×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op

Vriendin 10: Tiny ving 130 pleegkinderen op
05.03.2014 - Redactie Vriendin

‘Alle kinderen passen altijd in ons huis én in ons hart.’


Tiny (55) en haar man Gerard (55) bieden pleegkinderen al 32 jaar een liefdevol thuis. Inmiddels hebben ze al meer dan 130 pleegkinderen opgevangen. Sommigen bleven een paar dagen, anderen zeventien jaar. Tiny: “Ik ben heel blij als ik een kind een eindje op weg mag helpen in zijn leven.”

Tiny en haar man kregen 32 jaar geleden hun eerste dochter: Agka. Een jaar later werd Esmé geboren. Tiny: “Doordat onze dochters kort na elkaar kwamen, was ik veel thuis. Als Agka wakker was, deed Esmé haar slaapje en omgekeerd. Mensen dachten dat ik mijn handen vol had aan onze meiden, maar zelf vond ik het juist rustig. Ik was immers de drukte van een groot gezin gewend. Op een avond zag ik een documentaire over pleegzorg. Die greep me zo aan. Het leek mij heel natuurlijk om een kind op te vangen dat niet thuis kon wonen. Gerard werkt bij de politie en toen hij thuiskwam, vertelde ik honderduit wat ik op tv gezien had. Dat ik het zo triest vond dat er kinderen zijn die in een kindertehuis woonden, dat ik dat zo onpersoonlijk vond en dat er best nog een bedje in ons huis paste. Gerard hoefde ik gelukkig niet te overtuigen. Als wij een kind konden helpen, moesten we dat doen, vond hij.’’

Lees het hele verhaal van Tiny in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij zelf ook ervaring met pleegkinderen?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!