×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Het voortdenderende leven van actrice Angela Schijf

Vriendin 3: Het voortdenderende leven van actrice Angela Schijf
14.01.2014 -

‘En toen ineens was ik actrice’


Veertien jaar was ze, toen ze voor het eerst voor de televisiecamera stond. Op haar 22ste trouwde ze al en twee jaar later werd ze moeder. Angela Schijf (34): “Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, lijkt het wel of ik haast had.”

Je hebt drie dochters: Bloem (9), Mensje (7) en Zus (1). Hoe combineer je jouw onregelmatige baan met de zorg voor je kinderen?
“Natuurlijk is het best heftig om zo veel van je gezin weg te zijn. Maar het is niet anders, ik zet de knop om. Ik werk veel, maar soms neem ik, zoals nu, heel bewust een paar maanden geen werk aan. Dan ben ik een suffe huismoeder. De meiden bloeien dan meteen op, alles loopt gestroomlijnd. Moeders organiseert het allemaal wel. Daarom bekijk ik de combinatie werk en gezin maar per moment. Ik ben geen doemdenker, problemen zijn er om opgelost te worden. Uiteindelijk loopt het altijd prima. Het scheelt dat ik een appartement in Amsterdam heb. Dat was echt een cadeautje aan mezelf. Als je veel weg bent, geeft het ongelooflijk veel rust als je je eigen plek hebt, en niet uit koffers hoeft te leven. Ik ben trouwens nooit alleen, mijn jongste sleep ik overal mee naartoe. De oudere meiden hebben hun eigen leven in Antwerpen, en hun school, maar zo’n heel kleintje moet bij haar moeder zijn, vind ik. Ook al is er thuis in België een superpapa.”

Lees het hele interview met Angela Schijf in Vriendin 3.

Plaats een reactie

Waar ken jij Angela Schijf van?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk di 14 jan '14 12:40

  Reactie: Van GTST
  Gtst. Ik wist niet dat ze in oppassen heeft gespeeld...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  baliemiep55 di 14 jan '14 20:45

  Reactie: Van Flikken Maastricht
  Ik vind het een toffe meid in flikken maastricht,maar ook in de serie oppassen met de twee opa,s was ze al leuk.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |