×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde

Vriendin 18: Evelien kreeg de diagnose MS én ontmoette haar grote liefde
29.04.2014 - Redactie Vriendin

In één week groot ongeluk én geluk.


In de week dat Evelien (35) de diagnose MS kreeg, leerde ze ook Arne (34) kennen. Verwarrend, want kun je je wel in een relatie storten als je niet weet hoe het over een jaar (of tien) met je gezondheid gaat? “Ik probeer niet in angst te leven voor de rolstoel die er misschien ooit gaat komen, en geniet nu meer van het leven.”

Evelien: “Ik kan me het moment nog goed herinneren waarop ik dacht: dit is raar. Ik werd ’s ochtends wakker en zag sneeuw met één oog: er dwarrelden witte vlekjes door mijn beeld. Ik dacht dat ik misschien niet goed had geslapen. Omdat het niet overging, werd in het ziekenhuis een scan gemaakt. Maar ze konden niets vinden. 2 jaar later kreeg ik nog zo’n rare klacht: mijn voeten voelden opeens als een slaapvoet. Een osteopaat die ik daarvoor bezocht, was degene die voor het eerst de term MS noemde. Ik schrok ervan. Mijn nicht in Canada en een tante in Deventer hebben ook multiple sclerose, maar meer dan dat wist ik niet. Meer dan dat wílde ik ook niet weten.

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Evelien een (chronische) ziekte gekregen?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 apr '14 09:23

  Reactie: Anders, namelijk...
  de dochter van mijn vriendin het ging afgelopen week niet zo goed ze is pas 30
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  truda.bankras do 1 mei '14 17:24

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook al 13 jaarMS
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jacky8 za 3 mei '14 17:56

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb zelf MS , ik weet dit sinds 2009 ! Als je dat te horen krijgt dan verandert in een seconde je leven en natuurlijk ook van je man ! Ik herkende veel in het verhaal van Evelien !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:44

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook ms vanaf 2003
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marga.fuchten za 3 mei '14 20:47

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb ook MS al vanaf 2003 jammer genoeg.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:46

  Reactie: Ja, namelijk...
  Multiple sclerose
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 jul '14 16:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  In 2007 de diagnose Ms gekregen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |