×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker

Vriendin 21: Columniste Larissa over het gevecht van haar man met kanker
21.05.2014 - Redactie Vriendin

‘Opeens zaten we in een vreselijke, emotionele achtbaan’


Vriendin’s Larissa schrijft elke week in haar column over haar leven en haar man die strijdt tegen lymfklierkanker. En omdat KWF Kankerbestrijding vanaf mei aandacht besteedt aan familie en vrienden van mensen met kanker, schreef Larissa een verhaal. Over hoe het is als je geliefde opeens voor zijn leven moet vechten.

Iets meer dan een jaar geleden is er nog geen wolkje aan de lucht. Mijn man en ik hebben een druk sociaal leven, allebei een goede baan en we zitten boordevol reisplannen. Tot op een dag de diagnose Hodgkin gesteld wordt. Mijn man heeft kanker. Lymfklierkanker. Ineens is alles anders. En niets meer leuk. Het is bijna niet voor te stellen wat dat bericht met je doet en in welke emotionele achtbaan je dan terechtkomt. Ik ben bang. Ik probeer wel stoer en optimistisch te reageren, voor hem, maar van binnen overheerst de angst.

Lees het hele verhaal van Larissa in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

KWF Kankerbestrijding besteedt van 22 mei tot en met 11 juni extra aandacht aan de hulp die naasten kunnen bieden aan kankerpatiënten. Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft? Op www.kwf.nl vind je tips en meer informatie.

Plaats een reactie

Vind jij het moeilijk om een gesprek aan te gaan met iemand die kanker heeft?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  jane.vangroningen wo 21 mei '14 21:08

  Reactie: Nee
  nee, maar dat komt omdat mijn moeder kanker kreeg in 1981 en in 1992 overleed. Ik was erg jong (9 jaar) en vond het raar dat mensen niet aan haar vroegen: Hoe gaat het met je? Nu ik ouder ben, begrijp ik het wel. En mensen die er bang voor zijn: stuur regelmatig een kaart, zo laat je blijken van: ik denk aan je maar ik vind het verdomd moeilijk om er over te praten.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 mei '14 07:38

  Reactie: Ja
  Ik vind het moeilijk om te praten met iemand die ziek is en weet dat hij of zij het heel waarschijnlijk niet gaat halen. Dan twijfel ik, wat ik wel of niet kan zeggen. Kun je vertellen over je plannen in je (nabije) toekomst, terwijl je weet dat die persoon geen toekomst heeft? Dat soort vragen. Ik wil graag weten hoe het gaat, maar ik durf geen gerichte vragen er over te stellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  i'tjes zo 1 jun '14 11:20

  Reactie: Nee
  Waarom zou iemand die ziek is minder aanspraak nodig hebben dan iemand die "gezond"is. Het hoeft toch ook niet over de ziekte te gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hellen73 wo 4 jun '14 19:41

  Reactie: Nee
  Nee, maar dat komt waarschijnlijk doordat mijn zoontje in 2009 op 7-jarige leeftijd is overleden aan leukemie. De meeste mensen weten dat ik er goed over kan praten en dan voelt het gelijk een stuk minder moeilijk
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |