×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’
21.05.2014 - Redactie Vriendin

Laxeerpillen beheersten 20 jaar lang Claudia’s leven.


Claudia (40) was niet tevreden met haar figuur. Om af te vallen, slikte ze laxeerpillen. Het ging haar leven beheersen. “Ik moest steeds meer pillen nemen om de buikpijn te kunnen verdragen. En ondertussen takelde mijn lichaam verder af.”

Claudia: ‘‘Omdat ik ruim twintig jaar laxeerpillen heb geslikt, functioneert mijn dikke darm niet meer. De kans is groot dat hij moet worden verwijderd en dat ik dan de rest van mijn leven een stoma moet dragen. Toen ik dat hoorde, was het alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. De gedachte dat ik niet meer zorgeloos naar de sauna kan gaan en voortaan misschien seks moet hebben met een zakje op mijn buik, maakt me enorm verdrietig. Waarom heb ik het zó ver laten komen? Rond mijn twintigste woog ik ruim honderd kilo en wilde ik afvallen. Ik wist dat mijn buurvrouw, die aan anorexia leed, laxeerpillen slikte. Ik wist amper wat die pillen inhielden, maar dacht: laat ik ze ook eens proberen.

Lees het hele verhaal van Claudia in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook laxeerpillen gebruikt(e)?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 mei '14 20:49

  Reactie: Ja, iemand, maar die doet het nu niet meer
  Mijn moeder heeft vroeger ( inmiddels is ze overleden) laxeermiddelen geslikt ,ze had anorexia!!!! Ze woog nog geen 45 kilo toen en is opgenomen in een kliniek en toen die tijd kreeg je zondevoeding om aan te sterken. ik zelf was toen een jaar of 13 en kon maar niet begrijpen waarom iemand zichzelf zoiets aandeed!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen do 22 mei '14 10:59

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  nee maar ik heb overwogen om ze ook te gaan proberen maar nu ik dit lees schrik ik toch wel en zie er toch maar van af
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |