×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 7: Is het mijn schildklier?

Vriendin 7: Is het mijn schildklier?
12.02.2014 -

Bij vage klachten denk je niet meteen aan je schildklier, terwijl die toch de oorzaak kan zijn. Van slecht slapen tot dunner wordend haar: de klachten, de feiten én de oplossingen op een rij.


Iedereen is weleens down of slaapt een tijdje wat slechter. Of je loopt juist rond met het gevoel geen rust te hebben. Misschien ben je er al mee naar de huisarts gegaan en kwam je terug met een slaappil of het advies om wat meer te sporten? Tot zover niets aan de hand. En misschien ben je ermee geholpen. Maar blijf je last houden van je klachten, of heb je er ineens andere symptomen bij gekregen, zoals heel veel dorst of steenkoude handen en voeten, dan heeft je huisarts (en jijzelf) misschien het totaalplaatje gemist: het zou namelijk ook je schildklier kunnen zijn.

 

 

 

Lees meer tips en oplossingen in Vriendin 7 en praat mee op het forum.

Foto: iStock.

Plaats een reactie

Heb jij last van een te snel of te traag werkende schildklier?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  71kampmeijer wo 12 feb '14 20:32

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik had schildklierkanker, dus helemaal geen schildklier meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Zeemeeuwtje za 15 feb '14 17:23

  Reactie: Ja, ik heb last van een traag werkende schildklier
  6 Weken na mijn geboorte kwamen ze erachter, dat mijn schildklier helemaal niet werkte. In 1965 had je nog geen hielprik, maar toen ze het eenmaal wisten en ik de juiste medicijnen kreeg, knapte ik zienderogen op. O.K., ik moet iedere 6 maanden even laten bloedprikken en elke ochtend mediciijnen slikken (1 tabletje), maar dat ik dan ook de enige "hinder", verder kan en mag ik in principe alles.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |