×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: Shirley’s zoontje overleed bij zijn oppas Amber

Vriendin 22: Shirley’s zoontje overleed bij zijn oppas Amber
27.05.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik dacht alleen maar: dit is niet echt, dit is een nachtmerrie’


Vijf jaar geleden overleed Nick, het 5 maanden oude zoontje van Shirley (30) aan wiegedood. Hij was toen bij zijn oppas Amber (32). Shirley en Amber hebben nog steeds contact. Shirley: “Ik was kapot, het was gruwelijk. Maar dankzij Amber heb ik toch nog afscheid van Nick kunnen nemen.”

Shirley: “Twee weken na de eerste werkdag na mijn zwangerschapsverlof stonden er opeens 2 politieagenten op mijn werk bij de balie. Ik hoorde mijn naam. Het eerste wat door me heen schoot, was of ik mijn auto wel goed had geparkeerd. Ik moest direct meekomen: er was iets met Nick, mijn zoontje van 5 maanden oud, zeiden ze. Ik ben teruggerend, heb mijn telefoon gepakt en zei tegen mijn collega’s dat ik nú weg moest. Met gillende sirenes reden we naar Amber, de gastouder van mijn zoontje. We hadden elkaar via een online gastouderbureau leren kennen en bleken schuin achter elkaar te wonen. Toen we bij Ambers huis kwamen, stonden er een politiebusje en 2 ambulances voor de deur. Verderop stond ook een traumahelikopter en er stonden allemaal mensen buiten. Nog steeds had ik geen idee wat er gebeurd was.’’

Lees het hele verhaal van Shirley in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een kindje verloren aan wiegedood?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 27 mei '14 17:36

  Reactie: Nee, (gelukkig) niet
 • Dit is niet ok!

  Roeline wo 28 mei '14 10:24

  Reactie: Nee, (gelukkig) niet
  Kan me goed indenken hoe dat moet voelen! Heb zelf een dochtertje en 2 keer bij haar bedje gestaan waarbij de angst me naar de keel greep omdat ik er van overtuigt wat dat ze niet meer leefde, zo stil lag ze erbij. Je zult je kindje maar dood in bed vinden........Vreselijk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen wo 28 mei '14 16:29

  Reactie: Nee, maar ik ken wel iemand
  vreselijk om dat mee te maken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 mei '14 17:04

  Reactie: Nee, (gelukkig) niet
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 mei '14 17:16

  Reactie: Nee, (gelukkig) niet
  Heb geen kindje verloren aan wiegendood, heb mijn kindje verloren aan wat artsen toen een inschatting fout noemde, ze dachten dat bevalling nog uren zou duren omdat het mijn eerste was alleen bleek dat niet zo te zijn eenmaal op weg naar het zieken huis met eigen vervoer en daar aangekomen kwam binnen 5 minuten mijn zoontje al ter wereld, onderzoek wees uit dat hij door te laat ingrijpen in het geboorte kanaal was gestikt
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   glencora.middag do 29 mei '14 23:08

   Jeetje, heel veel sterkte!

  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem vr 30 mei '14 19:52

   Dankje, het is al 12 jaar geleden maar verlies van je kind tekent je voor je leven

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |