×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op
05.03.2014 - Redactie Vriendin

‘Alle kinderen passen altijd in ons huis én in ons hart.’


Tiny (55) en haar man Gerard (55) bieden pleegkinderen al 32 jaar een liefdevol thuis. Inmiddels hebben ze al meer dan 130 pleegkinderen opgevangen. Sommigen bleven een paar dagen, anderen zeventien jaar. Tiny: “Ik ben heel blij als ik een kind een eindje op weg mag helpen in zijn leven.”

Tiny en haar man kregen 32 jaar geleden hun eerste dochter: Agka. Een jaar later werd Esmé geboren. Tiny: “Doordat onze dochters kort na elkaar kwamen, was ik veel thuis. Als Agka wakker was, deed Esmé haar slaapje en omgekeerd. Mensen dachten dat ik mijn handen vol had aan onze meiden, maar zelf vond ik het juist rustig. Ik was immers de drukte van een groot gezin gewend. Op een avond zag ik een documentaire over pleegzorg. Die greep me zo aan. Het leek mij heel natuurlijk om een kind op te vangen dat niet thuis kon wonen. Gerard werkt bij de politie en toen hij thuiskwam, vertelde ik honderduit wat ik op tv gezien had. Dat ik het zo triest vond dat er kinderen zijn die in een kindertehuis woonden, dat ik dat zo onpersoonlijk vond en dat er best nog een bedje in ons huis paste. Gerard hoefde ik gelukkig niet te overtuigen. Als wij een kind konden helpen, moesten we dat doen, vond hij.’’

Lees het hele verhaal van Tiny in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij zelf ook ervaring met pleegkinderen?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |