×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Evelien meldde haar gepeste zoon aan bij Project P

Vriendin 23: Evelien meldde haar gepeste zoon aan bij Project P
03.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Wij hebben geen spijt dat we hebben meegedaan’


Dagenlang is het voorpaginanieuws: Project P. Evelien (42) meldt haar zoon Patrick (13) aan voor dit tv-programma, maar zijn school stapt met succes naar de rechter om uitzending van de verborgencamerabeelden tegen te houden. Spijt heeft Evelien niet: “Patrick werd geslagen en met de dood bedreigd, dat kón gewoon niet.”

Evelien doet de deur open voor Vriendin, terwijl net huisvriend Maarten weggaat. Hij heeft Patrick bijles wiskunde gegeven. Iemand anders uit de buurt geeft Patrick Engels zodat hij niet zo achter raakt, want hij zit al zes weken thuis. Hij heeft weinig zin in de bijlessen, maar zijn moeder Evelien zegt dat deze gewoon doorgaan. Dan krijgt Patrick een bericht op zijn mobiel. “Mam, mijn school is vannacht beklad. Ik kreeg deze foto op Facebook.” Hij laat een paar leuzen zien: ‘Fuck Einstein’ en ‘NSB’ers’. Evelien bekijkt de foto met afgrijzen. “Dit gaat wel erg ver. Er lopen nog meer kinderen rond op die school, die moeten zich daar ook veilig voelen.’’

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van de actie van deze school?

  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Roeline di 3 jun '14 16:26

  Reactie: Ik vind het...
  Pesten is iets verschrikkelijks en ik vind dat pesters geconfronteerd mogen worden met hun daden en als dat dmv een programma moet dat is dat zo. Dat de school dan de medeleerlingen in bescherming neemt omdat het voor hun ook een onveilige situatie zou zijn.......Wat is nou erger en belangrijker! Pesters komen al te vaak weg met hun gedrag en leven vrolijk hun leventje verder terwijl gepesten levenslang hebben.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |