×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Evelien meldde haar gepeste zoon aan bij Project P

Vriendin 23: Evelien meldde haar gepeste zoon aan bij Project P
03.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Wij hebben geen spijt dat we hebben meegedaan’


Dagenlang is het voorpaginanieuws: Project P. Evelien (42) meldt haar zoon Patrick (13) aan voor dit tv-programma, maar zijn school stapt met succes naar de rechter om uitzending van de verborgencamerabeelden tegen te houden. Spijt heeft Evelien niet: “Patrick werd geslagen en met de dood bedreigd, dat kón gewoon niet.”

Evelien doet de deur open voor Vriendin, terwijl net huisvriend Maarten weggaat. Hij heeft Patrick bijles wiskunde gegeven. Iemand anders uit de buurt geeft Patrick Engels zodat hij niet zo achter raakt, want hij zit al zes weken thuis. Hij heeft weinig zin in de bijlessen, maar zijn moeder Evelien zegt dat deze gewoon doorgaan. Dan krijgt Patrick een bericht op zijn mobiel. “Mam, mijn school is vannacht beklad. Ik kreeg deze foto op Facebook.” Hij laat een paar leuzen zien: ‘Fuck Einstein’ en ‘NSB’ers’. Evelien bekijkt de foto met afgrijzen. “Dit gaat wel erg ver. Er lopen nog meer kinderen rond op die school, die moeten zich daar ook veilig voelen.’’

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van de actie van deze school?

  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Roeline di 3 jun '14 16:26

  Reactie: Ik vind het...
  Pesten is iets verschrikkelijks en ik vind dat pesters geconfronteerd mogen worden met hun daden en als dat dmv een programma moet dat is dat zo. Dat de school dan de medeleerlingen in bescherming neemt omdat het voor hun ook een onveilige situatie zou zijn.......Wat is nou erger en belangrijker! Pesters komen al te vaak weg met hun gedrag en leven vrolijk hun leventje verder terwijl gepesten levenslang hebben.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |