×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen
14.01.2014 -

‘Ik ben nog niet klaar met leven’.


Twee jaar geleden werd ontdekt dat Sandra (38) een zeldzame longziekte heeft. In afwachting van een longtransplantatie doet ze alles om een normaal leven te leiden. Voor zichzelf, maar ook voor haar man Stephan (41) en dochters Elfie (13) en Fay (10). “In ons gezin ligt de nadruk niet op mijn ziekte. Die ligt op het nu. Totdat ik nieuwe longen krijg, genieten wij van elke dag die er is.”

Sandra: “Het gebeurde steeds vaker dat ik mijn kleuters op school aan het voorlezen was en ik niet genoeg lucht had om de hele zin in één keer af te maken. En ik kon mijn meiden Elfie en Fay niet meer bijhouden op de fiets. Ik begreep er niets van. Wat was er toch met me aan de hand? Toch kwam het geen moment bij me op dat ik misschien ziek was. Ik hoestte veel, had het benauwd en was ontzettend moe. Maar ik kon steeds een nieuwe reden verzinnen waarom het niet zo lekker ging. Ik had een drukke baan als kleuterjuf, zorgde thuis voor twee kleine kinderen, we waren net verhuisd… Ik had het heel druk. Het was vast stress, dat kon niet anders. Maar omdat ik klachten bleef houden, ging ik op een dag toch naar de huisarts. Hij stuurde me door naar het ziekenhuis. Daar werd mijn longinhoud gemeten, die was maar vijftig procent. Ik kreeg onderzoek na onderzoek. Maar de artsen konden geen oorzaak vinden voor mijn kleine longinhoud.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wacht jij ook op een orgaantransplantatie?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 19 jan '14 18:14

  Reactie: Nee
  Maar ik hoop voor Sandra dat er snel een nieuwe long komt voor haar. Ze heeft nog een heel leven voor zich. Veel sterkte voor haar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 23 jan '14 13:47

  Reactie: Nee
  Ik had een broer die wachte wel op donorlongen wat het was al te laat. Dat is nu al weer 12 jaar geleden.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |