×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’
21.05.2014 - Redactie Vriendin

Laxeerpillen beheersten 20 jaar lang Claudia’s leven.


Claudia (40) was niet tevreden met haar figuur. Om af te vallen, slikte ze laxeerpillen. Het ging haar leven beheersen. “Ik moest steeds meer pillen nemen om de buikpijn te kunnen verdragen. En ondertussen takelde mijn lichaam verder af.”

Claudia: ‘‘Omdat ik ruim twintig jaar laxeerpillen heb geslikt, functioneert mijn dikke darm niet meer. De kans is groot dat hij moet worden verwijderd en dat ik dan de rest van mijn leven een stoma moet dragen. Toen ik dat hoorde, was het alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. De gedachte dat ik niet meer zorgeloos naar de sauna kan gaan en voortaan misschien seks moet hebben met een zakje op mijn buik, maakt me enorm verdrietig. Waarom heb ik het zó ver laten komen? Rond mijn twintigste woog ik ruim honderd kilo en wilde ik afvallen. Ik wist dat mijn buurvrouw, die aan anorexia leed, laxeerpillen slikte. Ik wist amper wat die pillen inhielden, maar dacht: laat ik ze ook eens proberen.

Lees het hele verhaal van Claudia in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook laxeerpillen gebruikt(e)?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 mei '14 20:49

  Reactie: Ja, iemand, maar die doet het nu niet meer
  Mijn moeder heeft vroeger ( inmiddels is ze overleden) laxeermiddelen geslikt ,ze had anorexia!!!! Ze woog nog geen 45 kilo toen en is opgenomen in een kliniek en toen die tijd kreeg je zondevoeding om aan te sterken. ik zelf was toen een jaar of 13 en kon maar niet begrijpen waarom iemand zichzelf zoiets aandeed!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen do 22 mei '14 10:59

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  nee maar ik heb overwogen om ze ook te gaan proberen maar nu ik dit lees schrik ik toch wel en zie er toch maar van af
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!