×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker
21.05.2014 - Redactie Vriendin

‘Opeens zaten we in een vreselijke, emotionele achtbaan’


Vriendin’s Larissa schrijft elke week in haar column over haar leven en haar man die strijdt tegen lymfklierkanker. En omdat KWF Kankerbestrijding vanaf mei aandacht besteedt aan familie en vrienden van mensen met kanker, schreef Larissa een verhaal. Over hoe het is als je geliefde opeens voor zijn leven moet vechten.

Iets meer dan een jaar geleden is er nog geen wolkje aan de lucht. Mijn man en ik hebben een druk sociaal leven, allebei een goede baan en we zitten boordevol reisplannen. Tot op een dag de diagnose Hodgkin gesteld wordt. Mijn man heeft kanker. Lymfklierkanker. Ineens is alles anders. En niets meer leuk. Het is bijna niet voor te stellen wat dat bericht met je doet en in welke emotionele achtbaan je dan terechtkomt. Ik ben bang. Ik probeer wel stoer en optimistisch te reageren, voor hem, maar van binnen overheerst de angst.

Lees het hele verhaal van Larissa in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

KWF Kankerbestrijding besteedt van 22 mei tot en met 11 juni extra aandacht aan de hulp die naasten kunnen bieden aan kankerpatiënten. Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft? Op www.kwf.nl vind je tips en meer informatie.

Plaats een reactie

Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  jane.vangroningen wo 21 mei '14 21:08

  Reactie: Nee
  nee, maar dat komt omdat mijn moeder kanker kreeg in 1981 en in 1992 overleed. Ik was erg jong (9 jaar) en vond het raar dat mensen niet aan haar vroegen: Hoe gaat het met je? Nu ik ouder ben, begrijp ik het wel. En mensen die er bang voor zijn: stuur regelmatig een kaart, zo laat je blijken van: ik denk aan je maar ik vind het verdomd moeilijk om er over te praten.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 mei '14 07:38

  Reactie: Ja
  Ik vind het moeilijk om te praten met iemand die ziek is en weet dat hij of zij het heel waarschijnlijk niet gaat halen. Dan twijfel ik, wat ik wel of niet kan zeggen. Kun je vertellen over je plannen in je (nabije) toekomst, terwijl je weet dat die persoon geen toekomst heeft? Dat soort vragen. Ik wil graag weten hoe het gaat, maar ik durf geen gerichte vragen er over te stellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  i'tjes zo 1 jun '14 11:20

  Reactie: Nee
  Waarom zou iemand die ziek is minder aanspraak nodig hebben dan iemand die "gezond"is. Het hoeft toch ook niet over de ziekte te gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hellen73 wo 4 jun '14 19:41

  Reactie: Nee
  Nee, maar dat komt waarschijnlijk doordat mijn zoontje in 2009 op 7-jarige leeftijd is overleden aan leukemie. De meeste mensen weten dat ik er goed over kan praten en dan voelt het gelijk een stuk minder moeilijk
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!