×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Petra ontdekte op haar 37ste dat ze ADHD heeft

Vriendin 23: Petra ontdekte op haar 37ste dat ze ADHD heeft
04.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik ben dus niet gek, ik heb ADHD’


Petra: “Opeens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. De diagnose ADHD verklaarde zo veel. Waarom het in mijn hoofd altijd zo druk was, waarom het me maar niet lukte structuur aan te brengen in mijn leven, waarom ik honderden gedachten had die van de ene kant naar de andere vlogen, waarom mijn huis een rommel bleef en ik altijd alles kwijt was, waarom ik me moeilijk op gesprekken kon concentreren of soms de onbedwingbare neiging kreeg alles uit mijn handen te laten vallen en iets heel anders te gaan doen dan waar ik op dat moment mee bezig was…

Jarenlang was ik verschrikkelijk boos. Op mezelf, op de situatie. Ik had regelmatig enorme woedeaanvallen van pure frustratie. Dat was voor niemand leuk. Voor mijn man niet, voor mijn gezin niet en voor mezelf niet. Toen ik eindelijk wist wat er met me aan de hand was, voelde dat dan ook als een opluchting. Er was een reden voor mijn gedrag, ik was niet gek!’’

Lees het hele verhaal van Petra in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook op latere leeftijd ADHD heeft ontdekt?

  •  
  •  

11Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 4 jun '14 17:10

  Reactie: Nee
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 jun '14 17:25

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik was 28 toen ADHD werd vastgesteld. 8 jaar na mijn diagnose autisme. Ik heb dus een 'dubbeldiagnose'. Er is veel overlapping en van beide heb ik kenmerken. Die kunnen zich negatief maar ook positief uiten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marloess wo 4 jun '14 17:37

  Reactie: Nee
  Op mijn 13de kreeg ik de diagnose ADHD. Nu ben ik 45. Half maart kreeg ik te horen dat ik een milde vorm van autisme heb. Dat was/is nog steeds een flinke klap voor mij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique.mentink wo 4 jun '14 18:22

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik kreeg de diagnose ADD toen ik 46 was, nu vijf jaar geleden. Beter laat dan nooit, denk ik dan maar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Renata.boon wo 4 jun '14 19:25

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik zelf. Ook ik ben nu 37 jaar en heb sinds dit jaar adhd. Ik herken de symptomen van Petra heel erg in mezelf. Ik ben nu samen met mijn psychiater bezig om de juiste medicatie te vinden voor mijn adhd, wat helaas niet erg meevalt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dehopjes wo 4 jun '14 19:33

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik was 34 toen ik de diagnose kreeg en net als bij Petra alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Heel herkenbaar verhaal dit.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pinkelotje do 5 jun '14 10:06

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn man is nu 47 en bij hem is sinds een paar weken adhd ontdekt. Nu zitten we nog middenin de opbouwfase van zijn medicijnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mabjwe vr 6 jun '14 15:20

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn vader, ik heb het al van jongs af aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  emmertje1984 di 10 jun '14 16:43

  Reactie: Ja, namelijk...
  mezelf
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 wo 11 jun '14 09:08

  Reactie: Ja, namelijk...
  Volgens mij heb ik het ook.Ik herken mezelf helemaal in het verhaal....Alleen nooit mee heengeweest.Dus geen diagnose..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Vegertje wo 11 jun '14 16:23

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn partner
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |