag, ik was niet gek!’’

Lees het hele verhaal van Petra in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook op latere leeftijd ADHD heeft ontdekt?

  •  
  •  

11Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 4 jun '14 17:10

  Reactie: Nee
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jun '14 17:25

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik was 28 toen ADHD werd vastgesteld. 8 jaar na mijn diagnose autisme. Ik heb dus een 'dubbeldiagnose'. Er is veel overlapping en van beide heb ik kenmerken. Die kunnen zich negatief maar ook positief uiten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marloess wo 4 jun '14 17:37

  Reactie: Nee
  Op mijn 13de kreeg ik de diagnose ADHD. Nu ben ik 45. Half maart kreeg ik te horen dat ik een milde vorm van autisme heb. Dat was/is nog steeds een flinke klap voor mij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique.mentink wo 4 jun '14 18:22

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik kreeg de diagnose ADD toen ik 46 was, nu vijf jaar geleden. Beter laat dan nooit, denk ik dan maar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Renata.boon wo 4 jun '14 19:25

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik zelf. Ook ik ben nu 37 jaar en heb sinds dit jaar adhd. Ik herken de symptomen van Petra heel erg in mezelf. Ik ben nu samen met mijn psychiater bezig om de juiste medicatie te vinden voor mijn adhd, wat helaas niet erg meevalt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dehopjes wo 4 jun '14 19:33

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik was 34 toen ik de diagnose kreeg en net als bij Petra alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Heel herkenbaar verhaal dit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pinkelotje do 5 jun '14 10:06

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn man is nu 47 en bij hem is sinds een paar weken adhd ontdekt. Nu zitten we nog middenin de opbouwfase van zijn medicijnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mabjwe vr 6 jun '14 15:20

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn vader, ik heb het al van jongs af aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  emmertje1984 di 10 jun '14 16:43

  Reactie: Ja, namelijk...
  mezelf
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 wo 11 jun '14 09:08

  Reactie: Ja, namelijk...
  Volgens mij heb ik het ook.Ik herken mezelf helemaal in het verhaal....Alleen nooit mee heengeweest.Dus geen diagnose..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Vegertje wo 11 jun '14 16:23

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn partner
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |