×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen

Vriendin 3: Sandra wacht op donorlongen
14.01.2014 -

‘Ik ben nog niet klaar met leven’.


Twee jaar geleden werd ontdekt dat Sandra (38) een zeldzame longziekte heeft. In afwachting van een longtransplantatie doet ze alles om een normaal leven te leiden. Voor zichzelf, maar ook voor haar man Stephan (41) en dochters Elfie (13) en Fay (10). “In ons gezin ligt de nadruk niet op mijn ziekte. Die ligt op het nu. Totdat ik nieuwe longen krijg, genieten wij van elke dag die er is.”

Sandra: “Het gebeurde steeds vaker dat ik mijn kleuters op school aan het voorlezen was en ik niet genoeg lucht had om de hele zin in één keer af te maken. En ik kon mijn meiden Elfie en Fay niet meer bijhouden op de fiets. Ik begreep er niets van. Wat was er toch met me aan de hand? Toch kwam het geen moment bij me op dat ik misschien ziek was. Ik hoestte veel, had het benauwd en was ontzettend moe. Maar ik kon steeds een nieuwe reden verzinnen waarom het niet zo lekker ging. Ik had een drukke baan als kleuterjuf, zorgde thuis voor twee kleine kinderen, we waren net verhuisd… Ik had het heel druk. Het was vast stress, dat kon niet anders. Maar omdat ik klachten bleef houden, ging ik op een dag toch naar de huisarts. Hij stuurde me door naar het ziekenhuis. Daar werd mijn longinhoud gemeten, die was maar vijftig procent. Ik kreeg onderzoek na onderzoek. Maar de artsen konden geen oorzaak vinden voor mijn kleine longinhoud.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wacht jij ook op een orgaantransplantatie?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 19 jan '14 18:14

  Reactie: Nee
  Maar ik hoop voor Sandra dat er snel een nieuwe long komt voor haar. Ze heeft nog een heel leven voor zich. Veel sterkte voor haar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yolandafaber do 23 jan '14 13:47

  Reactie: Nee
  Ik had een broer die wachte wel op donorlongen wat het was al te laat. Dat is nu al weer 12 jaar geleden.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!