×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Sandra viel ruim 50 kilo af

Vriendin 9: Sandra viel ruim 50 kilo af
25.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik geniet: ik ben geen uitgeblust dikkerdje meer!’


Hoe ongelukkig ze ook met haar gewicht was, het lukte Sandra (43) maar niet om er iets aan te doen. Dankzij de steun van haar man Marco (46) en een confronterende uitspraak van haar zoon Dennis (8) is ze nu op haar streefgewicht. “Voor mijn zoon wilde ik een vrolijke, energieke moeder zijn.”

Sandra: “Rond mijn 20e ging ik een keer met vriendinnen naar het strand. Ik herinner me die dag alsof het gisteren was. Ik woog toen 90 kilo en durfde me op mijn handdoek niet te bewegen, terwijl mijn vriendinnen bij het water stonden te badmintonnen. Jaloers dacht ik: waarom heb ík niet zo’n lichaam? Ik wilde me het liefst verschuilen achter mijn handdoek. Hoe anders is dat nu. Laatst ging ik met mijn man en zoon naar het zwembad en stapte ik zelfverzekerd de kleedhokjes uit. In bikini nog wel! Een jaar geleden ben ik ruim vijftig kilo afgevallen en sindsdien voel ik me beter dan ooit.’’

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ben jij zelf ook veel kilo afgevallen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 27 feb '14 08:44

  Reactie: Ja
  Dank zij een maagverkleining in Mei 2012 ben ik 40 kilo afgevallen en kan ik gewoon weer in bikini.. Ik voel mij weer lekker in mijn vel zitten, heb minder las van kwaaltjes zoals versleten knieën, kan gewoon weer maatje 40/42 aan.. Heerlijk gewoon..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  cindy.bron do 27 feb '14 10:14

  Reactie: Nee
  Ik zou het wel heel graag willen. Ga ook zeker even lezen wat ze ervoor heeft gedaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  after-eden do 27 feb '14 10:56

  Reactie: Nee
  Ben wel hard bezig wat kilo's kwijt te raken. Maar het is zó moeilijk! Snel lezen hoe Sandra het gedaan heeft!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen do 27 feb '14 10:58

  Reactie: Nee
  nee het lukt mij niet heb veel medicjnen waar k aan van ben aangekomen en mijn schiltklier werkt te snel van 56 kl naar 85 kl heb al wat traantjes gelaten voel me zo vet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Claudia Jansen do 13 mrt '14 12:55

  Reactie: Ja
  Op dit moment ben ik zelf net 40 kilo afgevallen, maar ik word een beetje verdrietig van het verhaal van Sandra. In tegenstelling tot haar voelde ik mezelf geen uitgeblust dikkerdje en deed ik wel alles met mijn kinderen wat ik wilde. Pech voor die mensen die er wat van wilden denken! Aan alle mensen die me nu vragen of ik me zó goed voel, leg ik uit dat ik me hiervoor ook prima voelde. Tuurlijk, het gaat allemaal net iets makkelijker en er is wat leukere kleding te koop, maar in mijn geval (en ook dat van Sandra) is dat altijd een keuze geweest. Ik heb altijd de keuze gehad om minder te snoepen en/of gezonder te eten. Wat ik ook erg jammer vind is dat er echt een negatief beeld wordt neergezet van zwaardere vrouwen. Niet durven te zwemmen, geen aandacht krijgen van de mannen, etc. Zelf heb ik hier nooit moeite mee gehad en ik denk dat dit voor een groot deel aan je persoonlijkheid ligt, i.p.v. aan je uiterlijk. Hopelijk zijn er geen meiden met een eetstoornis die dit verhaal lezen! Wat ik ook vervelend vind zijn mensen die je nu opeens gaan aanspreken (wat zie je er goed uit!). Ik ben nog steeds mezelf, niks veranderd, en dat wil ik ook graag blijven. Alleen met 40 kilo minder mee te sjouwen. Sandra, respect voor jou hoor. Ik denk dat we hetzelfde dieet gevolgd hebben en van hetzelfde gewicht gekomen zijn. Het is alleen jammer dat je verhaal vrij negatief overkomt.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |