×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op
05.03.2014 - Redactie Vriendin

‘Alle kinderen passen altijd in ons huis én in ons hart.’


Tiny (55) en haar man Gerard (55) bieden pleegkinderen al 32 jaar een liefdevol thuis. Inmiddels hebben ze al meer dan 130 pleegkinderen opgevangen. Sommigen bleven een paar dagen, anderen zeventien jaar. Tiny: “Ik ben heel blij als ik een kind een eindje op weg mag helpen in zijn leven.”

Tiny en haar man kregen 32 jaar geleden hun eerste dochter: Agka. Een jaar later werd Esmé geboren. Tiny: “Doordat onze dochters kort na elkaar kwamen, was ik veel thuis. Als Agka wakker was, deed Esmé haar slaapje en omgekeerd. Mensen dachten dat ik mijn handen vol had aan onze meiden, maar zelf vond ik het juist rustig. Ik was immers de drukte van een groot gezin gewend. Op een avond zag ik een documentaire over pleegzorg. Die greep me zo aan. Het leek mij heel natuurlijk om een kind op te vangen dat niet thuis kon wonen. Gerard werkt bij de politie en toen hij thuiskwam, vertelde ik honderduit wat ik op tv gezien had. Dat ik het zo triest vond dat er kinderen zijn die in een kindertehuis woonden, dat ik dat zo onpersoonlijk vond en dat er best nog een bedje in ons huis paste. Gerard hoefde ik gelukkig niet te overtuigen. Als wij een kind konden helpen, moesten we dat doen, vond hij.’’

Lees het hele verhaal van Tiny in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij zelf ook ervaring met pleegkinderen?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |