×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde
29.04.2014 - Redactie Vriendin

In één week groot ongeluk én geluk.


In de week dat Evelien (35) de diagnose MS kreeg, leerde ze ook Arne (34) kennen. Verwarrend, want kun je je wel in een relatie storten als je niet weet hoe het over een jaar (of tien) met je gezondheid gaat? “Ik probeer niet in angst te leven voor de rolstoel die er misschien ooit gaat komen, en geniet nu meer van het leven.”

Evelien: “Ik kan me het moment nog goed herinneren waarop ik dacht: dit is raar. Ik werd ’s ochtends wakker en zag sneeuw met één oog: er dwarrelden witte vlekjes door mijn beeld. Ik dacht dat ik misschien niet goed had geslapen. Omdat het niet overging, werd in het ziekenhuis een scan gemaakt. Maar ze konden niets vinden. 2 jaar later kreeg ik nog zo’n rare klacht: mijn voeten voelden opeens als een slaapvoet. Een osteopaat die ik daarvoor bezocht, was degene die voor het eerst de term MS noemde. Ik schrok ervan. Mijn nicht in Canada en een tante in Deventer hebben ook multiple sclerose, maar meer dan dat wist ik niet. Meer dan dat wílde ik ook niet weten.

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Evelien een (chronische) ziekte gekregen?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 apr '14 09:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  de dochter van mijn vriendin het ging afgelopen week niet zo goed ze is pas 30
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  truda.bankras do 1 mei '14 17:24

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook al 13 jaarMS
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jacky8 za 3 mei '14 17:56

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb zelf MS , ik weet dit sinds 2009 ! Als je dat te horen krijgt dan verandert in een seconde je leven en natuurlijk ook van je man ! Ik herkende veel in het verhaal van Evelien !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:44

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook ms vanaf 2003
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:47

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook MS al vanaf 2003 jammer genoeg.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:46

  Reactie: Ja, namelijk...
  Multiple sclerose
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  In 2007 de diagnose Ms gekregen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!