×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen
14.01.2014 -

‘Ik ben nog niet klaar met leven’.


Twee jaar geleden werd ontdekt dat Sandra (38) een zeldzame longziekte heeft. In afwachting van een longtransplantatie doet ze alles om een normaal leven te leiden. Voor zichzelf, maar ook voor haar man Stephan (41) en dochters Elfie (13) en Fay (10). “In ons gezin ligt de nadruk niet op mijn ziekte. Die ligt op het nu. Totdat ik nieuwe longen krijg, genieten wij van elke dag die er is.”

Sandra: “Het gebeurde steeds vaker dat ik mijn kleuters op school aan het voorlezen was en ik niet genoeg lucht had om de hele zin in één keer af te maken. En ik kon mijn meiden Elfie en Fay niet meer bijhouden op de fiets. Ik begreep er niets van. Wat was er toch met me aan de hand? Toch kwam het geen moment bij me op dat ik misschien ziek was. Ik hoestte veel, had het benauwd en was ontzettend moe. Maar ik kon steeds een nieuwe reden verzinnen waarom het niet zo lekker ging. Ik had een drukke baan als kleuterjuf, zorgde thuis voor twee kleine kinderen, we waren net verhuisd… Ik had het heel druk. Het was vast stress, dat kon niet anders. Maar omdat ik klachten bleef houden, ging ik op een dag toch naar de huisarts. Hij stuurde me door naar het ziekenhuis. Daar werd mijn longinhoud gemeten, die was maar vijftig procent. Ik kreeg onderzoek na onderzoek. Maar de artsen konden geen oorzaak vinden voor mijn kleine longinhoud.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wacht jij ook op een orgaantransplantatie?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 19 jan '14 18:14

  Reactie: Nee
  Maar ik hoop voor Sandra dat er snel een nieuwe long komt voor haar. Ze heeft nog een heel leven voor zich. Veel sterkte voor haar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 23 jan '14 13:47

  Reactie: Nee
  Ik had een broer die wachte wel op donorlongen wat het was al te laat. Dat is nu al weer 12 jaar geleden.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |