×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Anouschka’s tweeling werd veel te vroeg geboren

Vriendin 8: Anouschka’s tweeling werd veel te vroeg geboren
19.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Wat?! Nu al aan het werk? Mijn baby’s zijn net thuis’


De veel te vroeg geboren tweeling van Anouschka (24) was nog maar net uit het ziekenhuis, toen haar werkgever meldde dat haar verlof bijna afgelopen was. “Ik was met stomheid geslagen... Werk was wel het laatste waar ik aan dacht.”

“Met 26 weken had ik een echo gepland staan. Daar vertelde ik hoe ik me voelde, maar de echo zag er prima uit. Onze zoon en dochter deden het goed. Toch bleef ik bezorgd. De gynaecoloog maakte een extra inwendige echo om ons gerust te stellen. Toen bleek dat mijn baarmoederhals verkort was: een voorbode van ontsluiting.”

Lees het hele verhaal van Anouschka in Vriendin 8 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij iemand in je omgeving waarbij zijn of haar kindje ook veel te vroeg geboren is?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  liandaz wo 19 feb '14 17:13

  Reactie: Ja
  Dit is al jaren geleden gebeeurt. De baby in kwestie is nu een gezonde knul van 18 jaar
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 20 feb '14 07:14

   Het gaat hier niet om 1 knul maar om een tweeling bestaande uit een jongen en meisje.. & ze zijn nog niet eens een jaar! Dus, je hebt de verkeerde voor je!

  • Dit is niet ok!

   anouschka.sahabuddin do 20 feb '14 21:26

   Uhm, ze zijn toch echt nog maar een half jaar. En van mij.

 • Dit is niet ok!

  mamak77 vr 21 feb '14 07:24

  Reactie: Ja
  Hier ook een tweeling, geboren met 24 wkn. Ik had het 'geluk' dat mijn werkgever me maar lastig vond en mijn contract niet verlengde. Ik had dus erg lang verlof Hierdoor kon ik wel alle tijd en aandacht geven aan de kinderen. Gelukkig is de VOC de politiek aan het wakker schudden om de regelingen betreffende verlof aan te passen na een vroeggeboorte. Het is zo'n intens heftige periode! Hoe gaat het nu met je kanjers?
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   anouschka.sahabuddin ma 24 feb '14 21:29

   Het gaat heel erg goed! Zijn inmiddels alweer ruim een half jaar (3,5 gecorrigeerd). Finn heeft nog steeds een sonde, wat wel veel werk is, maar verder niet veel spannends. 24 weken, dat is net op het randje he? Hoe oud zijn ze nu? En alles goed met ze?

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |