×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Sandra viel ruim 50 kilo af

Vriendin 9: Sandra viel ruim 50 kilo af
25.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik geniet: ik ben geen uitgeblust dikkerdje meer!’


Hoe ongelukkig ze ook met haar gewicht was, het lukte Sandra (43) maar niet om er iets aan te doen. Dankzij de steun van haar man Marco (46) en een confronterende uitspraak van haar zoon Dennis (8) is ze nu op haar streefgewicht. “Voor mijn zoon wilde ik een vrolijke, energieke moeder zijn.”

Sandra: “Rond mijn 20e ging ik een keer met vriendinnen naar het strand. Ik herinner me die dag alsof het gisteren was. Ik woog toen 90 kilo en durfde me op mijn handdoek niet te bewegen, terwijl mijn vriendinnen bij het water stonden te badmintonnen. Jaloers dacht ik: waarom heb ík niet zo’n lichaam? Ik wilde me het liefst verschuilen achter mijn handdoek. Hoe anders is dat nu. Laatst ging ik met mijn man en zoon naar het zwembad en stapte ik zelfverzekerd de kleedhokjes uit. In bikini nog wel! Een jaar geleden ben ik ruim vijftig kilo afgevallen en sindsdien voel ik me beter dan ooit.’’

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ben jij zelf ook veel kilo afgevallen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 27 feb '14 08:44

  Reactie: Ja
  Dank zij een maagverkleining in Mei 2012 ben ik 40 kilo afgevallen en kan ik gewoon weer in bikini.. Ik voel mij weer lekker in mijn vel zitten, heb minder las van kwaaltjes zoals versleten knieën, kan gewoon weer maatje 40/42 aan.. Heerlijk gewoon..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  cindy.bron do 27 feb '14 10:14

  Reactie: Nee
  Ik zou het wel heel graag willen. Ga ook zeker even lezen wat ze ervoor heeft gedaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  after-eden do 27 feb '14 10:56

  Reactie: Nee
  Ben wel hard bezig wat kilo's kwijt te raken. Maar het is zó moeilijk! Snel lezen hoe Sandra het gedaan heeft!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen do 27 feb '14 10:58

  Reactie: Nee
  nee het lukt mij niet heb veel medicjnen waar k aan van ben aangekomen en mijn schiltklier werkt te snel van 56 kl naar 85 kl heb al wat traantjes gelaten voel me zo vet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Claudia Jansen do 13 mrt '14 12:55

  Reactie: Ja
  Op dit moment ben ik zelf net 40 kilo afgevallen, maar ik word een beetje verdrietig van het verhaal van Sandra. In tegenstelling tot haar voelde ik mezelf geen uitgeblust dikkerdje en deed ik wel alles met mijn kinderen wat ik wilde. Pech voor die mensen die er wat van wilden denken! Aan alle mensen die me nu vragen of ik me zó goed voel, leg ik uit dat ik me hiervoor ook prima voelde. Tuurlijk, het gaat allemaal net iets makkelijker en er is wat leukere kleding te koop, maar in mijn geval (en ook dat van Sandra) is dat altijd een keuze geweest. Ik heb altijd de keuze gehad om minder te snoepen en/of gezonder te eten. Wat ik ook erg jammer vind is dat er echt een negatief beeld wordt neergezet van zwaardere vrouwen. Niet durven te zwemmen, geen aandacht krijgen van de mannen, etc. Zelf heb ik hier nooit moeite mee gehad en ik denk dat dit voor een groot deel aan je persoonlijkheid ligt, i.p.v. aan je uiterlijk. Hopelijk zijn er geen meiden met een eetstoornis die dit verhaal lezen! Wat ik ook vervelend vind zijn mensen die je nu opeens gaan aanspreken (wat zie je er goed uit!). Ik ben nog steeds mezelf, niks veranderd, en dat wil ik ook graag blijven. Alleen met 40 kilo minder mee te sjouwen. Sandra, respect voor jou hoor. Ik denk dat we hetzelfde dieet gevolgd hebben en van hetzelfde gewicht gekomen zijn. Het is alleen jammer dat je verhaal vrij negatief overkomt.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |