×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Anouschka’s tweeling werd veel te vroeg geboren

Vriendin 8: Anouschka’s tweeling werd veel te vroeg geboren
19.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Wat?! Nu al aan het werk? Mijn baby’s zijn net thuis’


De veel te vroeg geboren tweeling van Anouschka (24) was nog maar net uit het ziekenhuis, toen haar werkgever meldde dat haar verlof bijna afgelopen was. “Ik was met stomheid geslagen... Werk was wel het laatste waar ik aan dacht.”

“Met 26 weken had ik een echo gepland staan. Daar vertelde ik hoe ik me voelde, maar de echo zag er prima uit. Onze zoon en dochter deden het goed. Toch bleef ik bezorgd. De gynaecoloog maakte een extra inwendige echo om ons gerust te stellen. Toen bleek dat mijn baarmoederhals verkort was: een voorbode van ontsluiting.”

Lees het hele verhaal van Anouschka in Vriendin 8 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij iemand in je omgeving waarbij zijn of haar kindje ook veel te vroeg geboren is?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  liandaz wo 19 feb '14 17:13

  Reactie: Ja
  Dit is al jaren geleden gebeeurt. De baby in kwestie is nu een gezonde knul van 18 jaar
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 20 feb '14 07:14

   Het gaat hier niet om 1 knul maar om een tweeling bestaande uit een jongen en meisje.. & ze zijn nog niet eens een jaar! Dus, je hebt de verkeerde voor je!

  • Dit is niet ok!

   anouschka.sahabuddin do 20 feb '14 21:26

   Uhm, ze zijn toch echt nog maar een half jaar. En van mij.

 • Dit is niet ok!

  mamak77 vr 21 feb '14 07:24

  Reactie: Ja
  Hier ook een tweeling, geboren met 24 wkn. Ik had het 'geluk' dat mijn werkgever me maar lastig vond en mijn contract niet verlengde. Ik had dus erg lang verlof Hierdoor kon ik wel alle tijd en aandacht geven aan de kinderen. Gelukkig is de VOC de politiek aan het wakker schudden om de regelingen betreffende verlof aan te passen na een vroeggeboorte. Het is zo'n intens heftige periode! Hoe gaat het nu met je kanjers?
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   anouschka.sahabuddin ma 24 feb '14 21:29

   Het gaat heel erg goed! Zijn inmiddels alweer ruim een half jaar (3,5 gecorrigeerd). Finn heeft nog steeds een sonde, wat wel veel werk is, maar verder niet veel spannends. 24 weken, dat is net op het randje he? Hoe oud zijn ze nu? En alles goed met ze?

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |