×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker
21.05.2014 - Redactie Vriendin

‘Opeens zaten we in een vreselijke, emotionele achtbaan’


Vriendin’s Larissa schrijft elke week in haar column over haar leven en haar man die strijdt tegen lymfklierkanker. En omdat KWF Kankerbestrijding vanaf mei aandacht besteedt aan familie en vrienden van mensen met kanker, schreef Larissa een verhaal. Over hoe het is als je geliefde opeens voor zijn leven moet vechten.

Iets meer dan een jaar geleden is er nog geen wolkje aan de lucht. Mijn man en ik hebben een druk sociaal leven, allebei een goede baan en we zitten boordevol reisplannen. Tot op een dag de diagnose Hodgkin gesteld wordt. Mijn man heeft kanker. Lymfklierkanker. Ineens is alles anders. En niets meer leuk. Het is bijna niet voor te stellen wat dat bericht met je doet en in welke emotionele achtbaan je dan terechtkomt. Ik ben bang. Ik probeer wel stoer en optimistisch te reageren, voor hem, maar van binnen overheerst de angst.

Lees het hele verhaal van Larissa in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

KWF Kankerbestrijding besteedt van 22 mei tot en met 11 juni extra aandacht aan de hulp die naasten kunnen bieden aan kankerpatiënten. Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft? Op www.kwf.nl vind je tips en meer informatie.

Plaats een reactie

Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  jane.vangroningen wo 21 mei '14 21:08

  Reactie: Nee
  nee, maar dat komt omdat mijn moeder kanker kreeg in 1981 en in 1992 overleed. Ik was erg jong (9 jaar) en vond het raar dat mensen niet aan haar vroegen: Hoe gaat het met je? Nu ik ouder ben, begrijp ik het wel. En mensen die er bang voor zijn: stuur regelmatig een kaart, zo laat je blijken van: ik denk aan je maar ik vind het verdomd moeilijk om er over te praten.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 mei '14 07:38

  Reactie: Ja
  Ik vind het moeilijk om te praten met iemand die ziek is en weet dat hij of zij het heel waarschijnlijk niet gaat halen. Dan twijfel ik, wat ik wel of niet kan zeggen. Kun je vertellen over je plannen in je (nabije) toekomst, terwijl je weet dat die persoon geen toekomst heeft? Dat soort vragen. Ik wil graag weten hoe het gaat, maar ik durf geen gerichte vragen er over te stellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  i'tjes zo 1 jun '14 11:20

  Reactie: Nee
  Waarom zou iemand die ziek is minder aanspraak nodig hebben dan iemand die "gezond"is. Het hoeft toch ook niet over de ziekte te gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hellen73 wo 4 jun '14 19:41

  Reactie: Nee
  Nee, maar dat komt waarschijnlijk doordat mijn zoontje in 2009 op 7-jarige leeftijd is overleden aan leukemie. De meeste mensen weten dat ik er goed over kan praten en dan voelt het gelijk een stuk minder moeilijk
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |