×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Het voortdenderende leven van actrice Angela Schijf

Vriendin 3: Het voortdenderende leven van actrice Angela Schijf
14.01.2014 -

‘En toen ineens was ik actrice’


Veertien jaar was ze, toen ze voor het eerst voor de televisiecamera stond. Op haar 22ste trouwde ze al en twee jaar later werd ze moeder. Angela Schijf (34): “Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, lijkt het wel of ik haast had.”

Je hebt drie dochters: Bloem (9), Mensje (7) en Zus (1). Hoe combineer je jouw onregelmatige baan met de zorg voor je kinderen?
“Natuurlijk is het best heftig om zo veel van je gezin weg te zijn. Maar het is niet anders, ik zet de knop om. Ik werk veel, maar soms neem ik, zoals nu, heel bewust een paar maanden geen werk aan. Dan ben ik een suffe huismoeder. De meiden bloeien dan meteen op, alles loopt gestroomlijnd. Moeders organiseert het allemaal wel. Daarom bekijk ik de combinatie werk en gezin maar per moment. Ik ben geen doemdenker, problemen zijn er om opgelost te worden. Uiteindelijk loopt het altijd prima. Het scheelt dat ik een appartement in Amsterdam heb. Dat was echt een cadeautje aan mezelf. Als je veel weg bent, geeft het ongelooflijk veel rust als je je eigen plek hebt, en niet uit koffers hoeft te leven. Ik ben trouwens nooit alleen, mijn jongste sleep ik overal mee naartoe. De oudere meiden hebben hun eigen leven in Antwerpen, en hun school, maar zo’n heel kleintje moet bij haar moeder zijn, vind ik. Ook al is er thuis in België een superpapa.”

Lees het hele interview met Angela Schijf in Vriendin 3.

Plaats een reactie

Waar ken jij Angela Schijf van?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk di 14 jan '14 12:40

  Reactie: Van GTST
  Gtst. Ik wist niet dat ze in oppassen heeft gespeeld...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  baliemiep55 di 14 jan '14 20:45

  Reactie: Van Flikken Maastricht
  Ik vind het een toffe meid in flikken maastricht,maar ook in de serie oppassen met de twee opa,s was ze al leuk.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |