×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Annette viel 55 kilo af door een maagverkleining

Vriendin 15: Annette viel 55 kilo af door een maagverkleining
09.04.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb mijn leven weer terug’


Als je alle mogelijke diëten al hebt geprobeerd, maar het lukt maar niet om blijvend af te vallen, kun je daar behoorlijk van in de put raken. Annette (42) koos uiteindelijk voor een drastische maatregel: een maagverkleining. “Het was mijn redding. Want op deze manier wilde ik niet verder.”

Annette: “Als een dikke baby van 9 pond kwam ik ter wereld. Mijn jongere broertjes waren graatmager toen ze werden geboren en dat zijn ze altijd gebleven. Sterker nog, mijn ouders moesten alles uit de kast halen om hen aan het eten te krijgen. Waar ik het liefst 10 snoepjes wilde, waren zij tevreden met 1. Ik kon me bijna niet voorstellen dat we echt familie waren! De liefde voor lekker eten zat er bij mij dus al jong in. Ik heb veel zakgeld uitgegeven aan het bakkertje en de snoepwinkel tegenover de basisschool. Ik was best stevig als kind, maar pas op de middelbare school kreeg ik daar moeite mee.''

Lees het hele verhaal van Annette in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij net als Annette ook veel kilo afgevallen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W do 10 apr '14 15:32

  Reactie: Ja, namelijk:
  Niet zoveel als Annette maar nadat ik ontdekte dat k suikerziekte heb, ben ik ook flink afgevallen, en weeg nu nog maar 54 kilo, terwijl ik ruim 63 was. En dat is voor mijn lengte van 1.61 toch te weinig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca.kuypers.522 zo 13 apr '14 07:57

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ja ik ben een hoop afgevallen maar ook weer aangekomen. vorig jaar bandje eruit gehaals en daarna weer aangekomen. nu 16 mei een gastric bypass ik wil graag het boek winnen zodat ik er veel motivatie uit kan halen. ik hoop dat ik hem win.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |