×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje
21.01.2014 -

‘Ik was onverwacht zwanger... op mijn 47ste!’


Louisa (50) schrok, toen ze op haar 47ste zwanger bleek. Ze had twee volwassen kinderen en in haar leven was eigenlijk geen plaats voor een baby. Drie jaar later is ze dolgelukkig met haar zoontje. “Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen van in de veertig die voor een kind willen gaan.”

Louisa: ‘‘Vlak voor mijn 47ste verjaardag voelde ik me al een tijd niet lekker. Ik had last van mijn buik, transpireerde veel en was erg moe. Het is vast de overgang, dacht ik, maar ik liet toch even bloed prikken bij de huisarts. Na een paar dagen belde zij op met de uitslag: ‘Er zitten zwangerschapshormonen in je bloed, je bent misschien wel in verwachting.’ Ik dacht dat ze een grapje maakte en barstte meteen in lachen uit. Dit was te gek voor woorden! Ze stuurde me voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Nog geen uur later lag ik bij de gynaecoloog om mijn buik, die onder mijn navel vrij hard aanvoelde, te laten onderzoeken. Ik was bezorgd; was het een vleesboom of misschien een kwaadaardig gezwel? Maar toen er op de monitor twee handen en beentjes verschenen die vrolijk in de lucht staken, zei de gynaecoloog doodleuk: ‘Gefeliciteerd, je bent dertien weken zwanger.’ Ik schrok me wild en keek haar geschrokken aan. ‘Dat klopt niet,’ riep ik in paniek, ‘die echo is van de vorige patiënt!’ Pas na een paar minuten realiseerde ik me dat er echt een baby in mijn buik zat en ging er van alles door me heen. Wat zou mijn vriend, met wie ik pas sinds kort een relatie had, ervan zeggen?”

Lees het hele verhaal van Louisa in Vriendin 4 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij ook op latere leeftijd nog een kind gekregen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 21 jan '14 19:37

  Reactie: Nee
  Nee, maar ik was op die leeftijd wel ineens van mijn cyclus af dus geen menstruatie meer gehad .Was net 40 a 42 jaar toen ik veel overgangsklachten kreeg . Dus ja kan als vrouw ook minder vruchtbaar zijn of zelfs helemaal niet meer .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fladder74 wo 22 jan '14 17:35

  Reactie: Nee
  Heerlijk toch als je op die leeftijd nog zo'n wonder mag krijgen. Ik ben 39 en momenteel 30 weken zwanger van ons eerste kind. Ik vind het een wonder en een voorrecht dat ik ondanks mijn leeftijd nog mama mag worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 23 jan '14 08:38

  Reactie: Ja
  In 2de huwelijk kinderwens. leek niet te lukken(op natuurlijke manier). Wens opgegeven en later onverwacht toch zwanger. Toen 41 jaar. Nu is mijn dochter al weer 11 jaar.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 27 jan '14 08:45

  Reactie: Nee
  Nee gelukkig niet. Heb na 2 miskramen en 2 gezonde kinderen, me laten steriliseren. De teleurstellingen na de miskramen is enorm.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |