×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Annette viel 55 kilo af door een maagverkleining

Vriendin 15: Annette viel 55 kilo af door een maagverkleining
09.04.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb mijn leven weer terug’


Als je alle mogelijke diëten al hebt geprobeerd, maar het lukt maar niet om blijvend af te vallen, kun je daar behoorlijk van in de put raken. Annette (42) koos uiteindelijk voor een drastische maatregel: een maagverkleining. “Het was mijn redding. Want op deze manier wilde ik niet verder.”

Annette: “Als een dikke baby van 9 pond kwam ik ter wereld. Mijn jongere broertjes waren graatmager toen ze werden geboren en dat zijn ze altijd gebleven. Sterker nog, mijn ouders moesten alles uit de kast halen om hen aan het eten te krijgen. Waar ik het liefst 10 snoepjes wilde, waren zij tevreden met 1. Ik kon me bijna niet voorstellen dat we echt familie waren! De liefde voor lekker eten zat er bij mij dus al jong in. Ik heb veel zakgeld uitgegeven aan het bakkertje en de snoepwinkel tegenover de basisschool. Ik was best stevig als kind, maar pas op de middelbare school kreeg ik daar moeite mee.''

Lees het hele verhaal van Annette in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij net als Annette ook veel kilo afgevallen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W do 10 apr '14 15:32

  Reactie: Ja, namelijk:
  Niet zoveel als Annette maar nadat ik ontdekte dat k suikerziekte heb, ben ik ook flink afgevallen, en weeg nu nog maar 54 kilo, terwijl ik ruim 63 was. En dat is voor mijn lengte van 1.61 toch te weinig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca.kuypers.522 zo 13 apr '14 07:57

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ja ik ben een hoop afgevallen maar ook weer aangekomen. vorig jaar bandje eruit gehaals en daarna weer aangekomen. nu 16 mei een gastric bypass ik wil graag het boek winnen zodat ik er veel motivatie uit kan halen. ik hoop dat ik hem win.
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |