×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: ‘’Ik ben stikjaloers op mijn tweelingzus’’

Vriendin 22: ‘’Ik ben stikjaloers op mijn tweelingzus’’
27.05.2014 - Redactie Vriendin

Patricia voelt zich altijd de ‘lelijke versie’ van haar tweelingzus.


Patricia (28) deelt een appartement met haar tweelingzus Jolanda. Maar dat ze zich tot haar zus veroordeeld voelt, durft ze tegen niemand te zeggen. “Beste vriendinnen? Je moest eens weten! Ons leven lang wedijveren we al met elkaar: wie is de leukste en de liefste?”

Patricia: “Zijn jullie een tweeling? Die vraag, gepaard met een enorm verbaasd gezicht, horen mijn zus Jolanda en ik bijna dagelijks als we samen zijn. Niet eens zozeer omdat wij, als twee-eiige tweeling, niet volkomen identiek zijn, maar omdat er een kilo of 25 verschil zit tussen haar en mij. Jolanda heeft maatje 36 en ik heb een flinke maat 48. Bovendien heeft zij prachtige lange, blonde krullen, waar mijn kapsel zich het beste laat omschrijven als een ‘mislukte bob in een doorsnee peperen zoutkleur’.’’

Lees het hele verhaal van Patricia in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij dat ook, dat je net als Patricia vreselijk jaloers bent op je zus, vriendin of schoonzus?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Hemelgeest di 27 mei '14 23:07

  Reactie: Nee
  Waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen moet diegene weten dat hij of zij ook vast wel enig iets zou hebben wat de ander niet heeft
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nicolen1983 wo 28 mei '14 10:10

  Reactie: Nee
  Patricia vind zichzelf ook echt het slachtoffer. Misschien moet ze eens wat aan haar uiterlijk doen in plaats van haar zus de grond in te boren. Ik heb een hekel aan dat soort gedrag verandering begint bij jezelf.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Roeline wo 28 mei '14 10:19

  Reactie: Nee
  Niemand is perfect (ook al lijkt dat soms wel) dus je kunt wel op een ander willen lijken (wat soms ook gewoon kan, bijvoorbeeld wat slank zijn betreft) maar stel je zou diegene kunnen worden, van te voren denk je dan dat je dan wel volmaakt gelukkig zal zijn maar je komt er al snel genoeg achter dat het leven van die persoon ook niet perfect is en al snel zal je weer met anderen gaan vergelijken. Wees jezelf en verander daar waar kan en nodig om zelf als eigen persoon gelukkig te zijn met wie je bent!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ily wo 28 mei '14 10:21

  Reactie: Ja, ook op mijn zus
  Ik ben zelf ook een van een tweeling. Mijn zus en ik lijken kwa karakter heel erg veel op elkaar. Wat uiterlijk betreft niet, waar ik wat voller ben is zij veel slanker. Ik ben wel jaloers geweest op haar, maar nu niet meer. Ik ben zo als ik ben, en ik ben gelukkig. Probeer je eigen niet steeds te vergelijken met je tweelingzus, je bent zo als je bent!!! En idd wat hier al word gezegd jij hebt misschien iets wat jou zus weer niet heeft.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |