×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde
29.04.2014 - Redactie Vriendin

In één week groot ongeluk én geluk.


In de week dat Evelien (35) de diagnose MS kreeg, leerde ze ook Arne (34) kennen. Verwarrend, want kun je je wel in een relatie storten als je niet weet hoe het over een jaar (of tien) met je gezondheid gaat? “Ik probeer niet in angst te leven voor de rolstoel die er misschien ooit gaat komen, en geniet nu meer van het leven.”

Evelien: “Ik kan me het moment nog goed herinneren waarop ik dacht: dit is raar. Ik werd ’s ochtends wakker en zag sneeuw met één oog: er dwarrelden witte vlekjes door mijn beeld. Ik dacht dat ik misschien niet goed had geslapen. Omdat het niet overging, werd in het ziekenhuis een scan gemaakt. Maar ze konden niets vinden. 2 jaar later kreeg ik nog zo’n rare klacht: mijn voeten voelden opeens als een slaapvoet. Een osteopaat die ik daarvoor bezocht, was degene die voor het eerst de term MS noemde. Ik schrok ervan. Mijn nicht in Canada en een tante in Deventer hebben ook multiple sclerose, maar meer dan dat wist ik niet. Meer dan dat wílde ik ook niet weten.

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Evelien een (chronische) ziekte gekregen?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 apr '14 09:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  de dochter van mijn vriendin het ging afgelopen week niet zo goed ze is pas 30
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  truda.bankras do 1 mei '14 17:24

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook al 13 jaarMS
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jacky8 za 3 mei '14 17:56

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb zelf MS , ik weet dit sinds 2009 ! Als je dat te horen krijgt dan verandert in een seconde je leven en natuurlijk ook van je man ! Ik herkende veel in het verhaal van Evelien !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:44

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook ms vanaf 2003
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:47

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook MS al vanaf 2003 jammer genoeg.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:46

  Reactie: Ja, namelijk...
  Multiple sclerose
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  In 2007 de diagnose Ms gekregen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |