×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Daniëlle en Steven hebben een gezin dankzij een zaaddonor

Vriendin 2: Daniëlle en Steven hebben een gezin dankzij een zaaddonor
08.01.2014 -

Als samen een kind krijgen niet lukt


Hun gezin is alles voor Daniëlle (30) en Steven (42). Dankzij een zaaddonor kregen ze drie kinderen: Mees (2,5) en de tweeling Pim en Fiene (4 maanden). “Niet iedereen begrijpt de keuze voor een zaaddonor. Maar ach, in praktijk is Steven gewoon de vader!”

Daniëlle: “Steven en ik waren pas een half jaar samen toen ik mijn Mirena-spiraaltje liet verwijderen omdat ik last had van de bijwerkingen. We besloten het op z’n beloop te laten; we waren gek op elkaar en wilden allebei graag kinderen. Maar een half jaar later was ik nog maar één keer ongesteld geworden. De huisarts verwees me door naar de gynaecoloog, die na een onderzoek zei dat ik leed aan PCOS, het polycysteus ovariumsyndroom. Bij PCOS blijft de eisprong, en dus ook de menstruatie, gedurende langere periodes uit en dat vermindert de vruchtbaarheid. Ze konden proberen om met medicatie een cyclus op te wekken, maar dan wilden ze wel eerst zeker weten dat bij Steven alles in orde was. Daarom zou hij een zaad- en een bloedonderzoek krijgen. Steven is geboren met een hazelip. Nu we toch al zo uitgebreid onderzocht werden, wilden we ook graag weten of dit erfelijk was. Daarom werd er bij hem meteen bloed afgenomen voor een DNA-onderzoek.”

Lees het hele verhaal van Daniëlle in Vriendin 2 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Daniëlle kinderen van een donor?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |