×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 7: Is het mijn schildklier?

Vriendin 7: Is het mijn schildklier?
12.02.2014 -

Bij vage klachten denk je niet meteen aan je schildklier, terwijl die toch de oorzaak kan zijn. Van slecht slapen tot dunner wordend haar: de klachten, de feiten én de oplossingen op een rij.


Iedereen is weleens down of slaapt een tijdje wat slechter. Of je loopt juist rond met het gevoel geen rust te hebben. Misschien ben je er al mee naar de huisarts gegaan en kwam je terug met een slaappil of het advies om wat meer te sporten? Tot zover niets aan de hand. En misschien ben je ermee geholpen. Maar blijf je last houden van je klachten, of heb je er ineens andere symptomen bij gekregen, zoals heel veel dorst of steenkoude handen en voeten, dan heeft je huisarts (en jijzelf) misschien het totaalplaatje gemist: het zou namelijk ook je schildklier kunnen zijn.

 

 

 

Lees meer tips en oplossingen in Vriendin 7 en praat mee op het forum.

Foto: iStock.

Plaats een reactie

Heb jij last van een te snel of te traag werkende schildklier?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  71kampmeijer wo 12 feb '14 20:32

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik had schildklierkanker, dus helemaal geen schildklier meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Zeemeeuwtje za 15 feb '14 17:23

  Reactie: Ja, ik heb last van een traag werkende schildklier
  6 Weken na mijn geboorte kwamen ze erachter, dat mijn schildklier helemaal niet werkte. In 1965 had je nog geen hielprik, maar toen ze het eenmaal wisten en ik de juiste medicijnen kreeg, knapte ik zienderogen op. O.K., ik moet iedere 6 maanden even laten bloedprikken en elke ochtend mediciijnen slikken (1 tabletje), maar dat ik dan ook de enige "hinder", verder kan en mag ik in principe alles.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |