×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje
21.01.2014 -

‘Ik was onverwacht zwanger... op mijn 47ste!’


Louisa (50) schrok, toen ze op haar 47ste zwanger bleek. Ze had twee volwassen kinderen en in haar leven was eigenlijk geen plaats voor een baby. Drie jaar later is ze dolgelukkig met haar zoontje. “Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen van in de veertig die voor een kind willen gaan.”

Louisa: ‘‘Vlak voor mijn 47ste verjaardag voelde ik me al een tijd niet lekker. Ik had last van mijn buik, transpireerde veel en was erg moe. Het is vast de overgang, dacht ik, maar ik liet toch even bloed prikken bij de huisarts. Na een paar dagen belde zij op met de uitslag: ‘Er zitten zwangerschapshormonen in je bloed, je bent misschien wel in verwachting.’ Ik dacht dat ze een grapje maakte en barstte meteen in lachen uit. Dit was te gek voor woorden! Ze stuurde me voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Nog geen uur later lag ik bij de gynaecoloog om mijn buik, die onder mijn navel vrij hard aanvoelde, te laten onderzoeken. Ik was bezorgd; was het een vleesboom of misschien een kwaadaardig gezwel? Maar toen er op de monitor twee handen en beentjes verschenen die vrolijk in de lucht staken, zei de gynaecoloog doodleuk: ‘Gefeliciteerd, je bent dertien weken zwanger.’ Ik schrok me wild en keek haar geschrokken aan. ‘Dat klopt niet,’ riep ik in paniek, ‘die echo is van de vorige patiënt!’ Pas na een paar minuten realiseerde ik me dat er echt een baby in mijn buik zat en ging er van alles door me heen. Wat zou mijn vriend, met wie ik pas sinds kort een relatie had, ervan zeggen?”

Lees het hele verhaal van Louisa in Vriendin 4 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij ook op latere leeftijd nog een kind gekregen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 21 jan '14 19:37

  Reactie: Nee
  Nee, maar ik was op die leeftijd wel ineens van mijn cyclus af dus geen menstruatie meer gehad .Was net 40 a 42 jaar toen ik veel overgangsklachten kreeg . Dus ja kan als vrouw ook minder vruchtbaar zijn of zelfs helemaal niet meer .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fladder74 wo 22 jan '14 17:35

  Reactie: Nee
  Heerlijk toch als je op die leeftijd nog zo'n wonder mag krijgen. Ik ben 39 en momenteel 30 weken zwanger van ons eerste kind. Ik vind het een wonder en een voorrecht dat ik ondanks mijn leeftijd nog mama mag worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 23 jan '14 08:38

  Reactie: Ja
  In 2de huwelijk kinderwens. leek niet te lukken(op natuurlijke manier). Wens opgegeven en later onverwacht toch zwanger. Toen 41 jaar. Nu is mijn dochter al weer 11 jaar.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 27 jan '14 08:45

  Reactie: Nee
  Nee gelukkig niet. Heb na 2 miskramen en 2 gezonde kinderen, me laten steriliseren. De teleurstellingen na de miskramen is enorm.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!