×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje
21.01.2014 -

‘Ik was onverwacht zwanger... op mijn 47ste!’


Louisa (50) schrok, toen ze op haar 47ste zwanger bleek. Ze had twee volwassen kinderen en in haar leven was eigenlijk geen plaats voor een baby. Drie jaar later is ze dolgelukkig met haar zoontje. “Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen van in de veertig die voor een kind willen gaan.”

Louisa: ‘‘Vlak voor mijn 47ste verjaardag voelde ik me al een tijd niet lekker. Ik had last van mijn buik, transpireerde veel en was erg moe. Het is vast de overgang, dacht ik, maar ik liet toch even bloed prikken bij de huisarts. Na een paar dagen belde zij op met de uitslag: ‘Er zitten zwangerschapshormonen in je bloed, je bent misschien wel in verwachting.’ Ik dacht dat ze een grapje maakte en barstte meteen in lachen uit. Dit was te gek voor woorden! Ze stuurde me voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Nog geen uur later lag ik bij de gynaecoloog om mijn buik, die onder mijn navel vrij hard aanvoelde, te laten onderzoeken. Ik was bezorgd; was het een vleesboom of misschien een kwaadaardig gezwel? Maar toen er op de monitor twee handen en beentjes verschenen die vrolijk in de lucht staken, zei de gynaecoloog doodleuk: ‘Gefeliciteerd, je bent dertien weken zwanger.’ Ik schrok me wild en keek haar geschrokken aan. ‘Dat klopt niet,’ riep ik in paniek, ‘die echo is van de vorige patiënt!’ Pas na een paar minuten realiseerde ik me dat er echt een baby in mijn buik zat en ging er van alles door me heen. Wat zou mijn vriend, met wie ik pas sinds kort een relatie had, ervan zeggen?”

Lees het hele verhaal van Louisa in Vriendin 4 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij ook op latere leeftijd nog een kind gekregen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 21 jan '14 19:37

  Reactie: Nee
  Nee, maar ik was op die leeftijd wel ineens van mijn cyclus af dus geen menstruatie meer gehad .Was net 40 a 42 jaar toen ik veel overgangsklachten kreeg . Dus ja kan als vrouw ook minder vruchtbaar zijn of zelfs helemaal niet meer .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fladder74 wo 22 jan '14 17:35

  Reactie: Nee
  Heerlijk toch als je op die leeftijd nog zo'n wonder mag krijgen. Ik ben 39 en momenteel 30 weken zwanger van ons eerste kind. Ik vind het een wonder en een voorrecht dat ik ondanks mijn leeftijd nog mama mag worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 23 jan '14 08:38

  Reactie: Ja
  In 2de huwelijk kinderwens. leek niet te lukken(op natuurlijke manier). Wens opgegeven en later onverwacht toch zwanger. Toen 41 jaar. Nu is mijn dochter al weer 11 jaar.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 27 jan '14 08:45

  Reactie: Nee
  Nee gelukkig niet. Heb na 2 miskramen en 2 gezonde kinderen, me laten steriliseren. De teleurstellingen na de miskramen is enorm.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |