×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’
21.05.2014 - Redactie Vriendin

Laxeerpillen beheersten 20 jaar lang Claudia’s leven.


Claudia (40) was niet tevreden met haar figuur. Om af te vallen, slikte ze laxeerpillen. Het ging haar leven beheersen. “Ik moest steeds meer pillen nemen om de buikpijn te kunnen verdragen. En ondertussen takelde mijn lichaam verder af.”

Claudia: ‘‘Omdat ik ruim twintig jaar laxeerpillen heb geslikt, functioneert mijn dikke darm niet meer. De kans is groot dat hij moet worden verwijderd en dat ik dan de rest van mijn leven een stoma moet dragen. Toen ik dat hoorde, was het alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. De gedachte dat ik niet meer zorgeloos naar de sauna kan gaan en voortaan misschien seks moet hebben met een zakje op mijn buik, maakt me enorm verdrietig. Waarom heb ik het zó ver laten komen? Rond mijn twintigste woog ik ruim honderd kilo en wilde ik afvallen. Ik wist dat mijn buurvrouw, die aan anorexia leed, laxeerpillen slikte. Ik wist amper wat die pillen inhielden, maar dacht: laat ik ze ook eens proberen.

Lees het hele verhaal van Claudia in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook laxeerpillen gebruikt(e)?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 mei '14 20:49

  Reactie: Ja, iemand, maar die doet het nu niet meer
  Mijn moeder heeft vroeger ( inmiddels is ze overleden) laxeermiddelen geslikt ,ze had anorexia!!!! Ze woog nog geen 45 kilo toen en is opgenomen in een kliniek en toen die tijd kreeg je zondevoeding om aan te sterken. ik zelf was toen een jaar of 13 en kon maar niet begrijpen waarom iemand zichzelf zoiets aandeed!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen do 22 mei '14 10:59

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  nee maar ik heb overwogen om ze ook te gaan proberen maar nu ik dit lees schrik ik toch wel en zie er toch maar van af
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |