×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: ‘’Ik ben stikjaloers op mijn tweelingzus’’

Vriendin 22: ‘’Ik ben stikjaloers op mijn tweelingzus’’
27.05.2014 - Redactie Vriendin

Patricia voelt zich altijd de ‘lelijke versie’ van haar tweelingzus.


Patricia (28) deelt een appartement met haar tweelingzus Jolanda. Maar dat ze zich tot haar zus veroordeeld voelt, durft ze tegen niemand te zeggen. “Beste vriendinnen? Je moest eens weten! Ons leven lang wedijveren we al met elkaar: wie is de leukste en de liefste?”

Patricia: “Zijn jullie een tweeling? Die vraag, gepaard met een enorm verbaasd gezicht, horen mijn zus Jolanda en ik bijna dagelijks als we samen zijn. Niet eens zozeer omdat wij, als twee-eiige tweeling, niet volkomen identiek zijn, maar omdat er een kilo of 25 verschil zit tussen haar en mij. Jolanda heeft maatje 36 en ik heb een flinke maat 48. Bovendien heeft zij prachtige lange, blonde krullen, waar mijn kapsel zich het beste laat omschrijven als een ‘mislukte bob in een doorsnee peperen zoutkleur’.’’

Lees het hele verhaal van Patricia in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij dat ook, dat je net als Patricia vreselijk jaloers bent op je zus, vriendin of schoonzus?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Hemelgeest di 27 mei '14 23:07

  Reactie: Nee
  Waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen moet diegene weten dat hij of zij ook vast wel enig iets zou hebben wat de ander niet heeft
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nicolen1983 wo 28 mei '14 10:10

  Reactie: Nee
  Patricia vind zichzelf ook echt het slachtoffer. Misschien moet ze eens wat aan haar uiterlijk doen in plaats van haar zus de grond in te boren. Ik heb een hekel aan dat soort gedrag verandering begint bij jezelf.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Roeline wo 28 mei '14 10:19

  Reactie: Nee
  Niemand is perfect (ook al lijkt dat soms wel) dus je kunt wel op een ander willen lijken (wat soms ook gewoon kan, bijvoorbeeld wat slank zijn betreft) maar stel je zou diegene kunnen worden, van te voren denk je dan dat je dan wel volmaakt gelukkig zal zijn maar je komt er al snel genoeg achter dat het leven van die persoon ook niet perfect is en al snel zal je weer met anderen gaan vergelijken. Wees jezelf en verander daar waar kan en nodig om zelf als eigen persoon gelukkig te zijn met wie je bent!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ily wo 28 mei '14 10:21

  Reactie: Ja, ook op mijn zus
  Ik ben zelf ook een van een tweeling. Mijn zus en ik lijken kwa karakter heel erg veel op elkaar. Wat uiterlijk betreft niet, waar ik wat voller ben is zij veel slanker. Ik ben wel jaloers geweest op haar, maar nu niet meer. Ik ben zo als ik ben, en ik ben gelukkig. Probeer je eigen niet steeds te vergelijken met je tweelingzus, je bent zo als je bent!!! En idd wat hier al word gezegd jij hebt misschien iets wat jou zus weer niet heeft.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!