×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: een woningbrand vernietigde het droomhuis van Teunie en haar gezin

Vriendin 2: een woningbrand vernietigde het droomhuis van Teunie en haar gezin
07.01.2014 -

‘We verloren alles toen onze boerderij in vlammen opging’


Vorig jaar brandde de prachtige woonboerderij van Teunie (49) en haar man Leo tot de grond toe af. Ze raakten alles kwijt. Met veel hulp van andere mensen pakken ze het leven beetje bij beetje weer op. “Ik moet positief blijven en wil vooruit blijven kijken.”

Teunie: “Op dinsdagochtend 14 mei 2013 gebeurde het. Er was niemand thuis. Een buurjongen zag de vlammen uit het dak slaan en alarmeerde de brandweer en zijn ouders. Ik was aan het werk voor mijn goede doel. Ik zamel spullen in voor Roemenië en was bezig met het sorteren van kleding. Leo was ook aan het werk, toen de buurman hem belde met de mededeling dat de boerderij in brand stond. ‘Je hoeft je niet te haasten,’ had hij gezegd, ‘er is geen redden aan, het gaat zo snel.’ Leo was in de buurt en kwam eerst naar mij toe. Helemaal overstuur vertrok hij vervolgens naar de boerderij. Ik bleef juist heel kalm. Op dat moment hoefde ik ook nog niet te huilen. Ik ben rustig, met mijn eigen auto, naar huis gereden.”

Lees het hele verhaal van Teunie in Vriendin 2 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook ooit een woningbrand meegemaakt?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 wo 8 jan '14 12:12

  Reactie: Nee
  het lijkt me heel erg
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk do 9 jan '14 19:36

  Reactie: Nee
  Nee, nooit meegemaakt. Lijkt me ook doodeng om mee te maken. ( Zeker als je in huis bent ten tijde van de brand )
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 za 11 jan '14 18:45

  Reactie: Nee
  Maar het lijkt me verschrikkelijk om dat mee te maken.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |